Ευανθία: “Το πρόβλημά μου είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ σχέση”

Καλησπέρα σας!

Είμαι 19 ετών και το πρόβλημά μου είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ σχέση. Ούτε καν φιλί. Δεν είναι πως δεν μου άρεσε ποτέ κανείς, το αντίθετο μάλιστα. Υπήρξα πολύ ερωτευμένη χωρίς ανταπόκριση. Κι από τότε κλείστηκα στον εαυτό μου κι έγινα ακόμα πιο ντροπαλή από ότι ήμουν.

Κάποια παιδιά με έχουν προσεγγίσει όμως αδυνατώ να κάνω κάτι μαζί τους γιατί είτε δεν μου αρέσουν ή δεν μου αρέσουν αρκετά ώστε να κάνω κάτι.

Κι όποιος μου αρέσει είναι από τους αντικειμενικά ωραίους που μπορούν να τις έχουν όλες. Κι εγώ δεν είναι ότι δεν βλέπομαι, αλλά δεν είμαι και καμιά θεά. Οπότε δεν μπορώ να κάνω το βήμα μιας και φοβάμαι υπερβολικά την απόρριψη γιατί την έχω ζήσει τόσο έντονα και ακόμα δεν μπορώ να το ξεπεράσω.

Τι να κάνω; Πως να ξεπεράσω το φόβο μου; Όσο περνάει ο καιρός, μου είναι πιο δύσκολο και τρομακτικό.

Ευανθία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Με τους “αντικειμενικά ωραίους” που πάς και κολλάς τι περιμένεις… Αυτοί θέλουν άλλα κόλπα. Βρές εναν “συμπαθητικό και καλό” για αρχή και άσε τους γόηδες γιατι θα απογοητεύεσαι συνέχεια.

  2. εισαι μικρη ακομα.και εγω λιγο μετα την ηλικια σου ξεκινησα να εχω σχεσεις και να σου πω χαιρομαι που ”αργησα” γτ οι πιο πολλες κοπελες απ τα 16 τα εχουν κανει ολα..μη βιαζεσαι.αν το σκεφτεσαι συνεχεια και στεναχωριεσαι τοσο πιο πολυ θα αργει να ερθει.η απελπισια φερνει ανυπομονησια.δεν ειναι ολα τα αγορια για σχεση.για την ακριβεια λιγοι θελουν σχεση οποτε θα πρεπει να εχεις πολυ υπομονη.εγω πλεον ειμαι 22 και ειμαι κ εγω μονη μου.οσα εχω κανει ηταν σχεσεις της πλακας,πολυ ανωριμες.δεν μου εχει τυχει κατι σοβαρο.και κανεις δε ξερει των χρονο τους.ποτε θα ερθουν.δεν μπορουμε να τα επισπευσουμε.μπορουμε απλως να περιμενουνμε.εν τω μετξυ ομως ανοιξε τον κυκλο σου.γνωριζε διαφορα ατομα και προσπαθησε να εισαι ο εαυτος σου…

  3. Θα στο θέσω διαφορετικά. Τι ψάχνεις σε ένα αγόρι, τι σε ενδιαφέρει; Να είναι ωραίος και γόης, απλά αυτό; Κι από μέσα ας είναι και σκατά; Ναι, λοιπόν, φταίνε ΚΑΙ οι επιλογές σου, και για να το πω πιο σωστά, τα κριτήριά σου. Θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να γνωρίσζεις τους ανθρώπους, να μη “σνομπάρεις” τους μέτριους εμφανησιακά, αλλά να προσπαθήσεις να τους γνωρίσεις σα χαρακτήρες. Η πιο έντονή μου σχέση (με καλή έννοια) ήταν με κάποιον “αντικειμενικά μη ωραίο” κράτησε 3 χρόνια και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Η χειρότερη με κάποιον αντικειμενικά κούκλο που τον ήθελαν όλες κι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα διέγραφα αυτούς τους 6 μήνες που χαράμισα από τη ζωή μου (+1 χρόνο μέχρι να δω καθαρά τα πράγματα και να τον ξεπεράσω). Η αληθινή και παντοτινή ομορφιά είναι μέσα στους ανθρώπους, όχι απ’έξω…

