Μαριλέννα: “Είμαι 24 χρόνων και ποτέ δεν είχα σχέση…”

Γεια σας κι από μένα. Μετά από σκέψη, είπα να γράψω κι εγώ τη δικιά μου ιστορία-παράπονο.

Είμαι 24 χρόνων και ποτέ δεν είχα σχέση. Βλέπω τις φίλες μου και την αδερφή μου να μοιράζονται εμπειρίες και να μιλάνε για τις κατακτήσεις τους κι αισθάνομαι χάλια.

Και δεν με ενδιαφέρει το σεξουαλικό κομμάτι, όσο το να νιώσω ότι είμαι ποθητή κι ότι κάποιος αισθάνεται πράγματα για μένα.

Η αδερφή μου είναι μικρότερη από μένα κι έχει μια σχέση εδώ και δύο χρόνια. Νιώθω ότι φταίει η εμφάνισή μου που να σας πω την αλήθεια δεν είμαι και κανένα τέρας. Είμαι μια κανονική κοπέλα εμφανίσιμη.

Υποβάλλω τον εαυτό μου σε τρελές δίαιτες καθώς μερικές φορές νομίζω ότι φταίνε τα κιλά, αλλά σε βάρος είμαι κανονική, 60 κιλά.

Πραγματικά δεν θέλω να αισθάνομαι έτσι και θέλω να χαίρομαι για τις φίλες μου που έχουν σχέσεις, αλλά δεν μπορώ. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή του, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο να βγαίνεις βράδυ και να μην σε πλησιάζει κανείς.

Έχω φίλες που είναι λίγο πιο ασχημούλες από μένα κι όμως έχουν αγόρια (δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό). Θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι…

Μαριλέννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Γλυκιά μου Μαριλέννα, αυτο που φταίει είναι η έλειψη αυτοπεποίθησης! Ουτε τα κιλά ούτε το πόσο ωραία ή άσχιμη είσαι…αλλά μόνο ή αυτοπεποίθηση, μόλις εσύ θα αρχίσεις να αρέσεσεις πραγματικά στον εαυτό σου τότε να δεις πόσο θα αρέσεις και στους άλλους! ¨οταν είμαστε καλά με τον εαυτό μας αυτό φαίνεται, εκπέμπεται και στους άλλους, φαντόζομαι θα έχεις παρατηρήσει πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που ενω τους βλέπεις και είναι κόντοι, όχι πολυ όμοφοι ισως και χοντροί αλλά έχουν όποια ή οποια θέλουν γιατι πολυ απλά έχουν αυτοπεποίθηση! Βλέπεις αυτοί οι άνθρωποι δειχνουν προς τα έξω οτι ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν και αυτό είναι που τους κάνει γοητευτικούς! Γιατι οι περισσότεροι άνθρωποι ερωτευόμαστε τους γοητευτικούς και όχι απαραιτήτως τους όμορφους!!! Όσο για το σεξουαλικο κομμάτι μην αγχώνεσαι, εγω προσωπικα ξέρω πολλά κοριτσια που ολοκλήρωσαν και στα 25 και πιο μετα..Ελπίζω να σε βοήθησα!

  2. Μαριλενα μου αυτα τα πραγματα ειναι και θεμα τυχης πολλες φορες κ οχι απαραιτητα αποτελεσμα μετριας εμφανισης η περιττων κιλων.Απλως επειδη το κυνηγας πολυ,δεν σου βγαινει.Χαλαρωσε,προσπαθησε να κανεις πραγματα για σενα με την παρεα σου,μην το σκεφτεσαι τοσο πολυ γιατι αγχωνεσαι κ βγαζεις ανασφαλειες κ αυτο βγαινει προς τα εξω..κ πιστεψε με ενας αντρας το καταλαβαινει κ εννοειται πως ξενερωνει.Ολες θελουμε μια καλη σχεση κ καποιον διπλα μας αλλα πολλες φορες ερχεται οταν δεν το περιμενουμε…Καλη τυχη!

