Βιργινία: “Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κολλητή μου…”

Γεια σας!

Ονομάζομαι Βιργινία και αποφάσισα να γράψω εδώ καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κολλητή μου.

Η αλήθεια είναι ότι την αγαπώ πάρα πολύ και κάνουμε πολύ καλή παρέα… Αλλά τώρα τελευταία, όταν διαφωνούμε πάνω σε κάτι με κρίνει με πολύ αυστηρό τρόπο.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Πριν δύο χρόνια είχα σχέση με τον Σ. Ήταν πολύ καλό παιδί, μου φερόταν πολύ καλά αλλά ο χωρισμός έγινε με κάπως άσχημο τρόπο και ειπώθηκαν κουβέντες βαριές από μέρους του.

Έπειτα μου ζήτησε συγνώμη κι εγώ αναρωτιόμουν αν θα έπρεπε να τον ξαναδεχτώ πίσω. Η κολλητή μου μόλις έμαθε ότι σκεφτόμουν να τον συγχωρέσω έγινε έξαλλη. Άρχισε να μου φωνάζει ότι δεν σέβομαι καθόλου τον εαυτό μου κι ότι αν αφήνω να υπάρχουν άτομα σαν τον Σ. στη ζωή μου και να μου μιλάνε τόσο άσχημα θα είμαι πάντα αξιολύπητη και δυστυχισμένη.

Η αλήθεια είναι ότι τα ερωτικά μου ήταν πάντα άτυχα κι έμπλεκα με ακατάλληλα άτομα. Το ξέρω ότι κάνω λάθη αλλά μου τη δίνει να με κρίνει τόσο άσχημα. Έχω επίγνωση των πράξεών μου και ξέρω ότι πολλά πράγματα δεν τα χειρίζομαι σωστά, αλλά κι εκείνη δεν είναι καθόλου υποστηρικτική ώρες ώρες και μιλάει πολύ απόλυτα και αυστηρά.

Ξέρω ότι τα λέει για το καλό μου αλλά ειλικρινά είναι πολύ αυστηρή μαζί μου. Τις προάλλες μάλιστα ο Σ. μου έστειλε μήνυμα κι εγώ του απάντησα. Έτσι και της το πω θα αρχίσει πάλι να μου φωνάζει.

Μια φορά δεν άντεξα και της είπα ότι δεν θέλω να με κρίνει κι εκείνη μου είπε ότι μου μιλάει κάπως απότομα για να με “ξυπνήσει” και να είμαι πιο δυναμική στις αποφάσεις μου, αλλά ειλικρινά ώρες ώρες διστάζω να της μιλάω για να αποφύγω τον “εξάψαλμο”.

Είναι πολύ καλή κοπέλα και νοιάζεται για μένα, αλλά μερικές φορές μιλάει πολύ σκληρά… Πώς να το χειριστώ;

Βιργινία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. makari na eixa k egw mia tetoia fili mia kai protimo oi kaliteres my files na mu lene tin alitheia eksw apo ta dontia k xwris peristrofes. Merikes fores pragmatika xreiazetai kapoios na sy pei ta lathi su gia na ta siniditopoiiseis. Stin periptwsi su apla prepei na matheis na akus tin gnwmi tis, alla na kaneis auto pu thes esi xwris na se noiazei ti tha pei ekeini kai ekeini na katalavei oti mporei na se simvulevei, alla i teliki apofasi einai diki su. PS. oi simvules tis pantws einai swstes gia ton S. tulaxiston apo ta liga pu anafereis… elpizw na mi grapseis pali se ligo kairo gia to poso skarta su ferthike telika o S k twra pws na epulwseis tis pliges su….

  2. ξεκοψε της το…το οτι ειστε φιλες δε σημαινει πως εχει δικαιωμα να σου τα ψελνει…ουτε η μανα σου δεν εχει τετοιο δικαιωμα..κανεις…ξεκαθαρισε της πως δε σου αρεσει και πως αν θελει να σου λεει κατι να το κανει με ηρεμο τροπο καθως δεν εισαι μωρο και δε χρειαζεσαι και αλλη μαμα…ειδαλλως και εσυ δε θα την λαμβανεις υποψη…στο φιναλε μεγαλη κοπελα εισαι λογικα ας φας κ τ μουτρα σου καμια φορα…δε θ παθεις τιποτα…αν δεν παθεις δε θα μαθεις…μαμα εχεις δε θες αλλη.

  3. Βιργινία μου οι κολλητοί μας είναι για όλους τους ρόλους και για να΄ναι αυστηροί αλλά και για να μας ”χαιδεύουν” τ’αυτιά, όταν χρειάζεται. Ουσιαστικά όμως, δεν παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Δίνεις χώρο σε όλους και, στον πρώην,έχοντας κρυφή επικοινωνία και στη φίλη σου από την αποία κρύβεσαι!!! Ψάξε πολύ καλά μέσα σου τι θέλεις γιατί το πρόβλημα δεν το έχεις με την κολλητή σου αλλά με τον εαυτό σου. Οταν θέλουμε κάτι πολύ, με επιχειρήματα, το στηρίζουμε με όποιο κόστος….