  4. Το θεμα ειναι κοριτσια πως αν δε μ αρεσει τοσο δεν μπορω να κανω τιποτα.. Μ ετυχε φετος.. Μου μιλαγε ενα παιδι,οχι ασχημος αλλα οχι και του γουστου μου που ομως ηταν παρα πολυ καλος και οταν μ ειπε πως του αρεσα κλπ εγω διστασα και τελικα εκανα πισω.. Και τωρα μ αρεσει καποιος που ειναι παλι οπως ειπα απ τους αντικειμενικα ωραιους ομως δεν εχω τη δυναμη να τον προσεγγισω γιατι ξερω πως θα με απορριψει.. Ακομα δηλαδη και να μη με απερριπτε θα ντρεπομουν να με δουν μαζι του και να λενε κοιτα με ποια ειναι αυτος…οποτε φαυλος κυκλος..

  5. Μακάρι να μπορούσαμε να επιλέξουμε ποιους ερωτευόμαστε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Εγώ τουλάχιστον, ανήκω στην κατηγορία που αν κάποιος δεν μου κάνει το κλικ εξαρχής, μετά όσο και να τον γνωρίσω, το καλύτερο παιδί του κόσμου να είναι, δεν πρόκειτε να μου βγει. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα επιλογών, γιατί αυτές οι επιλογές δεν γίνονται συνειδητά. Πιστεύω ότι το βασικό είναι ότι δεν έχεις βρει κάποιον που να σε ΄΄ταρακουνήσει΄΄. Οπότε απλά κοιτάς άτομα που σε τραβάνε επιφανειακά. Και γω στην ηλικία σου ςείχα τους ίδιους φόβους. Παρ΄ότι είχα γνωρίσει αρκετά αγόρια, μια δεν ήθελα εγώ, μια δνε ήθελε ο άλλος. Μέχρι που εκεί που δεν το περίμενα, ήρθε ένας υπέροχος άνθρωπος που περάσαμε μαζί τρία χρόνια. Χαλάρωσε και όλα θα έρθουν. Μην πιέσεις τον εαυτό σου και μην συμβιαβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτο που πραγματικά θέλεις, απλά για να κάνεις μια σχέση.

  6. Ειμαι 22 και δεν ειχα ποτε σχεση γιατι πραγματικα δεν ετυχε παρολο που δεν ειμαι τοσο ντροπαλη οσο λες εχω κανει το πρωτο βημα αλλα απο απορριψη σε απορριψη! Βασικα βρες πραγματα να ασχοληθεις γενικα και μη μενεις κολλημενη σ’ αυτο το θεμα δεν ωφελει. Καποια στιγμη θα βρουμε καποιον αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Απλα στον καθενα μας δεν ερχονται τα ιδια πραγματα στην ιδια στιγμη.