  3. Μαριλλένα μου,
    κατ’αρχάς όλα στη ζωή είναι θέμα timing! Εσύ δηλαδή πιστεύεις πως ποτέ δεν θα βρεις κάποιον???? Εμένα αυτό μου φαίνεται απίθανο! Απλώς δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη ώρα και το κατάλληλο μέρος που θα γνωρίσεις τον κατάλληλο άνθρωπο! Κάνε υπομονή! Θα έρθει και αυτό! Βέβαια…θα έρθει απο μόνο του! Χρειάζεται και μια ενεργητική στάση απο μέρους σου! Φυσικά δεν εννοώ να αρχίσεις να φλερτάρεις με τους πάντες γιατλι τότε θα επιτύχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Απλώς, φρόντισε την κοινωνική σου ζωή, βγες, γνώρισε ανθρώπους και δεύτερον, φρόντισε τον εαυτό σου! Δεν αρκεί να είσαι σε φυσιολογικά κιλά και να έχεις ένα ωραίο πρόσωπο! Για να είσαι ποθητή πρέπει και να δείχνεις έτσι! Φρόντισε τον τρόπο που ντύνεσαι, τα μαλλιά σου…! Δεν μιλώ για υπερβολές! Ούτε σε παραπέμπω να μιμηθείς κοπέλες με υπερβολικά περιποιημένη εμφάνιση που ασχολούνται εμμονικά με αυτό! Όχι! Απλώς…ο καλλωπισμός(με μέτρο) πάντα ήταν ισχυρό όπλο των γυναικών! Κάνε πράγματα για εσένα! Πήγαινε γυμνστήριο, χορό, δραστηριότητες που και το σώμα σου θα βοηθήσουν και την αυτοπεποίθησή σου! Και τώρα φτάσαμε στο μεγάλο θέμα..Αυτοπεποίθηση! Χωρίς αυτό, δεν θα προσελκύσεις κανέναν! Έχεις σκεφτεί οτι η ανασφάλειά σου για το οτι είσαι μόνη σου εξωτερικεύεται και φάνεται σε αυτόν που σε γνωρίζει? Μήπως όταν γνωρίζεις κάποιον δείχνεις αμέσως πολύ υποχωρητική ή οτι τον έχεις ανάγκη? Αυτό μπορεί να απωθήσει κάποιον ακόμα…κι αν έχεις προδιαγραφές μοντέλου! Αγάπα τον εαυτό σου και κάνε πράγματα γι αυτόν! Απελευθερώσου! Σπάσε τα δεσμά της χαμηλής αυτοεκτίμησης και διεκδίκησε αυτό που θέλεις! Και μην ξεχνάς: Το να κάνεις σχέση δεν είναι αυτοσκοπός! Ούτε και θα δώσει λύση στα προβλήματά σου! Ζήσε τη ζωή σου, φρόντισε τον εαυτό σου και θα έρθει σύντομα και αυτό! Απλώς…να μη σου γίνει έμμονη ιδέα! Ζήσε και τις άλλες εκφάνσεις της ζωής! Εύχομαι τα καλύτερα!

  4. Καλησπέρα Μαριλέννα,
    Έχουμε και την ίδια ηλικία.Έχω κάνει αρκετές σχέσεις στη ζωή μου με ανθρώπους που γνώρισα μέσω σιτε κοινωνικής δικτύωσης.Δηλαδή ανθρώπους που έβλεπα τις φωτογραφίες τους,μου άρεσαν και αυτοί αντίστοιχα έβλεπαν δικές μου,τους άρεσα κι εγώ.Κανονίζαμε,βγαίναμε σε μέρος με κόσμο και γνωριζόμασταν σιγά σιγά.Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι είναι επικίνδυνο αλλά εγώ ήμουν πολύ τυχερή μάλλον γιατί γνώρισα πολύ καλά παιδιά.Μάλιστα με το αγόρι μου τώρα που τον γνώρισα μεσω facebook είμαστε 2 χρόνια μαζί και τα παμε πολύ καλα.
    Η αλήθεια είναι πως έτσι κατάλαβα ότι ‘αρέσω’ γιατί κι εγώ όταν έβγαινα έξω δεν με πλησιάζε κανείς.Κ πάντα είχα παραπανήσια κιλά αλλά σε γενικές γραμμές είμαι εμφανίσιμη.Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους κατάλαβα ότι αρέσω σε αυτούς που μου αρέσουν και μου ανέβηκε η αυτοπεποίθηση.Γιατί στο σχολείο στη σχολή κτλ άρεσα πάντα σε αγόρια που δεν μου άρεσαν.Πιστεύω ότι οι άντρες πια δυσκολεύονται να κάνουν το βήμα από κοντά και βολεύονται μέσω των σιτε κοινωνικής δικτύωσης αφού πηγαίνουν εκ του ασφαλούς.Ειδικά όσοι είναι πολύ ντροπαλοί.
    Δοκίμασε το.. με πολλή προσοχή.Πλέον είναι φανερό ποιος έχει ψευτικο προφιλ και ποιος οχι.Θα εμπιστευεσαι αγόρια που έχουν πολλά άλμπουμ με φωτογραφίες!Καλό βόλι!