  4. Με γυρησες πολλα χρονια πισω….προφανως εισαι μικρη και φοβασαι να χασεις την φιλη σου οπως οι περισσοτερη σε αυτη την ηλικια..Να της πεις οτι ο καθενας πρεπει να μαθαινει απο τα δικα του λαθη και οχι απο τα λαθη των αλλων..εχω περασει και γω απο αυτη την φαση της σοβαροφανους κατα τα αλλα ” κολλητης” ωσπου καποια στιγμη με προσεβαλε πολυ ασχημα γιατι επελεξα εκεινο το χρονικο διαστημα να ειμαι μονη χωρις σχεση ενω εκεινη ηθελε να παντρευτει τον πρωτο αντρα που θα γνωριζε και θα ολοκληρωνε μαζι του απο ιδεολογια… δεκτο απο μερος μου αλλα ηταν κατι που ηθελε να μου επιβαλει χωρις να το πιστευω..το αποτελεσμα ολου αυτου ηταν να μην τις ξαναμιλησω ..στην αρχη ηταν δυσκολο γιατι μου ελειπε η καθημερινοτητα μας αλλα το αποτελεσμα μετα απο 15 χρονια ειναι οτι εγω πλεον ειμαι παντρεμενη με παιδακι πολλους φιλους και καθημερινες χαρες ενω εκεινη ακομη μονη της χωρις να εχει επαφη με κανενα απο τους παλιους μας φιλους αφου σε καθενα εβρισκε ατοποιματα..ΣΥΜΠΕΡΑΜΑ: μην κρινεις για να μην κριθεις! η ζωη ειναι μικρη και ο καθενας επιλεγει να φτιαξει τη ζωη του οπως θελει!οποιος δεν συμφωνει με αυτο απλα τον βγαζουμε απο τον κυκλο μας. οπως ειπε καποια κοπελα πιο κατω οι φιλοι ειναι γιανα μας ξυπνουν οψι γιανα μας επιβαλουν την γνωμη τους!

  5. Καταρχήν θα συμφωνήσω με τη Χρυσούλα. Δεύτερον, από ό,τι φαίνεται η κολλητή σου είχε δίκιο όταν σου είπε…”ότι δεν σέβομαι καθόλου τον εαυτό μου κι ότι αν αφήνω να υπάρχουν άτομα σαν τον Σ. στη ζωή μου και να μου μιλάνε τόσο άσχημα θα είμαι πάντα αξιολύπητη και δυστυχισμένη”. Δυστυχώς και η κολλητή σου με παρόμοιο τρόπο φέρεται όταν σου φωνάζει και δυστυχώς εσύ, όχι μόνο της το επιτρέπεις, αλλά προσπαθείς και να την αποφύγεις. Ο χειρισμός αυτός σου προσφέρει προσωρινή ηρεμία μεν, διαιωνίζει δε το πρόβλημα. Πιθανότατα και ο πρώην σου έτσι σου φερόταν, οπότε σε αυτό το θέμα θα σου έλεγα ότι συμφωνώ με την κολλητή σου, μην ξαναρχίζεις μαζί του. Αφού τελείωσε και ήταν λάθος επιλογή (όπως η ίδια λες) προχώρησε μπροστά με διαφορετικά κριτήρια, πιο ώριμα. Όσο για το σεβασμό, για να σε σεβαστούν οι γύρω σου Βιργινία, πρέπει πρώτα απ’όλα να κερδίσεις το σεβασμό τους. Κι αυτό γίνεται μόνο με το να μην επιτρέπεις ανάρμοστες συμπεριφορές προς το άτομό σου. Όταν λοιπόν η φίλη σου θα σου ξαναμιλήσει με αυτό τον τρόπο, θα της πεις όμορφα και ήρεμα πως εκτιμάς πολύ τη φιλία της, όχι όμως και τον τρόπο που σου συμπεριφέρεται. Αν έχει κάτι να σου πει, οφείλει να σου μιλάει σαν άνθρωπος κι όχι να φωνάζει σα να βρίσκεστε στη λαϊκή. Αν παραυτα επιμένει να φωνάζει, μπορείς να σηκωθείς, χωρίς φόβο, και να φύγεις, λέγοντάς της πως όταν ηρεμήσει να σε πάρει τηλέφωνο. Αν είναι φίλη θα καταλάβει και θα τα βρείτε πολύ σύντομα. Αν δε σε ξαναπάρει (που δεν το νομίζω, αλλά λέμε), τότε μάλλον οι ατυχείς επιλογές αφορούν και στις φιλίες σου.

