Τα 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού σύμφωνα με το ζώδιό σου

Είναι αυτό το πρώτο ραντεβού που κρύβει παγίδες. Κι είναι κι ο εαυτός σου που κρύβει ακόμα περισσότερες. Μάθε πως να αποφύγεις τα βασικά λάθη που μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά χρησιμοποιώντας το ζώδιό σου και τον ωροσκόπο σου. Για να μπορέσει να υπάρξει και δεύτερο και τρίτο ραντεβού…

ΚΡΙΟΣ
Μερικές φορές το παρακάνεις στη φιγούρα, εύκολα παραπαίρνεις θάρρος και διακρίνεσαι για το ασυγκράτητο ερωτικό σου ταμπεραμέντο. Οπότε:
1. Κράτα λιγάκι χαμηλό προφίλ. Η αυτοπεποίθηση είναι σίγουρα στοιχείο γοητείας αλλά σε μεγάλες ποσότητες γίνεται απωθητική. Άσε τον άλλο να ανακαλύψει μόνος του πόσο εντυπωσιακή είσαι.

2. Πρόσεξε τα αστεία σου. Το χιούμορ σπάει τον πάγο και ως προσόν εκτιμάται από τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά τα χοντρά, κακόγουστα και προπαντός, προσβλητικά αστεία, δημιουργούν εγγυημένα την πιο αρνητική εντύπωση.

3. Μην ανοίξεις κουβέντα για σεξουαλικά ζητήματα. Μιλάμε πάντα για το πρώτο ραντεβού, έτσι; Ακόμα κι αν εξαρχής είχες «εκεί» το μυαλό σου συγκρατήσου μέχρι να δημιουργηθεί η ανάλογη οικειότητα. Μερικά προσχήματα, καλό είναι να τηρούνται.

ΤΑΥΡΟΣ
Έχεις κάπως άκαμπτες απόψεις για αυτό που επιθυμείς, δεν παραβλέπεις εύκολα το οικονομικό και σε διακρίνει μια κάποια τελειομανία. Οπότε:
1. Ξέχασε για λίγο τα πρότυπά σου. Αν έχεις στο μυαλό σου μια εικόνα του συντρόφου που ιδανικά θα ήθελες και το πρόσωπο που συναντάς δεν ανταποκρίνεται, μη βιαστείς να κλείσεις πόρτες. Μπορεί να ανακαλύψεις άλλα σημαντικά χαρίσματα.

2. Μην ξεκινήσεις συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του άλλου, αν αμείβεται καλά στη δουλειά του, αν μένει σε δικό του σπίτι, αν είναι άνετος ή στριμωγμένος με τα χρήματα.

3. Μη σπεύδεις να τον διορθώσεις, αν κάνει ένα λάθος σε κάτι άσχετο και ασήμαντο. Δεν χρειάζεται να του επισημάνεις τις αστοχίες ή να του κάνεις μάθημα γεωγραφίας ή συντακτικού.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Δεν αντέχεις χωρίς επικοινωνία, παρασύρεσαι σε υπερβολική οικειότητα και μερικές φορές παριστάνεις κάτι που δεν είσαι. Οπότε:
1. Άσε στην άκρη το κινητό σου, βάλ’ το στο αθόρυβο, μην απαντήσεις παρά μόνο σε κάτι πραγματικά επείγον (όχι, δεν κρίνεται από αυτό το πόσο σημαντικός είσαι) και προπαντός μην αρχίσεις να στέλνεις SMS, ενώ είσαι με το ραντεβού σου.

2. Μην παίρνεις υπερβολικό θάρρος και παραγνωρίζεσαι, κάνοντας αδιάκριτα σχόλια, ενοχλητικά αστειάκια ή δίνοντας στον άλλο χαρακτηρισμούς και υποκοριστικά. Δεν δημιουργείς έτσι περισσότερη υποτιθέμενη άνεση.

3. Μην αλλοιώνεις την προσωπικότητά σου για να ταιριάξεις με αυτό που υποψιάζεσαι ότι θα άρεσε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το να παρουσιαστείς σαν κάποια άλλη είναι το χειρότερο ξεκίνημα για μια γνωριμία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Δεν αφήνεις εύκολα πίσω το παρελθόν σου και προσπαθείς υπερβολικά να κερδίζεις τις εντυπώσεις, οπότε:
1. Μην αναφερθείς στις προηγούμενες σχέσεις σου. Εδώ είσαι για μια καινούρια αρχή. Αν το άλλο πρόσωπο σε ρωτήσει, δώσε μια σύντομη απάντηση και άλλαξε θέμα. Δεν χρειάζεται να δείξεις πόσο έχεις πονέσει και κακοπέσει, ενώ εσύ… και τα λοιπά.