  5. Μια χαρά είσαι και κάποια στιγμή θα έρθει και ο άνθρωπος που ψάχνει αρκεί βέβαια κι εσύ να ανταποκριθείς.
    Σε αυτή την ζωή κανείς δεν είναι τέλειος και το τέλειο το κάνουμε να φαίνεται εμείς.
    Αγάπα τον συνάνθρωπό σου με τα ελλατωματά του.

  6. Αν μπορει να μιλησει και ενας αντρας εδω(αν και διαφορετικος απο τους αλλους οπως θα καταλαβετε απο αυτα που θα πως)

    εμεις οι αντρες δυστυχως δεν κοιταμε αν μια κοπελα ειναι καλη με εμας, η αν εχει καλη εσωτερικη εμφανιση ΑΛΛα κοιταμε μονο την εξωτερικη εμφανιση.Βεβαια υπαρχουν και αντρες που κοιτανε την εσωτερικη εμφανιση του αλλου(οπως και εγω) και δεν τους ενδιαφερει η εξωτερικη. Εγω δεν ειμαι ουτε πολυ ομορφος ουτε πολυ ψηλος ουτε πολυ λεπτος. Και εμενα δεν με κοιτανε πολλες γυναικεσ. Εγω ψαχνω μια κοπελα που να ειναι καλη με μενα να με αγαπει γιαυτο που ειμαι και ΟΧι γιαυτο που θελει να γινω και να εχει εναν καλο εσωτερικο κοσμο. Οσες φορες παλια κοιταξα την αλλη στην εμφανιση ποτε δεν μου βγηκε σε καλο.Πληγωθηκα πολλες φορες και ετσι καταλαβα οτι μοναδικο ρολο παιζει η εσωτερικη εμφανιση και οχι η εξωτερικη. Ειμαι 25 χρονων και αυτο το το εχω καταλαβει απο τα 21 μου. εδω και 4 χρονια δεν εχω σχεση γιατι πολλες φορες βλεπω καποιες που μονο εξωτερικη εμφανιση καλη εχουν και οχι εσωτερικη.

  7. Μου κανει εντυπωση που δεν εχω δει καμια τριανταρια e-mail που να λενε ειμαι ο Γιαννη, Κωστας κ.λ.π στειλε μου να τα πουμε!

  8. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια αγόρια που να είναι δίπλα σου και να σε βλέπουν ερωτικά αλλά εσυ δεν μπορείς να τους δεις επειδή σκέφτεσαι ότι ”πέρασαν τα χρόνια”;;;Για άνοιξε λίγο τα ματάκια σου,ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις….Συμφωνώ απόλυτα με την Despoina και κυρίως στο κομμάτι που λέει να ζήσεις την ζωή σου…Και μια άσχετη ερώτηση στην Agapi:επειδή εχω γνωρίσει και εγω 2-3 άτομα απο το φέισμπουκ (με τον εναν έγινε κάτι ,με τους άλλους οχι),απο ενα σημείο και μετά δεν βαριέσαι να ψάχνεις;;;Εγω τώρα αν και είμαι μόνη μου αρκετό καιρό και μου είναι πιο εύκολο να ”γνωρίσω” κόσμο με αυτόν τον τρόπο,βαριέμαι την διαδικασία του να ψάχνω……….

