Γιωργία: “Είναι αρνητικός με το γάμο. Τι να κάνω;”

Γεια σας κι από μένα!
Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά σας…

Εδώ και τέσσερα χρόνια έχω σχέση με κάποιον σχεδόν συνομήλικο. Εκείνος είναι 40 κι εγώ 38. Συζούμε, η σχέση μας τσουλάει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γενικές γραμμές περνάμε καλά.

Το θέμα μου είναι ότι δεν κάνει καμία κουβέντα για το παρακάτω βήμα. Τα χρόνια περνάνε, τα περιθώριά μου στενεύουν κι εκείνος από μερικές συζητήσεις που έχουμε κάνει είναι αρνητικός με το γάμο.

Πιστεύει ότι όλοι οι γάμοι -ή τουλάχιστον οι περισσότεροι- οδηγούν στo διαζύγιο. Όσον αφορά στα παιδιά, δηλώνει ότι θα ήθελε να κάνει στα 30 του. Τώρα τον φοβίζει.

Όταν τον γνώρισα, είχε μόλις βγει από μια μεγάλη σχέση, που από ότι έχω καταλάβει του κόστισε πολύ. Κι από εκεί και κάτω τα αντιμετωπίζει όλα παθητικά και μοιρολατρικά.

Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά. Από τη μία σκέφτομαι να φύγω, να χωρίσω, από την άλλη σκέφτομαι το πόσο δύσκολο είναι να βρεις σήμερα -και ειδικά στην ηλικία μου- κάποιον που και να ταιριάζεις και να συνυπάρχεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τις γνώμες σας μήπως και καταφέρω τελικά να πάρω μία απόφαση…

Ευχαριστώ
Γιωργία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Επιτέλους κι ενα σοβαρό θέμα προς συζητηση! Καλή μου Γεωργία, είναι πολύ δύσκολη ομολογουμένως η θέση σου, όμως εγώ αν ήμουν εσύ, επειδή ειμαστε κοντά και ηλικιακά, θα έφευγα και θα έφευγα, επειδή αυτός ο άνθρωπος είναι ξεκαθαρισμένος στο τι θέλει και δεν συνάδει με τα δικά σου θέλω. Παράλληλα, σε οποιαδήποτε προσπάθεια να τον “μεταπείσεις”, αυτό θα γύριζε μπούμερανγκ στη σχέση σου και σε σενα. Δεν νομίζω να θέλεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, που γνωίζεις εξ’αρχης ότι είναι αρνητικός σε γάμο και σε ένα παιδί ,ξαφνικά να αποκτά σύζυγο και παιδί……αυτό ισούται με απιστία ,ίσως ξαφνική φυγή καποιες φορές ή το χειροτερο αδιαφορία μεσα στη σχεση, μεσα στο σπιτι, απέναντι στο παιδι κτλ. Το οτι εισαι 38, ίσα ισα θα επρεπε να σε θορυβεί στο να φυγεις μια ώρα γρηγορότερα…Αυτη ειναι η συμβουλή μου και ειναι κατι που δεν το λεώ στον αερά, το έχω πράξει πρωτη (και οχι μονο εγω)και μου βγηκε σε καλο. Καλη τυχη!

  2. Χώρισε τον γιατί δεν έχεις περιθώρια, όλο και κάποιος καλύτερος για σένα θα βρεθεί που να αφουγκράζεται τις ανάγκες σου και να μην σε έχει για παυσίπονο στις πληγές του.

  3. χμ.. δύσκολη περίπτωση…
    Είναι φανερό πως άλλα θέλεις εσύ και άλλα εκείνος. Για κάποιο λόγο όμως μένεις ακόμα μαζί του. Αυτό ομως που σας ενώνει δεν ξέρω εάν είναι η αμοιβαία αγάπη. Ίσως είναι ο φόβος της μοναξιάς. Είτε είσαι με αυτόν τον άνδρα είτε μόνη σου… νομίζω πως είναι το ίδιο, αφού όπως λες δεν σκέφτεται να κάνει παιδί…
    Μερικές φορές είναι καλύτερα να είσαι μόνη σου και ας είσαι 38 ετών παρά με κάποιον που δεν θα ήθελε να κάνει παιδί, τότε θα νιώθεις ακόμα ποιο μόνη.

    Αλήθεια για ποιο λόγο είναι μαζί σου, για να συζείτε σε ένα σπίτι μόνο οι δύο σας;;;
    Τον συμπονάς για την σχέση που έχασε στα 30 του και σκεφτόταν το παιδί;;; Θυμισέ του οτί εσύ είσαι η γυναίκα εσύ θα γεννήσεις παιδί και εσύ θα πονέσεις για να βγεί στην ζωή.
    Δεν ξέρω τι άλλο να σου πώ…
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΕΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.

  4. Γεωργία απλά τα πράγματα. Εσύ πλέον θές να προχωρήσεις και να εξελίξεις την σχέση σου και την ζωή σου. Αν αυτός θέλει να παραμείνει μπακούρης δικό του πρόβλημα, λάθος σου αν καταπιέσεις την ανάγκη σου να ολοκληρωθείς για χάρη του. Τα θέλω σου ήδη σε έχουν πάρει μακριά του, εσύ θέλεις να κάνεις την οικογένειά σου και αυτός να ζεί ακόμα λες και είναι νεούδι. Προχώρα στην ζωή σου και μην μένεις δίπλα σε ανθρώπους που σε θέλουν στάσιμη. Είναι τόσο γλυκό, όμορφο και απολύτως φυσικό αυτό που αισθάνεσαι και ο τύπος θέλει σεξάκι παρεούλα και μάλλον κάποια να τον φροντίζει. Έχεις τον χρόνο να ζοριστείς λίγο παραπάνω και εφόσον πλέον ξέρεις τι θες η επόμενη σου σχέση να έχει ξεκάθαρες βάσεις και σκοπούς. Καλή δύναμη. Προχώρα.

  5. Γεωργία μου, συμφωνώ με τα όσα ειπώθηκαν, αλλά δε μου είναι ξεκάθαρο αν του εχεις πει τι ακριβως θέλεις ή αν απο γενικές συζητησεις εχεις βγάλει τα παραπανω συμπεράσματα. Πριν φύγεις λοιπον ίσως χρειαζεται, αν δεν το εχεις κανει ακόμα, να τον πιάσεις και να του μιλησεις με ομορφο τροπο αλλα ξεκαθαρα για όλα όσα θελεις, σκεφτεσαι και διηγεισαι κι εδώ. Αν το κρινετε απαραιτητο μπορείς να συμφωνήσεις να πάρει λίγο χρονο για να τα σκεφτεί. Αν μετα και απο αυτη την κουβέντα εξακολουθεί να είναι αρνητικος, θα ξέρεις τουλαχιστον οτι εσυ το προσπάθησες και θα μπορείς να φύγεις πεπεισμένη για την απόφασή σου, χωρίς ερωτηματικά, “αν” και δεύτερες σκέψεις.

  6. sinithos avti i tipi res exoun fovies apo gamo desmevsi ktl.egw zw edw kai 9 xronia me kapion pou den preftike potetou oue oikogeneia exei kani kai einai 49 parolo pou einai 200 ta ekato se mena sigouros oti eimai giavton katalili sintrofos den nomizo na apofasisi potestou gia gamo.olo diafores dikeologies fernei gia to parelthontou px oti kamia den aksize na proxwrisi se gamo ktl.opos akrivwos o dikosou.alla ego den exw provlima dioti exw kanei idi oikogenia.distixws stin dikisou periptosi malon oute sta 50 tou tha apofasisi avti i tipi olo rixnoun stous alous ta vari stin pragmatikotita wmos exoun i iditous to prwvlima apo diafwrous logous malon stin dikisou periptosi apo fovies px trexamata diazigia ipoxreosis einai adinami xaraktires.stin thesisou tha tou milousa ekso apo ta dontia oti theleis oikogenia kai den symvivazese etzei kai tha tou edina na katalavi oti to enois kai tha figis kai an riskari ton xwrismo tote den einai kai o katalilos gia sena

  7. Πρωτα κανε ξεκαθαρη τη θεση σου, λαβε τισ απαντησεις και αν ειναι αρνητικες φυγε και προχωρα.Ουτως η αλλως παντα μιση θα νιωθεις μεσα σαυτη τη σχεση.Και τι θα πει δηλαδη οτι την πατησε.Δεν καταλαβα ολοι μας την εχουμε πατησει.Καθε σχεση ειναι διαφορετικη.Αντε συγχυστηκα παλι ακουσα και μια αναλογη περιπτωση σημερα.ΩΧΧΧ βαρεθηκα με ολα τα πληγωμενα πουλια που θελουν παρηγορια.Ελεος πια με το παραμυθι τους.

  8. Γεωργία μου μην παίζεις με το μέλλον σου..μην σκέφτεσαι ότι στην ηλικία σου δεν θα βρεις κάποιον που να θέλει να κάνει οικογένεια (που πιστεύω ότι αυτό σε απασχολεί τώρα) άργησες πολύ μπορώ να πω αλλά μην αργήσεις και άλλο. ʼμα είναι να είσαι μαζί του να είσαι επειδή τον αγαπάς και σε αγαπάει και όχι επειδή δεν μπορείς να βρεις κάποιον άλλον. Αν και κατά τη γνώμη μου τέτοιους ανθρώπους που έχουν φτάσει τα 40 και δεν θέλουν να παντρευτούνε καλό είναι να του αφήνουμε στην άκρη. Καλύτερα να είσαι ελεύθερη και να διασκεδάζεις με τις παρέες σου παρά να είσαι με κάποιον που δεν σκέφτεται τον γάμο. Μην κολλάς,σφύξτου τα δόντια, πες του ότι θέλεις να κάνει οικογένεια,όλα αυτά περί της προηγούμενης του σχέσης είναι δικαιολογίες άμα σε ήθελε πραγματικά στην ζωή του τότε θα κοιτούσε το παρόν σας και το μέλλον σας,όχι το παρελθόν! Πες του τα θέλω σου στα ίσα και άμα φέρει καμιά αντίδραση φύγε με το κεφάλι ψηλά! Καλύτερα να φύγεις τώρα που είσαι 38 παρά να σε αφήσει στα 50!! γιατί έτσι κάνουν!!!