  6. παρα πολυ καλα σου κανει…γιατι ειμαι σιγουρη οτι πρωτα προσπαθησε να σε σωσει με πιο ευγενικο τροπο αλλα εσυ…..και για να ουρλιαζει νομιζω οτι εχεις κανει πολλες χοντραδες…εγω πιστευω οτι σε αγαπαει παρα πολυ…

  7. Ρε συ,φιλη σου ειναι και σε αγαπαει.Θα προτιμουσες να τα ελεγε σε αλλους απο πισω σου?Θα σου αρεσε ολα αυτα που σου λεει μπροστα σου να εβγαινε κ να τα ελεγε αλλου κ σε εσενα να ελεγε αυτο που θες να ακουσεις??Εισαι λιγο αδικη μαζι της…προφανως βλεπει πως σου συμπερiφερονται ασχημα και δεν θελει να σε βλεπει να πληγωνεσαι.Ειναι σπανιο να εχεις μια τετοια φιλη..μπορεις απλα να της πεις οτι σου λεει να στο λεει πιο ηρεμα χωρις φωνες και φασαριες λες κ ειναι η μανα σου ωστε να καταλαβαινεις τι θελει να σου πει.Απλα νομιζω δεν σου αρεσει που ακους την αληθεια αυτο ειναι ολο.

  8. Η κολλητή σου πολύ καλά κάνει που σου φέρεται έτσι μπας και σταματήσεις να κάνεις ηλιθιότητες.Και λίγα που σου λέει…ΘΥΜΑ!

  9. Εχω πολλές φίλες κ τα πάμε μια χαρά.σε όλες φέρομαι οκ.γενικα ειμαι λίγο απότομη αλλα οχι τόσο όσο σε μια συγκεκριμένη φίλη μου.κανει βλακειες και χανει την ουσία της ζωής και της χαράς για τα αγόρια και τους αφήνει να την επηρεαζουν.πιστευω κάτι παρόμοιο κανεις κ εσύ αφού λες πως σ λέει οτι αφηνεις να σ μιλανε άσχημα όπως ο Σ. κτλ..αν δν σ αγαπούσε δεν θα σου τα έλεγε έτσι.απλα πιστεύω πως την έχεις κουρασει με όσα κανεις και ξεσπάει κάθε φορά που ακούει μια καινούργια βλακεια που έκανες και φωνάζει και μιλάει άσχημα γιατί προσπαθεί να σε βοηθήσει..την καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μου έχει συμβεί..και δεν γίνετε όλοι να μας χαϊδεύουν τ αυτάκια.καλο κανει και λιγο κραξιμο μηπως και σου τονοσει τονοσει εγωισμο και παψεις να γινεσε παιχνιδακι του καθενος και πεις από μέσα σου οχι δεν αφήσω κανέναν @@@ να μου μιλάει σαν σκουπίδι…μακαρι ν είχα μια τέτοια φιλη

  10. Εγω παλι στη θεση σου,θα χαιρομουν αν ειχα μια τετοια κολλητη..που εχω δηλαδη ! Προσωπικά πάντα ειχα την αξιωση οι φιλοι μου και οι ανθρωποι που με περιβαλλουν να μην μου λενε ομορφα ψεμματα, αλλα ασχημες αληθειες. Ηθελα να γνωριζω την άποψη τους, άσχετα αν εγω θα την ακολουθουσα ή οχι.Ηθελα να ξερω την αλήθεια κι αυτο με βοηθησε στην ζωη μου σε ό,τι κι αν εκανα. Γνωριζα εξ αρχης την ακριβη διασταση των πραγματων, και γνωριζα που κανω λαθος κι αν αυτο το λαθος ηθελα να το ζήσω. Πράγμα που σημαινε ότι στο τελος η πληγη ήταν σαφως μικρότερη ,οταν θα επιβεβαιωνομουν κι εγω και οι φιλοι μου,για την άτυχη επιλογη μου.Όπως και να εχει, στη δικη σου περιπτωση,μπορεί η φιλη σου να εχει άσχημο τρόπο, αλλα αυτος ειναι και δεν ειναι λογικο να φοβασαι να της πεις πραγματα, μόνο και μόνο για να γλιτωσεις ενα πιθανό “κατσαδιασμα”. Αυτο δειχνει απο την πλευρα σου αδυναμια χαρακτηρα και αυτο εκπέμπεις μαλλον και στους αντρες, γι’αυτο και οι λαθος επιλογες. Μην αδικεις την φιλη σου και να εισαι ευγνωμων που ειναι στη ζωη σου. Ακου τα κατσαδιασματα της, άσχετα με το ποιες θα ειναι οι τελικες επιλογες σου…..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More