Μαριλένα: “Δεν τολμάω να κάνω τίποτα για να μην ξυπνήσει η αρρωστημένη του ζήλια.”

Καλησπέρα!

Με λένε Μαριλένα και είμαι 27 ετών. Το πρόβλημά μου είναι ο σύντροφός μου που είναι αφόρητα ζηλιάρης. Ζηλεύει παθολογικά και αυτό δημιουργεί μεταξύ μας πολλούς τσακωμούς.

Έχω προσπαθήσει ήρεμα και ψύχραιμα να του εξηγήσω ότι τίποτα από όλα αυτά που φαντάζεται δεν ισχύει, αλλά δεν βγάζω άκρη. Έχω φτάσει σε ένα σημείο που αγχώνομαι για τα πάντα. Κι ενώ δεν του δίνω αφορμές, αυτός πάντα με κάτι ζηλεύει.

Έχω απομακρυνθεί από όλες μου τις φίλες γιατί “με παρασύρουν” λέει, έχω αλλάξει τον τρόπο που ντύνομαι σε πιο συντηρητικό γιατί “προκαλούσα” όπως συνεχώς με κατηγορούσε, έχω καταντήσει φοβική. Δεν τολμάω να κάνω τίποτα γιατί νιώθω ότι στη γωνία παραμονεύει μια αφορμή για να ξυπνήσει την αρρωστημένη του ζήλια.

Τον αγαπάω όμως και δεν θέλω να χαλάσω αυτή τη σχέση. Αλλά το πράγμα έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και πνίγομαι. Τσακωνόμαστε συνεχώς. Νομίζει ότι κοιτάζω άλλους, ότι φοράω στενά ρούχα για να με κοιτάνε οι άντρες, ότι θέλω να βγω με τις φίλες μου για να φλερτάρω με άλλους. Ψάχνει το κινητό μου, το προφίλ μου στο facebook, τα πάντα…

Τι να κάνω; Πείτε μου. Κοντεύω να τρελαθώ… Τι να του πω να ηρεμήσει και να με εμπιστευθεί επιτέλους;

Μαριλένα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τίποτα να μη κάνεις. Ή μάλλον να κάνεις το μοναδικό πράγμα που επιβάλλεται να κάνεις. Να τον χωρίσεις. Αυτά τα πράγματα ποτέ δεν καλυτερεύουν. Δλδ, όταν πηγαίνεις στη δουλειά σου τι κάνει; Ή μήπως δεν εργάζεσαι και σε έχει στο σπίτι μαντρωμένη; Κι εσύ δλδ πως τον αγαπάς όταν φοβάσαι να κάνεις το παραμικρό; Είσαι ευτυχισμένη; Θα φτάσει κάποια στιγμή να σε χτυπήσει τρελαμένος από ζήλια, και αυτό που σου λέω, ειναι 100% βέβαιο. Κορίτσια, μην ανέχεστε αρρωστημένες καταστάσεις στη ζωή σας, με τον φόβο ότι μπορεί να μείνετε μόνες. Αξίζετε πολλά περισσότερα απ΄ότι νομίζετε.

  2. Μαριλένα (όσο σκληρό και άκαρδο θα φανεί σε μια ερωτευμένη γυναίκα σαν εσένα), θα σου το πω απλά:
    παράτησέ τον όσο είναι καιρός, μην καταρρακώνεις άλλο την ψυχολογία σου με έναν άρρωστο άνθρωπο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την καταναλώνουμε στα θέλω και τα μη των άλλων, αφήνοντας στην άκρη και καταστρέφοντας τα όνειρά μας…ΔΕΝ θα σε εμπιστευθεί ΠΟΤΕ γιατί είναι αρρώστεια η ζήλεια στο επίπεδο που την έχει…Θα ζήσεις μαζί του ζωή μαύρη και καταπιεσμένη. Αναλογίσου λίγο, αυτό αξίζεις ως άνθρωπος? Ελπίζω για το δικό σου καλό, να πράξεις ανάλογα. Νά’σαι παντα καλά κοπέλα μου…

  3. Einai arrwstos kopelia, i tha ton pas se ena psixologo, i tha ton paratiseis giati tha katalikseis esi se psixologo. Kala kuragia!