2. Μην προσπαθείς να φανείς σέξι, άνετη, έξυπνη. Ό,τι κι αν είσαι, καλύτερα να το αφήσεις να αναδειχθεί φυσικά, μέσα από τη συνάντηση. Η υπερβολική προσπάθεια προδίδεται και δεν είναι ό,τι πιο γοητευτικό.

3. Δεν χρειάζεται να παίρνεις τον άλλο… μονότερμα, επειδή φοβάσαι μη δημιουργηθεί αμηχανία. Αντίθετα, ώθησέ τον να μιλήσει αυτός για τον εαυτό του. Είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης όλων.

ΛΕΩΝ
Θέλεις να έχεις όλη την προσοχή στραμμένη επάνω σου, να δείχνεις την ανωτερότητά σου και να επιβεβαιώνεις διαρκώς τη γοητεία σου. Οπότε:
1. Μην επιδιώκεις να γίνεις το επίκεντρο της συζήτησης και της προσοχής. Άλλο το να αφήνεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου να σε γνωρίσει καλύτερα και άλλο να ξεκινάς κάθε σου φράση με το «εγώ».

2. Αν ο άλλος πρότεινε πού να πάτε ή τι να παραγγείλετε, και δεν ήταν του γούστου σου, μην αρχίσεις να ασκείς αφ’ υψηλού κριτική. Είπαμε, δεν συχνάζεις όπου κι όπου, αλλά δεν χρειάζεται να παριστάνεις και… τον Μεγαλειότατο.

3. Αφοσιώσου στο ραντεβού σου και μην κοιτάς γύρω γύρω για να δεις… τι κυκλοφορεί. Δεν χρειάζεται να αναμετρήσεις τη γοητεία σου στη συγκεκριμένη περίσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Συχνά η αμεσότητά σου υπερισχύει της διπλωματίας, σε αποσυντονίζει η έλλειψη πρακτικής άνεσης και είσαι αρκετά τελειομανής. Οπότε:
1. Μπορεί να θέλεις να μάθεις για τον άλλο, αλλά μην τον “ανακρίνεις”, λες και τον περνάς από interview για να τον προσλάβεις. Σιγά μην του ζητήσεις και βιογραφικό!

2. Φόρεσε πράγματα δοκιμασμένα. Καινούρια παπούτσια που μπορεί να σε ενοχλήσουν και να χαλάσουν το κέφι σου δεν είναι αυτό που ακριβώς χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή.

3. Μη δείχνεις πρόωρη αυστηρότητα στις ατέλειες του άλλου. Στο κάτω-κάτω, ούτε κι εσύ, ούτε κανένας μας δεν είναι τόσο τέλειος. Δώσε περιθώριο χρόνου να τον γνωρίσεις καλύτερα.

ΖΥΓΟΣ
Διστάζεις να αποφασίζεις, φοβάσαι υπερβολικά μη γίνεις δυσάρεστη και δεν κρύβεις την ανάγκη σου να έχεις ένα ταίρι. Οπότε:
1. Μη δείχνεις αναποφασιστικότητα ως προς το πού να πάτε και τι να κάνετε. Μπορεί να λαβαίνεις υπόψη τις προτιμήσεις του άλλου και χωρίς να δείχνεις αβουλία. Σκέψου από πριν ένα πρόγραμμα και πρότεινέ του το.

2. Όσο κι αν σου την έχει δώσει η μοναξιά, μη δείχνεις απελπισμένη. Το άλλο άτομο θα αναρωτιέται αν ενδιαφέρεσαι συγκεκριμένα για εκείνο ή το βλέπεις σαν «σχέση να’ ναι κι ό,τι να’ ναι». Τουλάχιστον μην αφήσεις να φανεί έτσι.

3. Μη διανοηθείς να πας στο ραντεβού με παρέα για… υποστήριξη. Ούτε να προτείνεις σε κάποιο φιλικό σου πρόσωπο που συναντήσατε τυχαία εκεί να κάτσει μαζί σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Είναι γνωστή η κτητικότητά σου, αλλά και η ανάγκη σου να προβάλεις την ανεξαρτησία σου. Επίσης δεν διστάζεις να προκαλέσεις. Οπότε:
1. Μην αρχίσεις να δείχνεις με τη μία διεκδικητικές και κτητικές τάσεις πάνω στον άλλο ή συμπεριφορές που μπορεί να τον «κομπλάρουν» και να σε παρεξηγήσει, καθώς δεν σε ξέρει καλά.

