Όταν ο σύντροφος αποφεύγει να μείνετε μόνοι! Τι συμβαίνει;

Τον τελευταίο καιρό κάτι δεν σου πάει καλά. Κάθε φορά που κανονίζεις να συναντηθείς με τον φίλο σου εκείνος φροντίζει να φέρνει και κάποιον φίλο μαζί του. Όσες φορές έχεις πάει σπίτι του, επίσης έχει εκεί έναν ή δύο ή τρεις κολλητούς. Όταν αποφασίσετε να βγείτε ξαφνικά βρισκόσαστε μια τεράστια παρέα κι εσύ δεν έχεις κανονίσει τίποτα. Αρα; Εκείνος το κανόνισε…

Τι συμβαίνει; Εντάξει, δεν γίνεται να είστε συνέχεια οι δυο σας, δεν είναι και καλό για τη σχέση άλλωστε αλλά ο σύντροφός σου τον τελευταίο καιρό το έχει παρακάνει και ΔΕΝ είναι η ιδέα σου.
Όταν είσαι ερωτευμένη, θέλεις να είσαι με τον αγαπημένο σου όσο περισσότερο γίνεται και όσο πιο μόνοι γίνεται. Αλλά στην περίπτωσή σου ΔΕΝ γίνεται… Το αγόρι φροντίσει συνεχώς να υπάρχει και κάποιος άλλος μαζί.
ΓΙΑΤΙ;
“Μπορεί να το κάνει επειδή είναι αμήχανος, ντροπαλός, δεν ξέρει πως να σε χειριστεί και για αυτό θέλει για συμπαράσταση τον κολλητό ή οποιονδήποτε άλλον” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
Αυτή είναι η “θετική” πλευρά, ας πούμε, της κατάστασης. Υπάρχει κι άλλη.
“Γιατί δεν πολυγουστάρει πια και χρειάζεται κάποιον συνένοχο ή κάποιον που “βαστάει τσίλιες” έτσι ώστε να σε απασχολεί όταν χτυπήσει το τηλέφωνό του ή όταν θέλει να κοιτάξει κάπου αλλού ή όταν θέλει να βγει έξω για να πάρει τηλέφωνο ή οτιδήποτε” σημειώνει η κ.Μαυράκη.
Και εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να είναι καλό το ότι αποφεύγει να μείνετε οι δυο σας, έτσι δεν είναι;
“Όταν η σχέση πάει καλά κι όταν κάποιος είναι καλά σε μια σχέση θέλει οπωσδήποτε να μονοπωλεί τη συντροφιά και να μην μπαίνει άλλος ανάμεσα. Αν λοιπόν κάποιος αντί να είναι μονοπωλιακά και αποκλειστικά με το πρόσωπο των ονείρων του, εκείνος φέρνει και κάποιον άλλον συνέχεια τότε κάτι δεν πάει καλά. Όταν λοιπόν βλέπεις ότι ο άλλος αντί να θέλει να είναι μόνος μαζί σου και να μην υπάρχει κανένας που να τον “απειλεί” ή που να σου κλέβει έστω μια ματιά ή μια κουβέντα, όταν κουβαλάει συνέχεια και κάποιον άλλον μαζί πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει” σύμφωνα με την ψυχολόγο.
Ή δεν τα καταφέρνει μαζί σου ή βαριέται. Όπως και να έχει κάτι δεν πάει καλά…
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
Η Χρυσούλα Μαυράκη προσπαθεί να σε βοηθήσει…
“Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να διερευνήσεις τι συμβαίνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις τον κατάσκοπο ή τον ντετέκτιβ, αλλά θα κάνεις μια αυτοανάλυση για να δεις τι μπορεί να συμβαίνει μαζί με άλλα πράγματα. Δηλαδή από μόνο του κάτι δεν λέει τα πάντα. Καμπανάκι χτυπάει. Από εκεί και ύστερα πρέπει εσύ πρέπει να κάνεις μια ψύχραιμη και αντικειμενική ανάλυση για το τι μπορεί να συμβαίνει”.