  4. Να σηκωθείς και να φύγεις κοπέλα μου, αυτός θα σε αρρωστήσει. Τι παει να πεί δεν θες να χαλάσεις αυτή τη σχεση ; Αφού βασανίζεσαι

  5. Δυστυχώς δεν αλλάζουν οι άνθρωποι…θέλουμε να πιστέψουμε αλλά δεν αλλάζουν…Ότι και να σου πούμε νομίζω θα κάτσεις μαζί του μέχρι να νιώσεις έτοιμη να φύγεις γιατί τώρα δεν είσαι…..

  6. Ας μπορέσει να τον αφήσει πρώτα……..εσείς τι φαντάζεστε ότι θα γίνει αν του πει να χωρίσουν???? Ξέρω ότι ακούγεται πολύ σκληρό, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμη για πολύ άσχημες αντιδράσεις που φτάνουν στο βαθμό του πολύ επικίνδυνου αν του πεις κάτι τέτοιο! Πρόσεξε μόνο πολύ τον τόπο και το χρόνο, αυτό σου λέω….και γενικά πρόσεχε εκεί που έμπλεξες! Καλή τύχη!!!!

  7. Διαφωνώ με τη στάση που κρατάς. Έχεις πάψει να είσαι ο εαυτός σου, πώς γίνεται να είσαι ευτυχισμένη αν πιέζεις τον ευατό σου συνεχώς να παίζεις το ρόλο κάποιας άλλης, που δεν είσαι εσύ; Πριν καταλήξεις τελεσίδικα στο χωρισμό, μπορείς να κάνεις ακόμα μια προσπάθεια να του μιλήσεις. Όχι για να τον πείσεις πως δεν έχει λόγο να ζηλεύει, πως είσαι πιστή και έντιμη απέναντί του, αλλά για να του εξηγήσεις πως δε μπορείς άλλο να καταπιέζεσαι για να μη ζηλεύει εικείνος, πως αλλιώς σε γνώρισε κι αλλιώς σε αγάπησε, οπότε αν θέλει να συνεχίσετε να είστε μαζί θα πρέπει να σε αποδεχτεί ακριβώς όπως είσαι, κι εσένα και τη ντουλάπα σου. Κι επίσης, πως τις φίλες σου τις είχες διαλέξει πολύ πριν διαλέξεις εκείνον και πως δεν έχει το δικαίωμα να σε απαοκόψει από αυτές. Ένα ξεκαθαρισματάκι θα του κάνεις κι αν δεν βελτιωθει η κατάσταση και τότε, είναι καλύτερα για σένα να μη μείνεις άλλο σε αυτή τη σχέση.

  8. Μαριλένα μην καταστρεφεις την ζωη σου για εναν τετοιο ανθρωπο….Καταρχην σιγουρα θα εχει βλεψει και θα συνεχχισει να το κανει, την σωματικη σου ακεραιοτητα…Χαιρεσαι που εισαι εξω με αυτον τον αρρωστο ανθρωπο και γυρω σου υπαρχουν τοσα ευτυχισμενα ζευγαρια? Γιατι να καταδικασεις τον εαυτο σου σε μια αιωνια δυστυχια;; Καταρχην για ποιο λογο ξεκοψες με τις φιλες σου;; τι εισαι;; ζωο;; δεν εχεις εσυ αναγκη για επικοινωνια και συναναστροφη;; Αυτος ξεκοψε απο τους φιλους του;;φυσικα και οχι..Γιατι δεν ειναι χαζος…Βρηκε ενα κοροιδο και κανει τον τσαμπουκα..Για ποιον λογο αλλαξες το ντυσιμο σου;; Υποτιθεται οτι σε “αγαπησε” για αυτο που εισαι οχι για μια αλλη Μαριλενα οπως εισαι τωρα…Λες στο τελος οτι τον αγαπας και δεν θελεις να τον χασεις…Τον εαυτο σου δεν τον αγαπας;;;Γιατι του επιτρεπεις να σε κανει δυστυχισμενη; Ολες αυτες οι αρρωστημενες σχεσεις ειχαν τραγικη καταληξη…Σκεψου λιγο και την οικογενεια σου…Αν γινει κατι κακο τους γονατισες τους γονεις σου….