2. Μην ντυθείς υπερβολικά προκλητικά, αλλά ούτε και ατημέλητα και αδιάφορα, σαν να μη δίνεις σημασία στο πρόσωπο και στο γεγονός. Βρες μια ισορροπία, ανάλογα και με το μέρος όπου θα πάτε.

3. Είσαι δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, αλλά μη δείχνεις, και καλά, ότι ούτε το πρόσωπο αυτό ούτε κανένας άλλος δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτα στη ζωή σου. Τότε γιατί πήγες στο ραντεβού;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ακόμα κι αν σε ενδιαφέρει μια περίπτωση, δεν θέλεις να το δείξεις. Από την άλλη, τρελαίνεσαι να κάνεις φιγούρα και να αποσπάς τον θαυμασμό. Οπότε:
1. Το να θέλεις να συμπεριφέρεσαι άνετα και cool, δεν σημαίνει να ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους.

2. Μη βομβαρδίζεις τον άλλο με τα ηρωικά κατορθώματά σου, δείχνοντας πόσο αξιοθαύμαστα συμπεριφέρθηκες σε διάφορες περιστάσεις.

3. Μπορεί να μη θέλεις να δείξεις ότι… ψήνεσαι, αλλά μην πας στο αντίθετο άκρο, όπως πχ. να κοιτάς το ρολόι σου ή, όταν στο τέλος σου ζητήσει να ξαναβρεθείτε, να απαντήσεις με ένα αδιάφορο «γιατί όχι;».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Συχνά θέλεις κοντά σου κάποιον που να σου ανεβάζει την κοινωνική εικόνα. Επίσης αποφεύγεις να δώσεις πριν βεβαιωθείς ότι αξίζει τον κόπο. Οπότε:
1. Μην κρίνεις το άλλο πρόσωπο με βάση το πώς θα φανεί στον κύκλο σου, από άποψη μόρφωσης, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης. Το θέμα δεν είναι να εντυπωσιάσεις τους άλλους με την καινούρια σου γνωριμία.

2. Απόφυγε τις συζητήσεις για ζητήματα πολιτικής, θρησκείας ή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτά είναι καλύτερο να συζητιούνται αργότερα, όταν θα έχεις μάθει κάπως τον άλλο.

3. Όταν έρθει ο λογαριασμός …φέρσου ευγενικά και τυπικά. Πρότεινε να μοιραστείτε τα έξοδα κι ας μην το δεχτεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι αντισυμβατική και σε όποιον αρέσεις. Αλλά μερικές προσωρινές, διπλωματικές υποχωρήσεις χρειάζονται, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα. Οπότε:
1. Έτσι γι’ αρχή, τήρησε τα κλασικά στους ρόλους άντρα και γυναίκας στην πρώτη έξοδο. Έχεις χρόνο για να παρουσιάσεις το επαναστατικό ή φεμινιστικό σου ρεπερτόριο στο μέλλον, αν αποφασίσετε να το συνεχίσετε.

2. Μη στήνεις τον άλλο στο ραντεβού, κι ακόμα χειρότερα, μην του το ακυρώνεις τελευταία στιγμή χωρίς σοβαρό λόγο. Εκτός αν αποφάσισες εκ των προτέρων ότι δεν σε ενδιαφέρει.

3. Εφόσον το πρόσωπο σου αρέσει, μην αρχίσεις να φλερτάρεις ασύστολα από την πρώτη στιγμή. Μπορεί ο άλλος να μην είναι έτοιμος να προχωρήσει τόσο άμεσα και να βρεθεί σε αμηχανία.

ΙΧΘΕΙΣ
Έχεις μια τάση να πνίγεσαι στους καημούς σου, ιδίως αν βρεις κάποιον να σε ακούσει. Και να παρασύρεσαι συναισθηματικά. Οπότε:
1. Δεν χρειάζεται να «τεστάρεις» με την πρώτη το κατά πόσον ο άλλος θα ακούει τον πόνο σου. Ξέχνα τα παλιά σου τραύματα και φρόντισε να περάσετε και οι δυο καλά μαζί.

2. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να διαλύεσαι στα γέλια με το παραμικρό, προκειμένου να δείξεις ότι είσαι ευχάριστος τύπος. Αυτό σε κάνει να φανείς αμήχανη ή ότι προσποιείσαι.

3. Μην παρασυρθείς με το πότο για να είσαι πιο άνετη ή για να κάνεις κέφι. Πιθανόν να συμπεριφερθείς με τρόπο, που μετά θα μετανιώσεις. Ή, αν ο άλλος είναι πιο συγκρατημένος, να δώσεις μια εικόνα εξαρτημένου ατόμου.

Read More

And More