“Ντρέπεται; Φοβάται; Είναι αμήχανος; Δεν έχει συνηθίσει να εκφράζεται; Τον έχω κάνει να φοβάται; Τον έχω αποστομώσει πολλές φορές και δεν τα βγάζει πέρα μαζί μου; Ή τον έχω κουράσει, ψιλοβαριέται και προτιμά να έχει πάντα κάποιον μαζί του από το να είναι διαρκώς μόνος μαζί μου μην τυχόν καταλάβεις και περισσότερα -μήπως προδωθεί δηλαδή; Άρα το πρώτο πράγμα που έχω να κάνω είναι να αναλύσω”.
“Το δεύτερο είναι ότι αφού καταλήξείς σε κάποια συμπεράσματα πρέπει να προσπαθήσεις να διορθώσεις αυτό που συμβαίνει. Αν για παράδειγμα αισθάνεται αμήχανος, αποστομωμένος, ντροπαλός ή οτιδήποτε τότε πρέπει να τον ενθαρρύνεις και να τον βοηθήσεις -με τον θαυμασμό σου και τη θετική σου στάση- να ξεδιπλωθεί. Αν θεωρείς ότι έχει κουραστεί εκεί πρέπει να το συζητήσεις ευθέως μαζί του. Αν η σχέση δεν πάει τότε θα προσπαθήσετε να την πάτε παραπέρα ή διαφορετικά θα χωρίσετε”.
Μην ξεσπάσεις, μην ασκήσεις έντονη κριτική, μην αρχίσεις την γκρίνια λοιπόν. Το ότι φέρνει συνέχεια κάποιον μαζί, το ότι αποφεύγει να μείνετε μόνοι είναι όντως ένα καμπανάκι κινδύνου, μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Εξέτασέ το με ψυχραιμία και δράσε ανάλογα!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Kalhspera sas….
    Kata tyxh synanthsa to ar8ro sas,kai diapistwsa,pws mou symvainei to idio edw kai kairo…
    Tou zhtaw na vgoume,kai ekeinos tpt…
    Mou leei oti den mporei,profaseis dhl..kai katalhgei na vgainei me tous filous tou,pou to paizoun oti exoun o ka8enas apo 4 kopeles…oti kamia den tous antisteketai..etsi kai o dikos mou…apla na sas enhmerwsw pws ta exoume 4xronia twra,einai wraio paidi,kai egw to idio…alla eimai poly anasfalhs,dioti exw kapoia parapanisia ktl..vevaia exw xasei arketa,kai akoma prospa8w me gymnasthrio,swsth diatrofh…
    8elw na kanw tapanta gia th sxesh mou..8elw n ton ananewsw…to kako epishs einai oti kshmerwvradiazetai sto facebook,enw dhlwnei ekei single…kai nomizw pws milaaei poly…estw flertarei..kai einai kai ligo my8omanhs..mou leei synexeia oti exei xaremi…oti milaei me polles..oti me keratwnei synexeia…
    mou deixnei me ton tropo tou oti exei kourastei..kai 8elw na tou deiksw pws exw allaksei,pws den eimai pia dedomenh..
    avto pou 8elw na sas rwthsw einai:
    SYGKEKRIMENA,TI PREPEI NA KANW WSTE NA MH ME 8EWREI DEDOMENH?NA MH SHKWNW TA THL?NA VGAINW ME ALLOUS????
    TI MPORW NA KANW STH KA8HMERINH MOU PRAGMATIKOTHTA WWSTE NA EINAI STH TSITA(EKEINOS MOU EXEI PEI KAI MOU EXEI DEIKSEI PWS 8ELEI NA NIW8EI ANASFALEIA,KAI PWS TON TRAVAEI MIA TETOIA GYNAIKA)
    SAS PARAKALW PARA POLU,VOH8HSTE ME,KAI MHN DHMOSIEVSETE TO SXOLIO MOU..APANTHSTE MOU STO E-MAIL MOU..

    SAS EVXARISTW PARA POLY,

    ME EKTIMHSH,

    MARIA X

  2. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΑ,ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΠ…ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ..ΤΟΥ ΤΟ ΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More