  9. Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτη εσύ, πώς περιμένεις από τους άλλους να σ’ αγαπησουν;

  10. Κοριτσαρα μου μην αγχωνεσαι απλα χαμογελα!!! οπως ειπαν κ οι προηγουμενοι το μονο που χρειαζεσαι ειναι αθτοπεπιθηση!!!και δυο σολο φιλες για να βγαινετε μπαροτσαρκα και να κανετε το κομματι σας!! να εισαι ο εαυτος σου δεν χρειαζεται ουτε στιλ να αλλαξεις, ουτε συμπεριφορα ουτε τιποτα. Τωρα αμα θες κανενας δεν σε εμποδιζει( για το στιλ παντα…), οπως σου ειπα χαμογελα και εσυ δειχνεις ομορφοτερη αλλα ταυτοχρονα μπορεις να το χρησημοποιησεις και σαν μεσο φλερτ! 😉 γινε ακομη πιο κοινωνικη και μην λες οχι σε διαφορες προτασεις φιλων…ποτε δεν ξερεις τι θα συναντησεις εκει που θα πας. απλα χαλαρωσε και θα δεις θα σου ρθει απο εκει που δεν το περιμενεις!! α! και το κυριοτερο να εισαι επιλεκτικη ειναι σημαντικο η πρωτη σου σχεση να ειναι απ τις πιο ομορφες και να σ αφησει τις καλυτερες αναμνησεις, γι αυτο οχι συμβιβασμοι!!!! φιλια!

  11. Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας. Ξέρω ότι είναι χαζό να το σκάφτομαι αλλά είναι δύσκολο να διώξω αυτές τις σκέψεις από το μυαλό μου. Τώρα προσπαθώ να μην το σκάφτομαι και θέλω να πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω. Το ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση μου το λένε και άλλοι όπως επίσης εγώ καταλάβει ότι δεν παίζει ρολό πάντα η εξωτερική εμφάνιση. Το ότι έχω συνειδητοποιήσει το πρόβλημα μου νομίζω είναι ένα σημαντικό βήμα για να το ξεπεράσω.

  12. Εμένα πάλι μου δίνεις την εντύπωση οτι είσαι πολύ δύσκολη, ιδιότροπη, τελειομανής (τρελές δίαιτες) και θέλεισ κάποιον πολύ ωραίο και κάτι άπιαστο γενικώς.
    Οι φίλες σου μπορεί να είναι πιο ασχημούλες αλλά μάλλον εκπέμπουν κάτι πιο ζεστό και εγκάρδιο απο εσένα. Εσύ είσαι λίγο ψύχρα και κολημένη με τη ζυγαριά.

  13. i omofia metraei alla oxi k toso na ksereis. to thema einai ti vgazeis. isws den eisai arketa gohteutiki i me ti stasi sou vgazeis stous antres oti deneisai gia na se plhsiasoun. an exeis kapoion antra filo rwta ton na se sumvoulepsei. i lush pantws den einai oute ta konta rouxa oute ta xeilia tis papias alla oute k i xamhlh autoektimhsh. oute ta kila ftaine alla to ti vgazeis pros ta eksw polles fores. rwta gnwstous ti vgazeis stous antres k akolouthise tis dikes tous sumvoules pista!

  14. εχω μια φιλη ομορφη η οποια εχει το ιδιο προβλημα!ομως φταιει εκεινη γιατι?γιατι βρισκει ελλατωματα σε ολους και δεν μπαινει στον κοπο να ξεκινησει κατι επιδη λεει το γνωστο ολοι οι αντρες ειναι ιδιοι!προσφατα της γνωρησα ενα ομορφο παιδι που του αρεσε και εκεινη μου ειπε δεν αισθανομαι ελξη με εκθεσε και στο παιδι!συνεχεια παει και ερωτευετε αγορια τα οποια δεν ειναι για σχεση και αφου την κανουν περα με την πρωτη στεναχωριεται!θελει αντρα ομορφο νεο να μην τον ενδιαφερει το σεξ ομως να την εχει βασιλισσα του δλδη θα μεινει μια ζωη μονη!αμα εισαι του στυλ θα περιμενω ο αλλος να κανει την πρωτη κινηση γιατι ειναι αντρας,θα κανω ερωτα μετα απο 1 χρονο σχεσης και ολα αυτα που λεγαμε στο σχολιο!ειναι πολυ δυσκολο να βρεις κατι και αν θα βρεις μπορει να δεχτει να μη κανετε κατι για καιρο αλλα αυτος θα κανει αλλου…επισης ο αντρας της ζωης μας δεν ερχεται με την πρωτη και μεχρι να τον βρεις θα συναντησεις πολλη απογοητευση…πρεπει να προσπαθεις και οχι να μενεις στην σταση ασφαλειας οι αλλοι φταινε εκτος απο εμενα…