  9. Υποτιμάς τον εαυτό σου τόσο μα τόσο πολύ!
    Η ζήλεια βρε καλό μου δεν παλεύεται.
    Χώρισέ τον να βρεις την υγειά σου και μη μένεις σε μία σχέση με μόνο λόγο την αγάπη και τη συνήθεια.
    Σχέσεις ζωής διαλύονται για πιο ασήμαντους λόγους.
    Ο δικός σου είναι ΑΚΡΩΣ σημαντικός!
    Απορώ που έχεις αντέξει μαζί του και ακόμα ζητάς βοήθεια για να το ξεπεράσει, αντί να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι.

    Σύνελθε όσο είναι καιρός!

  10. αγαπας αυτο το μαρτυριο?????πω πω αρρωστια.και ποσο μαλλον εσυ εισαι ακομα πιο αρρωστη που τα ανεχεσαι.στο μελλον θα ερθουν χειροτερα πραγματα και αντε μετα να ξεφυγεις.τετοιοι τυποι είναι επικίνδυνοι και βγαζουνε τον βιαιο χαρακτήρα τους αργοτερα.τι αγαπας κοριτσι μου από αυτό ????δεν αναπνεεεις,δεν ζεις,εισαι σαν το ψαρι μες την γυαλα!!

  11. Αν τον αγαπούσες δεν θα ζητούσες τη γνώμη μας τώρα. Μήπως έχεις βολευτεί σε αυτή τη σχέση? Μήπως έχεις ανασφάλεια οτι μπορεί να μην βρεις κάποιον που να σε αγαπάει? Σκέψου για 10 λεπτά μόνη σου και με ηρεμία τη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο 10 χρόνια μετά. Αν σου κάνει αυτά τώρα, αν παντρευτείς μαζί του και κάνεις και παιδί και αυτός αρχίσει πιο βίαιη συμπεριφορά τι θα κάνεις? Μην εγκλωβιστείς σε μία σχέση που δεν σε κάνει να είσαι χαρούμενη αλλά σε έχει αλλάξει ως άνθρωπο προς το χειρότερο.

  12. me dio lexis o anthropos avtos ine arostos exei prosopiko prowlima anasfalias katoterotitas ktl fige oso ine noris

  13. Η ζηλια ειναι μια “πάθηση” που δεν εχει καποιο φαρμακο ή συμβουλες για να σου δωσουμε και να περασει. Η ζηλια, οπως ο τζογος, οπως η βια κτ.λ. δεν ξεπερνιουνται, παρα μονο αν θελησει ο παθουντας ζητωντας καποια βοηθεια και παλι ενδεχεται μετα απο καιρο, να ξανακυλησει. Συμβουλη μου λοιπον, κατα την ταπεινη μου αποψη να χωρισεις, γιατι όσο και να λες πως τον αγαπας, δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο που αγαπας. Αγαπας την καταπιεση? Αγαπας την στεναχωρια? Αγαπας να σε προσβαλει, να σε μειωνει και να σε θιγει λέγοντάς σου πραγματα ,που προφανως δεν ισχυουν , χωρις να εχει αποδειξεις, ουτε καν ενδειξεις? Τι ακριβως αγαπας? Κατσε και σκεψου αυτο, η αγαπη ειναι ιερη και απαιτει σεβασμο κυριως και μετα ολα τα υπολοιπα. Εσας ο σεβασμος εχει κανει φτερα…..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More