Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών;

Ισχύει ότι οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη ή πρόκεται απλά περί αστικού μύθου;
Όταν μια γυναίκα χωρίζει θα κλάψει, θα πονέσει και θα χρειαστεί την κολλητή της για να της συμπαρασταθεί. Θα γράψει ερωτικά ποιήματα, θα ακούει τραγούδια που ακούγανε μαζί και θα τρέχει το μαύρο δάκρυ…
Ο άντρας από την άλλη θα βγει με τους φίλους του. Θα πάνε να πιούνε βαριά ποτέ και θα ελπίζουν να βρούνε ωραίες γυναίκες γύρω τους, να κοιτάξουν, να σχολιάσουν, να ξεχαστούν. Τελικά όμως μόλις γυρίσει σπίτι, καταλάθος, θα σε πάρει τηλέφωνο και θα σου πει: “Μου κατέστρεψες τη ζωή. Σε μισώ!”.
Προφανώς υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες. Βλέπουν τελείως διαφορετικά τα πράγματα και οι αντιδράσεις τους στις καταστάσεις δεν είναι οι ίδιες.
Με την βοήθεια της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη θα εντοπίσουμε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι μερικά πράγματα είναι θέμα φύσης, άρα δεν μπορείς να τα αλλάξεις, άρα πρέπει να τα αποδεχτείς…
ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…
-Οι γυναίκες είναι πολύ αναλυτικές, ενώ οι άντρες είναι πολύ συνοπτικοί.
-Οι γυναίκες βλέπουν σε κάθε σχέση κάτι μόνιμο και μοναδικό, ενώ εκείνοι σε κάθε σχέση βλέπουν κάτι εφήμερο και όσο αντέξει, όσο πάει καλά.
-Οι γυναίκες σκέφτονται πάρα πολύ, ενώ οι άντρες αποφασίζουν πολύ γρήγορα.
-Οι γυναίκες προσέχουν τη λεπτομέρεια ενώ εκείνοι βλέπουν τα χοντρά, βλέπουν το σύνολο. Εμείς δηλαδή θυμόμαστε τις επετείους, εκείνοι ενοχλούνται γιατί αυτά τα θεωρούν “χαζορομαντικά”.
ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΞ…
-Οι γυναίκες είναι πιο πιστές από τους άντρες γιατί είναι μονογαμικές, ενώ εκείνοι το παίζουν “κυνηγοί”.
-Οι γυναίκες είναι εξαιρετικά συναισθηματικές. Αν δεν είναι ερωτευμένες δεν μπορούν να αποδώσουν στο σεξ, ενώ εκείνοι το θεωρούν βιολογική λειτουργία.
-Οι γυναίκες είναι πολύ ρομαντικές, ενώ εκείνοι είναι πολύ ρεαλιστές.
ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ…
-Τους άντρες τους ενδιαφέρει πολύ η επαγγελματική τους αποκατάσταση, ενώ τις γυναίκες πολύ περισσότερο το να κάνουν οικογένεια και να είναι ευτυχισμένες στην οικογένειά τους.
-Τους άντρες τους ενδιαφέρει περισσότερο το οικονομικό, η σταθερότητα, η ανέλιξη, ενώ τις γυναίκες πολύ περισσότερο η ψυχή και το συναίσθημα.
Όπως κατάλαβες, το ότι ξέχασε την επέτειό σας δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Σημαίνει απλά ότι είναι… άντρας, ότι έτσι είναι η φύση του. Εσύ όμως είσαι γυναίκα και θέλεις ρομαντισμό. Σου αρέσουν τα κεράκια, τα λουλούδια και να είναι όλα όμορφα και ρομαντικά γύρω σου.
Εκείνος όμως είναι πιο χύμα. Δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο εκτός αν θέλει να στο κάνει για να σε δει χαρούμενη. Τότε ναι… Θα σου στολίσει το δωμάτιο με κεράκια και θα σου βάλει ροδοπέταλα στο κρεβάτι… Και τότε θα σκεφτείς εσύ: “Αχ, τι ρομαντικός που είναι!”.
Η αντρική φύση λέει ότι γενικά δεν είναι. Άρα, έγινε για χάρη σου. Δεν είναι τέλειο;
Με λίγα λόγια υπάρχει όπως σε όλα τα πράγματα και η αρνητική και η θετική πλευρά. Αν επιλέξεις να μεγενθύνεις τις διαφορές τότε οι εντάσεις και η ασυνεννοησία είναι δεδομένες. Αν αναγνωρίσεις και κατανοήσεις όμως τις διαφορές τότε θα σε αγαπήσει. Κι ένας άντρας που αγαπάει σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Το ίδιο δεν ισχύει και για σένα άλλωστε;
της Αγγελικής Χριστοπούλου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη

Read More

And More