  15. Μαριλέννα είμαι 26 χρονών και πριν περίπου ένα χρόνο βρισκόμουν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που περιγράφεις. Μετά από χρόνια μοναξιάς και υποβάλλοντας τον εαυτό μου συνεχώς στο μαρτύριο της σύγκρισης με άλλες κοπέλες που είχαν και έχουν υγιείς σχέσεις κατέληξα πως πρέπει να αγαπήσω πρώτα τον εαυτό μου (με τα ελαττώματά του φυσικά! ουδείς τέλειος). Και όταν κατάφερα το αυτονόητο, γνώρισα τον άνθρωπο μου. Πάψε να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου, χαλάρωσε και ζήσε τις στιγμές με χαμόγελο και αισιοδοξία. Και κάποια στιγμή θα βρεθεί ο άνδρας που θα σε συγκινήσει. PS – Πέταξε τη ζυγαριά από το παράθυρο και χαμογέλα, είναι το καλύτερο αφροδιασικό!

  16. Mαριλέννα εγώ θα σου πω ότι καταρχήν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον ευατό σου.Η εξωτερική εμφάνιση είναι σαφώς η πρώτη επαφή που έχει κάποιος άνθρωπος με κάποιον άλλο.Πιστεύω ότι το μόνο που μια μεγάλη πλειοψηφία ανδρων σε μια γυναίκα,ειναι να έχει τα ίδια ή και περισσότερα κιλά από αυτούς!! Και εσύ όπως λες δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.
    Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι πάντοτε υπάρχουν τα χειρότερα.Εγώ είμαι 34 και έχω να μην έχω κάνει ποτέ σχέση με κοπέλα.Ο λόγος είναι ότι δεν είμαι πολύ κοινωνικό άτομο και δεν έχω και πολλούς φίλους.Μου αρέσανε αρκετές κοπέλες αλλά δεν ήξερα πως να τις πλησιάσω και αυτό συμβαίνει μέχρι και σήμερα.Δεν ξέρω τι πρέπει να πω σε μια κοπέλα όταν θα πάω να της μιλήσω.Φίλους πολλούς δεν έχω.Θα έλεγα βασικά ότι έχω μόνο 2 και οι οποίοι ειναι σε άλλη πόλη.Γενικά δεν μιλάω όταν δεν έχω κάτι να πω ή αν δε με ρωτήσει κάτι κάποιος.
    Εχω σταματήσει πια να πηγαίνω και σε διάφορα μέρη π.χ. club όπου θα μπορούσα ίσως να κάνω κάποια γνωριμία γιατί ειναι γεγονός σε όσα μαγαζιά πήγαινα την τελευταία 10ετια μόνος μου και παρήγγελνα κάποιο αναψυκτικό μιας και δεν πίνω καθόλου αλκοολ,ένιωθα “κάπως” που όλοι είχαν κάποια παρέα και εγώ όχι.Κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κάνω ήταν να ζητήσω μια κοπέλα για χορό.Γιατί είμαι κάπως άτσαλος και αριστερόχειρας.Δε ξέρω πολλούς που να τελειώσανε το λύκειο και να είχαν 17 στη γυμναστική και να μην έχει κάνει ποτέ παρέλαση από πέμπτη δημοτικού και μετά,επειδή όταν οι άλλοι πατούσαν στο δεξί,εγώ πατούσα στο αριστερό!!! Μου έλεγαν θα στρώσεις στο στρατό αλλά ούτε εκεί κατάφεραν να με στρώσουν..
    Επίσης έχω να πω ότι όσο σοβαρά προβλήματα και να έχει κάποιος,2 πράγματα θεωρώ πως ειναι πιο σοβαρά.Το να μην έχεις υγεία και δεύτερον να μην έχεις δίπλα σου ένα σύντροφο που να ξέρεις ότι όσο στραβά και να πάνε και τα πράγματα θα ειναι εκει μαζί σου,να συζητήσετε το πρόβλημα και να νιώσεις καλύτερα.Το δικό μου πρόβλημα αυτό ειναι και όχι το να κάνω απλά σεξ.Προσωπικά δε μπορούσα να κάνω οτιδήποτε με κάποια κοπέλα αν δεν ήμουν ερωτευμένος μαζί της.
    Κλείνω λέγοντας ότι δεν πρέπει να αφήσεις την κατάσταση να σε πάρει από κάτω,όπως πήρε και μένα.Ειδικά αν μένεις και στην Αθήνα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίσεις τον άνθρωπο σου.Εγώ μένω επαρχία και ειναι ακόμη πιο δύσκολο.
    Γιαυτό σου λέω ότι υπάρχουν και χειρότερα.Εσυ μια χαρά είσαι και πιστεύω η ζωή θα σου δώσει τα καλύτερα.

