Μαριλίζα: “Δεν ξέρω τι να πιστέψω πια. Είναι δυνατόν αυτή η κοπέλα να τον άλλαξε τόσο;”

Γνωριστήκαμε πριν 3,5 χρόνια. Εγώ 20, εκείνος 23. Εγώ έχοντας μόλις βγει από μια σχέση ενός χρόνου με πολλή ένταση και πολλή ταλαιπωρία. Εκείνος έχοντας βγει πριν έξι μήνες από μια σχέση επτά χρόνων από απόσταση.

Εγώ είδα ένα ωραίο παιδί, εκείνος μια κοπέλα που αποφάσισε κατευθείαν ότι θέλει να είναι μαζί της. Με διεκδίκησε, δεν με πίεσε σε τίποτα, δεν με ρώτησε τίποτα. Ήθελε απλά να είναι κοντά μου.

Σε δυο μήνες μετακόμισε σπίτι μου. Και πέρασαν δύο πολύ πολύ όμορφα χρόνια. Τον πρώτο χρόνο κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε. Ταξίδια, διακοπές, πήγαμε στις πόλεις… μέχρι και σκύλο πήραμε μαζί.

Και κάπου εκεί άρχισαν οι πιέσεις από τη σχολή -εκείνος ήταν κοντά στο πτυχίο, έδινε εξετάσεις για ένα μεταπτυχιακό. Κάποιες αποτυχίες και μετά ήρθαν οι καβγάδες, οι γκρίνιες… Εγώ πίεζα, εκείνος απομακρυνόταν, ένας φαύλος κύκλος.

Χωρίζουμε. Όλα αυτά πριν ενάμιση χρόνο. Μένουμε ένα μήνα χώρια και όταν ξαναβρισκόμαστε είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Ξαναγίνεται κάτι, αλλά εκείνος είναι διαφορετικός. Σαν να μην έχει όρεξη για τίποτα.

Απομακρυνόμαστε και δύο μήνες αργότερα ξαναβρισκόμαστε. Προσπαθεί. Μου ζητάει χρόνο. Πιεζόμαστε και οι δύο. Τρεις μήνες κρατάμε και το ξαναδιαλύουμε.

Τότε, για πρώτη φορά από όταν χωρίσαμε (7 μήνες αφότου χωρίσαμε δηλαδή) κάνει κάτι με μια άλλη κοπέλα. Ούτε δυο μήνες δεν κράτησε. Και κάπου εκεί, μετά το φετινό Πάσχα, ενώ είχαμε πλέον κάπως αποστασιοποιημένες σχέσεις, βρισκόμαστε να διαβάσουμε… Κάτι από δω κάτι από κει… ξαναγίνεται κάτι. Δεν συζητήσαμε τι έχουμε, τι δεν έχουμε, τι θα κάνουμε κλπ. Απλά αφήσαμε τα πράγματα να κυλήσουν.

Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο σχεδόν, θύμιζε κάπως τον παλιό του εαυτό. Έδειχνε χαρούμενος, ζωντανός. Και ο καιρός πέρναγε. Και η κατάσταση έμενε στάσιμη. Κι εγώ άρχισα να χάνω την μπάλα.

Ήθελα φέτος το καλοκαίρι που θα φεύγαμε για διακοπές να έχει ξεκαθαριστεί το τι κάνουμε. Αν γυρνώντας θα δώσουμε μια ευκαιρία ή αν θα το λήξουμε οριστικά. Και πίεσα τις καταστάσεις όσο δεν πάει. Ίσως ήταν λάθος. Δεν είχα άλλη εναλλακτική όμως. Οι ενδιάμεσες καταστάσεις τρελαίνουν.

Με κράταγε. Θυμάμαι ακόμα σκηνές: “Εγώ πως θα συνεχίσω που ό,τι όμορφο έχω το έχω συνδέσει μαζί σου;”… Και δεν μπορεί να έπαιζε θέατρο εκείνη την ώρα. Δεν γίνεται.