  7. Ευανθία μου το ότι είσαι 19 και δεν έχεις κάνει σχέση μη σε ταλαιπωρεί ψυχικά.Κι εγώ φίλησα πρώτη μου φορά αγόρι στα 18 και τότε έκανα σχέση.Καταλαβαίνω το άγχος σου,γιατί κι εγώ ένιωθα περίεργα που έβλεπα τις άλλες κοπέλες να έχουν αγόρια από τα 14 τους και να φιλιούνται και γενικά να έχουν εμπειρίες.Νόμιζα πως ήμουν προβληματική.Αλλά μετά κατάλαβα πως αυτά ήταν ανόητες σκέψεις.Μπορεί άλλες κοπέλες να έχουν πάει με 10 απλά για να λένε ότι έχουν εμπειρίες,αλλά εσύ να έχεις πάει με 2-3(σταθερές σχέσεις)και να έχεις ζήσει όσες εμπειρίες δεν έχουν ζήσει οι άλλες.Τώρα όσο για το θέμα με το αντίθετο φύλο.Το ότι συνήθως σου αρέσουν αντικειμενικά ωραίοι δεν είναι κακό και δε νομίζω ότι είσαι κοπέλα που στοχεύει αποκλειστικά στην ομορφιά,γιατί τότε θα είχες ένα σωρό εμπειρίες με τον οποιοδήποτε.Μου φαίνεσαι μετρημένη κοπέλα.Απλά ίσως τυχαίνει να σε γοητεύουν ωραίοι άνδρες(ίσως αυτό να έχει να κάνει με το ότι δε θεωρείς τον εαυτό σου αντικειμενικά όμορφη κοπέλα).Απλά σαν συμβουλή όταν σου αρέσει κάποιος κάνε κι εσύ μια κίνηση,ρίξε ένα βλέμμα,ένα χαμογελάκι και γίνε πιο προσιτή.Μη βάζεις φρένο επειδή πιστεύεις ότι ένας ωραίος δε θα γυρίσει να σε κοιτάξει.Έχω δει ωραίους να έχουν δίπλα τους μη εμφανίσιμες κοπέλες και αναρωτιέσαι τι τους βρίσκουν.Προφανώς,εκπέμπουν κάτι που δεν το εκπέμπουν οι υπόλοιπες “εμφανίσιμες”.ʼρα,για να καταλήξω το θέμα είναι τι βγάζεις προς τα έξω.Αυτό ελκύει πραγματικά τους σωστούς άνδρες.Αυτοί που ψάχνουν θεογκόμενες,στέκονται μόνο στην εμφάνιση και δε βλέπουν παραπέρα.ʼρα,και οι σχέσεις δεν έχουν γερές βάσεις.Κι εγώ δεν είμαι αντικειμενικά ωραία κοπέλα(αυτή που θα μπω σε ένα μαγαζί και θα με κοιτάνε όλοι),είμαι όμως γλυκούλα και χαμογελαστή και παρ’ όλα αυτά οι 2 σχέσεις που είχα ήταν αντικειμενικά πολύ ωραία παιδιά.Γι’ αυτό μην κολλάς στην εμφάνιση!Προχώρα γεμάτη αυτοπεποίθηση και όλα θα γίνουν!!!!!Καλή τύχη εύχομαι!!!!!

  8. “Ακομα δηλαδη και να μη με απερριπτε θα ντρεπομουν να με δουν μαζι του και να λενε κοιτα με ποια ειναι αυτος…οποτε φαυλος κυκλος..”
    Αγαπητή Ευανθία εχεις θέματα πολύ χαμηλής αυτοεκτίμησης και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Παρ’όλα αυτά σπεύδεις να προσεγγίσεις όλους αυτούς τους “αντικειμενικά ωραίους” που και να σε θέλανε οπως ισχυρίζεσαι, απο την άλλη θα ντρεπόσουν να σε δούνε και μαζί τους!!!!Τί αντιφάσεις είναι αυτές; Μήπως τελικά αυτό που επιθυμείς δεν είναι μια σχέση αλλά κάτι άλλο; Μήπως φοβάσαι οτι ίσως αρέσεις σε κάποιον “αντικειμενικά ωραίο” (γουάου!) και μετά ΤΙ θα κάνεις; Πώς θα το διαχειριστείς όλο αυτό; Φοβάσαι την επιτυχία; Είσαι γενικά έτσι στη ζωή σου; Προτείνω να ηρεμήσεις και να δουλέψεις λίγο με τον εαυτό σου. Δεν είσαι έτοιμη για σχέση.

  9. Ευανθία μου, επανέρχομαι για να σου εξηγήσω καλύτερα τι ήθελα να πω περί λανθασμένων κριτηρίων. Καταρχήν, δεδομένης της ηλικίας σου δικαιολογώ εν μέρει τον τρόπο σκέψης σου. Δεδομένης της έλλειψης εμπειριών σου δικαιολογώ το μύθο γύρω από την ομορφιά που έχεις πλάσει στο μυαλό σου. Αυτό που σε συμβουλεύω σε πρώτη φάση είναι να δουλέψεις την αυτοεκτίμησή σου. Να σκεφτείς επίσης, δεν είναι άδικο να σε κρίνει κάποιος μένοντας στο γεγονός πως-όπως η ίδια λες-δεν είσαι και τόσο εμφανίσιμη; Εγώ εδώ διαβάζω ένα πολύ γλυκό και συμπαθητικό κορίτσι, που αξίζει και με το παραπάνω να είναι ευτυχισμένο. Αν ήξερες λοιπόν πως θα κέρδιζες κάποιον με αυτό που είσαι πραγματικά, σαν άνθρωπος, κι όχι μόνο με την εξωτερική σου εμφάνιση, δε θα ήθελες κάποιος να προσπαθήσει να σε γνωρίσει καλύτερα από το να σε δει και να γυρίσει την πλάτη του, επειδή δεν είσαι το πρότυπο ομορφιάς που κυριαρχεί; Λοιπόν, πολύ καλά κάνεις και δεν τα φτιάχνεις με κάποιον που δεν σου αρέσει. Αλλά μη φτάνεις και στο άλλο άκρο, να στηρίζεις τις επιλογές σου μόνο στην εξωτερική εμφάνιση των αντρών, γιατί είναι σα να παίζεις ρώσικη ρουλέτα, ό,τι σου τύχει και το τίμημα θα είναι να προσγειωθείς ανώμαλα και να πληγωθείς πολύ άσχημα. Η γοητεία, η χημεία κι ο ερωτισμός ανάμεσα στους ανθρώπους δεν είναι μόνο εξωτερική εμφάνιση, είναι πολλά περισσότερα. Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις, δε γίνεται να στα βάλει κάποιος με το ζόρι στο κεφάλι, τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις ζήσει κάποια πράγματα. Μια σχέση δε μπορεί να βασιστεί ούτε για μια εβδομάδα στην εξωτερική εμφάνιση, αν δεν υπάρχουν κι άλλα πράγματα, πιο ουσιαστικά να τη στηρίξουν.