  17. Μαριλέννα μου,δεν φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω! Περιέγραψες τη ζωή μου πριν από μερικά χρόνια. Είμαι σχεδόν 28 ετών. Σεξ έκανα στα 26 μου και λίγους μήνες μετά έκανα μια όμορφη σχέση την οποία έχω μέχρι σήμερα.Και σε εμένα έλεγαν τα ίδια, να μην το σκέφτομαι και να έχω αυτοπεποίθηση αλλά αυτό είναι μια κουβέντα όταν κανείς δε σε κοιτάζει στο δρόμο και κανείς δε σε φλερτάρει. Εγώ λοιπόν έκανα το εξής προσπαθώντας να αλλάξω τη ζωή μου: Αρχικά ασχολήθηκα με την εμφανισή μου. Πολύ σημαντικό! Προσπάθησα από “οκ” να γίνω όμορφη. Μαλλιά, ρούχα, μακιγιάζ, κιλά. Δεν ήμουν ατημέλητη πριν αλλά είπαμε, άλλο οκ, άλλο όμορφη. Με αυτά είδα μια μικρή αλλαγή. ʼρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα στη σχολή μου, να βελτιώνομαι στις σπουδές μου που τις είχα αμελήσει γιατί η απόρριψη μου είχε γίνει έμμονη ιδέα. Η ψυχολογία μου ανέβαινε σιγά σιγά. Πήγα σε κάποια πάρτυ, συγκεντρώσεις, γνώρισα καινούριους ανθρώπους, ήρθαν και τα πρώτα φλερτ. Βγήκα καποια ραντεβού. Απογοητεύτηκα, δεν έβρισκα αυτό που ήθελα, άλλος ήθελε μόνο σεξ, όμως ένιωθα πως είμαι σε καλό δρόμο. Μέχρι που βρήκα αυτόν που έψαχνα όπως θα τον βρεις κι εσύ, στο υπόσχομαι εγώ προσωπικά! Θα σου έλεγα μόνο να μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ, μην αμελήσεις τις σπουδές και τα εφόδιά σου, μην αφήσεις το “θεματάκι” αυτό να σε κρατήσει πίσω! Βελτίωσε τον ευτό σου σε όλα τα επίπεδα , βγες έξω με ανθρώπους που σου ταιριάζουν και όλα θα πάνε σύντομα τέλεια! Καλή τύχη!!!

  18. sissy θα συμφωνήσω σε όσα λες αλλά αυτό “Θα σου έλεγα μόνο να μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ, μην αμελήσεις τις σπουδές και τα εφόδιά σου, μην αφήσεις το “θεματάκι” αυτό να σε κρατήσει πίσω!” ειναι 100% σωστό και έτσι να κάνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος όπως λες και εσύ το κατάλαβες κατόπιν εορτής.Ο άνθρωπος προχωράει μπροστά στη ζωή του,μόνο όταν είναι καλά σωματικά και ψυχικά.Η ψυχική υγεία και ισορροπία ειναι το ίδιο σημαντική και ίσως σημαντικότερη από την σωματική.
    Επισης στην απεύχουσα περίπτωση που κάποιος έχει μια σοβαρή σωματική ασθένεια (μακριά από εμάς και κάθε άνθρωπο),το χειρότερο θα ειναι να πέσει και σε κατάθλιψη.
    Και η μαριλέννα έχει δίκιο σε αυτό που λέει “Έχω φίλες που είναι λίγο πιο ασχημούλες από μένα κι όμως έχουν αγόρια (δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό). Θέλω να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι… ”
    Ξέρω ακριβώς πως ειναι αυτό το συναίσθημα και είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις.Να βλέπεις ότι πρακτικά δεν είσαι άχρηστος,αλλά να αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος και να μην ξέρεις πως να το διορθώσεις.