Δυο μέρες πριν φύγω για διακοπές, μαθαίνει ότι θα πρέπει να ξανακάνει αιτήσεις για το μεταπτυχιακό του, εγώ θέλω να αποφασίσουμε τι κάνουμε και γίνεται ένας πολύ μεγάλος καβγάς που καταλήγει με εκείνον να σηκώνεται να φεύγει και όλον τον υπόλοιπο μήνα να μην απαντάει σε κανένα μήνυμα.

Όταν γυρνάω, τον βρίσκω και μου λέει ότι τελείωσε, ότι “πάγωσε” μέσα του ότι ένιωθε. Πιέστηκε πολύ και θέλει να είναι ήρεμος. Χωρίς σχέση, χωρίς τίποτα. Το δέχομαι. Φεύγω και μπορώ να πω ότι μετά το πρώτο σοκ ηρέμησα αρκετά.

Και δυο βδομάδες μετά, σε μια δύσκολη στιγμή του που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, με παίρνει τηλέφωνο. Γιατί, λέει, είχε ανάγκη να με ακούσει.

Λίγες μέρες μετά που βρεθήκαμε τυχαία, μόνο φιλικός δεν ήταν. Το ένιωθα, το καταλάβαινα… Και εγώ και όσοι ήταν μαζί μας. Υπήρχαν πράγματα ακόμα. Πέντε μέρες μετά, μαθαίνω εντελώς τυχαία ότι έχει σχέση. Λίγο μετά από όταν φύγαμε για διακοπές.

Έβλεπα αυτά που της έστελνε και δεν το πίστευα. Της έλεγε πόσο την αγαπάει, πόσο ερωτευμένος είναι μαζί της και ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπορούσε να ερωτευθεί τόσο πολύ. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα μπροστά μου.

Μιλήσαμε άλλη μια φορά και μου είπε ότι θέλει να πάμε για καφέ να τα πούμε, να με δει, να μάθει νέα μου… Και πριν 4 μέρες μιλήσαμε πάλι για ένα θέμα της σχολής. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ γλυκός και από χθες τον έχω πάρει δυο φορές τηλέφωνο και του έχω στείλει ένα μήνυμα και δεν έχει απαντήσει σε τίποτα.

Και πάλι γυρνάω στα ίδια. Τι γίνεται; Πως ερωτεύεται και αγαπάει κάποιος τόσο εύκολα; Και πως γίνεται να βγαίνεις από μια σχέση σχεδόν τριών χρόνων που υποτίθεται ότι κάτι σήμαινε για σένα και καπάκι μπαίνεις σε άλλη;

Θα μου πείτε ερωτεύτηκε. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ερωτεύεται κάποιος καπάκι μετά από κάθε του σχέση; Να θεωρήσω ότι εμένα τελικά δεν με ερωτεύθηκε ποτέ αληθινά; Κι εγώ που πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, τελικά τι;

Αυτός που ποτέ δεν εκφραζόταν εύκολα κλπ, ξαφνικά έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Κι ενώ είναι τόσο ερωτευμένος, όταν έχει ζόρια παίρνει τηλέφωνο εμένα, την ίδια στιγμή που η κοπέλα του τον περιμένει απέξω;

Και τώρα απλά σταματάει να μου μιλάει; Α, επίσης, εκτός από τα “αγάπη μου”, της έλεγε πράγματα που ήταν προσωπικά μας αστεία. Που δεν είχε κανένα λόγο να τα πει.

Όλα συγκρούονται μέσα μου. Δεν ξέρω τι να πιστέψω πια. Είναι δυνατόν αυτή η κοπέλα να τον άλλαξε τόσο; Πριν δέκα μέρες μου είχε πει ξεκάθαρα πως ό,τι και να γίνει πάντα θα θέλει να έχει επαφή μαζί μου. Και τώρα απλά σταματάει να απαντάει και στα τυπικά;

Χωρίζει από μια σχέση 7 χρόνων και σε έξι μήνες είναι ερωτευμένος με άλλη… Χωρίζει από μια σχέση 3 χρόνων και σε ένα μήνα είναι ερωτευμένος με άλλη… Τόσο εύκολο είναι πια; