“In a relationship”! 5 λόγοι που ένας άνδρας αλλάζει το status του στο facebook…

Τα χρόνια περνούν, αλλά οι αξίες μένουν! Ένας άνδρας πάντα βρίσκει έναν τρόπο να διαλαλήσει στην οικουμένη την αγάπη του για μια γυναίκα. Κάποτε έπρεπε να πάρει μια ανθοδέσμη “ίσαμε το μπόι” του και να χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού της. Καλό κοστούμι και αγωνία να αρέσει στον αυστηρό πατέρα. Πολλές φορές βέβαια αρκούσε μια σκάλα, ένα σεντόνι και ένα αυτοκίνητο και να ‘σου το πατροπαράδοτο κλέψιμο. Αργότερα τα πράγματα άλλαξαν και αρκούσε ένας καφές με φίλους και ένα “Να σου συστήσω την κοπέλα μου!” Κι ύστερα ήρθε το facebook…

Αν και δεν σου κρύβω πως μου κάνει λίγο επιφανειακό να δηλώνω την σχέση μου μαζί σου με ένα κλικ, υπάρχουν περιπτώσεις που το Status στο facebook επιβάλλεται να αλλάξει! *

Υ.Γ.: Μεταξύ μας, μια γυναίκα τρελαίνεται πολύ περισσότερο να κάνει κάτι τέτοιο. “Πετάς τη σκούφια σου” να αλλάξεις το προφίλ σου και να φιγουράρει εκεί το “In A Relationship”!

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ “ΙΝ Α RELATIONSHIP”
1. Ο έρωτας είναι τυφλός….

Οι φίλοι σου στο facebook σου όμως όχι. Σου έχει τύχει να “δαγκώσεις τη λαμαρίνα”; Να την πάθεις τόσο δυνατά που δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο στον κόσμο; Ποια οικονομική κρίση και ποια προβλήματα στη δουλειά; Ποια κίνηση το πρωί και ποια ουρά στο ΙΚΑ; Τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει το ταξίδι στα σύννεφα. Θα βγεις, να το φωνάξεις, να το πεις! Κι επειδή αν ανέβω στο Λυκαβητό και αρχίσω να ουρλιάζω “Σ’ΑΓΑΠΩ” το πιο πιθανό είναι να μου απαντήσει χορωδιακά όλη η γειτονιά “ΣΚΑΣΕ”, το αποφάσισα! Lefteris is currently in a relationship…. και τα like να πέφτουν βροχή! (Ευτυχώς που δεν έχει dislike).


2. Το profil σαν δόλωμα

Παραδέξου το! Υπάρχει μια μερίδα γυναικών εκεί έξω που αποτελούν γνήσια τέκνα της Εύας. Εκεί που ακούν “ΜΗ”, πέφτουν με τα μούτρα. Εκεί που βλέπουν απαγορευτικό, επιταχύνουν “ντουγρού”! Στην Εύα το δόλωμα ήταν ένα δελεαστικό κόκκινο μήλο, στις παλιότερες γενιές μια γυαλιστερή βέρα στο δεξί και σήμερα ένα status στο facebook. Είναι τυχαίο που μόλις βάλω πως είμαι single μου κόβετε όλες την καλημέρα; Κι ούτε poke, ούτε like ούτε friend request! “Απελπισμένος, λιγούρης και πέφτουλας θα ‘ναι” σκέφτεσαι με όλη την παρέα και με αποφεύγεις, ηλεκτρονικά και “δια ζώσης”! “Κοτσάρω” λοιπόν κι εγώ ένα “δεσμευμένος” ή ακόμη καλύτερα ένα “It’s Complicated” που προσδίδει και περισσότερο μυστήριο και βροχή τα e-dates!

3. Το status ή τη ζωή μου
Είναι φορές που είσαι εσύ που μου βάζεις τεχνιέντως το… μαχαίρι (ή μάλλον το ποντίκι) στο λαιμό. Μπαίνεις χαρωπή, χαρωπή στο facebook και κάνεις την κίνηση ματ. Μια στρατηγική επίθεσης που έχεις σχεδόν βέβαιη επιτυχία! Πατάς λοιπόν να αλλάξεις το status και βάζεις πως βρίσκεσαι πλέον σε σχέση. Αλλά όχι, δεν σου φτάνει αυτό… σε σχέση με τι; Επιλέγεις λοιπόν την πιο… εξελιγμένη μορφή και βάζεις πως βρίσκεσαι σε σχέση με μένα. “Και αν θέλεις τώρα, κάνε πως δεν δέχεσαι το αίτημα” σκέφτεσαι και το σαρδώνιο χαμόγελό ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου. Γιατί με στήνεις στον τοίχο. Δεν λέω καλά περνάμε, όμως δεν έχω και κανέναν καημό να το ανακοινώσω σε όλους – γνωστούς και αγνώστους – τι κάνω και τι δεν κάνω μαζί σου. Αν όμως δεν δεχτώ το αίτημα, ποιος σε είδε και δεν σε φοβήθηκε. Αιτία χωρισμού από facebook, σε διαδικτυακή μετάδοση!


4. Κλικ και το κεφάλι μου ήσυχο!

Χμ, πως να το διατυπώσω τώρα που θα μου πεις πως λέω και “ξελέω”! Ναι, εγώ ήμουν που σου έλεγα δυο νούμερα παραπάνω πως το status δεσμευμένος μοιάζει με το μέλι που τραβάει τις μέλισσες-ελεύθερες γυναίκες σε μένα. Από την άλλη όμως, υπάρχει και ο γυναικείος πληθυσμός που πέρασε στα σήματα (όχι οδήγησης, αυτά δεν πρόκειται να τα περάσει ποτέ στην πραγματικότητα) και ξέρει πως ο δεσμευμένος είναι ένα είδος άνδρα που δεν πλησιάζουμε ποτέ. Άρα; Άρα, το χρησιμοποιώ για να απαλλαχθώ απο κάποιες ενοχλητικές κολλητσίδες που δεν λένε να σταματήσουν να ποστάρουν τραγουδάκια, τσιτάτα και ρήσεις μεγάλων ανδρών για να δηλώσουν διαθεσιμότητα. Αφού δεν καταλαβαίνεις κυρία μου, πάρε ένα τελειωτικό χτύπημα πως ήρθες δεύτερη, πως άργησες και άσε με στην ησυχία μου.

5. Η τακτική του “ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα”
Τέλος υπάρχει και εκείνος ο λόγος που δεν θέλεις να σου συμβεί ποτέ. Να θέλεις να βάλεις “In A Relationship” ή “Complicated” για να ψαρέψεις καταστάσεις. Ας υποθέσουμε πως έχουμε χωρίσει. Το facebook όμως παραμένει εκεί κι εσύ είσαι τόσο περήφανη που δεν θα μου κάνεις τη χάρη να με μπλοκάρεις! Έτσι θα κάνω την τελευταία μου κίνηση, μήπως σε ξανακερδίσω. Θα βάλω και πάλι πως είμαι δεσμευμένος, να δω πως θα αντιδράσεις… το τελευταίο μου χαρτί μήπως σε τσιγκλίσω και επιστρέψεις σε μένα. Όσο για το “Η κατάσταση είναι μπερδεμένη”, φαίνεται πως και ο ιδρυτής του facebook την προσέθεσε για να ξεκαθαρίζει καταστάσεις. Δεν μου λες που πάει το πράγμα; Δεν λες να ξεδιαλύνεις τι τρέχεις μεταξύ μας; Θα το κάνει το facebook για μένα.

Του Λευτέρη Σαββίδη

Read More

And More