  19. Γλυκιά μου αν μου επιτρέψεις να σου πω την δική μου άποψη στο ζήτημα. Το θέμα δεν ειναι να επικεντρωθείς στην εμφάνιση στα κιλα στο φτιαξιμο γενικοτερα. Καλα ειναι αυτα αλλα το προβλημα ειναι πολυ βαθυτερο. Ειναι θεμα αυτοεκτιμησης αυτοπεποιθησης και γενικοτερης στασης απεναντι στη ζωη. Πρεπει να βρεις τα προβληματα μέσα σου και να κατσεις να τα λύσεις μόνη σου. Όσο μεικ απ και αν βαλεις αν δεν αγαπας αυτο που εισαι δεν θα καταφερεις ποτε να σε αγαπησει καποιος αλλος. Στο λεω εγω που εζησα σ ενα κακο οικογενειακο περιβαλλον με μια μανα φοβερα καταπιεστικη και ανταγωνιστικη μαζι μου. Εκανα μια σχεση στα 19 και για δύο (!) δν καταφερα να ολοκληρωσω μαζι του χωρις να υποφερς και να ποναω γιατι δεν καταφερα ποτε να χαλαρωσω και να αγαπησω αυτο που ειμαι. Σκεφτομουν πως ειμαι ετσι,τερας απωθητικη κτλ. Μου πήρε καιρο να με αποδεχτω και πλεον ειμαι ευτυχισμενη και καλα. Ασε τα κιλα στην ακρη και δουλεψε το μεσα σου. Σου ευχομαι καλη τυχη

  20. Μαριλέννα, τί σε εμποδίζει να κάνεις σχέση? Πώς παρουσιάζεις εσύ τον εαυτό σου στους άλλους?Σκέφτηκες ποτέ να ρωτήσεις κάποιες φίλες σου ή την αδερφή σου γι αυτό?Ζήτησες ποτέ feedback από κάποιον που σε αγαπάει και μπορεί να παρατηρήσει το φέρσιμό σου,ή πιθανόν πιστεύεις ότι όλα τα κάνεις καλά αλλά οι άλλοι σε απορρίπτουν? Έχεις σκεφτεί τί μπορείς να κάνεις ή πού μπορείς να απευθυνθείς για να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες? Τέλος,για να μη μπαίνεις άλλο στη διαδικασία σύγκρισης με άλλους ανθρώπους-κάτι το οποίο ναι μεν είναι ανθρώπινο,αλλά πονάει και πολύ-δες ΕΣΥ στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ τί μπορείς να αναδείξεις ως καλύτερα στοιχεία σου!Κάνε λίστα αγαπητή μου! Έχεις δουλειά να κάνεις και κοίτα να οργανωθείς! Πιθανόν τα αποτελέσματα της προσωπικής σου,συστηματικής δουλειάς να τα δεις πολύ-πολύ σύντομα…! Ιωάννα

  21. Έχω και εγώ γνωστές που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμαμε ‘σενα. . . Θέλουν να κάνουν σχέση, να ερωτευτούν, να νιώσουν συναισθήματα. . . Δε θέλω να σε κουράσω με φιλοσοφίες. Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να αφιερώνεις χρόνο στην περιποίηση σου χωρίς όμως υπερβολές και όταν σου αρέσει κάποιος ανταπέδωσε το χαμόγελο και πες κάτι ευχάριστο στη συζήτηση, λωστε να είσαι ανοιχτή για να σε προσεγγίσει κάποιος. Μην κάνεις το λάθος να φοράς τη μάσκα της θλίψης και της απογοήτευσης. Οι άλλοι μας βλέπουν όπως εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας! Είσαι όμορφη και γλυκιά! Να ‘σαι καλά!

  22. ποσο σε καταλαβαινω….!!!!!!!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More