  10. Για αρχη εισαι 19, δεν σε λες μικρή κι ανωριμη,για να σκέφτεσαι έτσι όπως γράφεις, άλλες κοπελες εχουν παιδι στην ηλικια σου. Στη συνεχεια αυτο που θα μπορουσα να σου πω , είναι οτι οι σχεσεις δεν ειναι μια ένωση 2 ομορφων μονο ανθρωπων ή 2 άσχημων μονο ανθρωπων κτλ. Οι σχεσεις ειναι χημεια, ειναι ερωτας, καποιες φορες 2 φαινομενικα διαφορετικων ανθρωπων. Εχει να κανει με την αυρα σου και με το ποσο θετικη εισαι στο να αφησεις αλλους ανθρωπους να μπουν στη ζωη σου.Οταν εσυ δεν εχεις προφανεστατα αυτοεκτιμηση, γιατι αλλο η αυτογνωσια και άλλο η αυτοεκτιμηση, δεν θα θα τολμησει κανενας να σε πλησιασει, γιατι άθελά σου, αυτο βγαζεις προς τα εξω. Αγάπησε τον εαυτο σου πρωτα , ωστε να σε αγαπησουν και οι αλλοι.

  11. Έχετε δίκιο. Ναι προφανέστατα δεν έχω αυτοεκτίμηση.. Δεν πιστεύω στον εαυτό μου και πως είμαι ικανή να βρω κάποιον να με αντέχει. Όπως όμως έγραψα και στην αρχή όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Προφανώς και έχω ζήσει καταστάσεις που με οδήγησαν εδώ. Και ναι πρέπει να το δουλεψω μα ό,τι κι αν κάνω δεν είναι αρκετό. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένη. Και μη νομίζετε. Ούτε εγώ θέλω να μένω στην ομορφιά. Για αυτό και το ονόμασα “πρόβλημα”.. Είναι πολύ άσχημο,το ξέρω, να αποφασίζω για τον άνθρωπο που θέλω δίπλα μου με βάση αυτό το κριτήριο που φοβάμαι περισσότερο κι εγώ για μένα ως βασικό αίτιο απόρριψης. Μα ο,τι κι αν κάνω.. Αν δε μ αρέσει ο άλλος κάτι με φρενάρει. Ίσως κιόλας με φρενάρει και το άγχος της 1ης φοράς. Ίσως απλά έχω συνηθίσει στην ιδέα πως δεν θα αρέσω ποτέ σε αυτόν που μ αρέσει και δεν μπαίνω καν στον κόπο να το προσπαθήσω.. Ξέρω πως πολύ πιθανον δε βγάζουν νόημα όσα λεω..και ίσως σας φαίνονται ανόητα,παιδιάστικα,εγωιστικά. Ούτε οι φίλες μου δεν με καταλαβαίνουν άλλωστε,γι αυτό και είπα να δοκιμάσω να στείλω εδω μήνυμα για βοήθεια.. Ευχαριστώ πάντως σε όλες που απαντήσατε και προσπαθήσατε να καταλάβετε τι έχω τέλος πάντων στο κεφάλι μου…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More