  9. Συμφωνώ με Σοφία και Ζωή. Κανε μια πολύ σοβαρή κουβέντα για το ότι θέλεις οικογένεια και αν αυτός τελικά είναι αρνητικός προχώρα να βρεις κάποιον που να θέλει παιδί και οικογένεια ξεκαθαρισμένο όμως από την αρχή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το παιδί το ήθελε στα 30 άρα μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην και ήθελε παιδί μόνο με αυτήν και σε έχει για παρηγοριά? Γιατί όταν θέλεις παιδί στα 30 αν δε το έχεις αποκτήσει ακόμα έχεις αυτή την επιθυμία δυνατή. Και μη στενοχωριέσαι για την ηλικία απλά φύγε τώρα που είσαι ακόμα 38 γιατί μέχρι να βρεις τον επόμενο και να κάνεις το παιδί θα πας 40-41, αλλά η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ. Και θα σου πω ότι η πρώτη μου εξαδέλφη το δεύτερο παιδί της το έκανε 41 και η Μενεγάκη είναι 45. απλά φύγε γρήγορα. Και μην ξεχάσω ότι ο χρόνος που θα του δώσεις για να απαντήσει θα είναι 2 το πολύ 3 εβδομάδες γεμάτες, όχι παραπάνω

  10. και εγω ημουν σε μια τετοια κατασταση, αλλα δεν εκατσα για πολυ.Εκεινος ηταν ειλικρινης και το εκτιμησα, θα μπορουσε να με κοροιδευει για χρονια του στυλ, ναι μωρε του χρονου ή κατσε λιγο να καλυτερευσουν τα οικονομικα μας.Ο πρωην μου ηταν κυριος και αυτο του το αναγνωριζω.Δεν θελω να παντρευτω μου ειπε και μετα απο αυτο χωρισαμε.Ενα χρονο σχεσης, θεωρησα οτι αν καθομουν παραπανω εγω θα εχανα τον χρονο μου και εκεινον θα τον κουραζα.Πονεσα απιστευτα αλλα εκανα το σωστο.Και ξερεις γιατι εκανα το σωστο?Γιατι γνωρισα τον εναν και μοναδικο αντρα της ζωης μου, τον αντρα που δεν μπορω να σκεφτω την ζωη μου χωρις αυτον..Τον συζυγο μου..

  11. Κι εγώ πέρασα το ίδιο και μάλιστα 2 φορές, η λύση που επέλεξα είναι να εκφράσω τα θελω μου και το πως βλέπω το δικό μου μέλλον και και στη συνέχεια να φύγω. Και ο οι 2 άντρες αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο, μετά από λίγες εβδομάδες άλλαξαν γνώμη και ξεκινήσαμε τις ελεύθερες επαφές με σκοπό την αποκτηση παιδιού. Με τον πρώην μου αυτό έγινε στον ενάμισι χρόνο σχέσης. Ηλικία δική μου τότε 35. Τελικά δεν καταφέραμε εγκυμοσύνη αν και δεν μας βρήκαν κάποιο πρόβλημα. Ύστερα από περίπου 2 χρόνια προσπαθειών χωρίσαμε κιόλας. Ο λόγος ήταν ότι συνέχιζε να αρνείται το γάμο κάτι που με έκανε να πιστυω πως δεν με αγαπαει στ’αλήθεια. Έτσι γνώρισα τον τωρινό μου συντροφο ο οποίος τους πρωτους 6-7 μήνες της γνωριμιας μας έλεγε πως είναι νωρίς για παιδί. Στους 7 μήνες ενώ μου είχε ουσιαστικά υποσχεθεί πως θα βάζαμε μπροστά για παιδί σύντομα, τελικά πάνω σε μια συζήτηση μου εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος μιας οικογένειας, Οπότε κι εγώ είπα λυπάμαι αλλά αν αισθάνεσαι έτσι εγώ φεύγω, γιατί είμαι σχεδόν 38 και για μένα είναι η πρώτη προτεραιότητα να μείνω έγκυος, ιδίως λόγω της δυσκολίας που είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Σε δύο βδομάδες μέσα τα ξαναβρήκαμε αφού μου ζήτησε να συγκατοικήσουμε να ενώσουμε τις ζωές μας και να ξεκινήσουμε ελεύθερες επαφές…..βέβαια κι εκείνος διατελινεται ότι είναι κατά του γάμου αλλά η σχεση μας γενικά είναι τόσο καλή που πιστεύω πως θα φτιάξουμε μια όμορφη οικογένεια, με ή χωρίς γάμο. Συμπέρασμα; Ξεκαθάρισε τη θέση σου και προχώρα μπροστά !

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More