Αλεύρι Ζην: από την αρχαιότητα…. στην κουζίνα σου!

Να… Ζην κανείς ή να μην Ζην; Η απάντηση έρχεται από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι ακολουθώντας την τάση
των καταναλωτών για μια πιο ισορροπημένη διατροφή, προσφέρουν στην ελληνική αγορά ένα νέο αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι, με την ονομασία «Αλεύρι ΖΗΝ»!

Η πρώτη ύλη προέρχεται από ελληνικό σπόρο και αλέθεται παραδοσιακά στην ειδική ξεχωριστή γραμμή πετρόμυλου, ώστε να διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του.

Το δίκοκκο σιτάρι, γνωστό με πολλές ονομασίες, είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού (12.000 π.Χ) και στην αρχαία Ελλάδα διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας. Είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το κοινό σιτάρι ολικής, καθώς είναι πλουσιότερο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνες, όπως Β3.

Αν λατρεύεις την υγιεινή διατροφή, τώρα με το νέο Αλεύρι ΖΗΝ μπορείς να δημιουργήσεις στο σπίτι λαχταριστά και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα, όπως ψωμί και κέικ με ελληνική παραδοσιακή γεύση.

Βρες υπέροχες συνταγές με αλεύρι ΖΗΝ από δίκοκκο σιτάρι στο www.alevri.com

Read More

And More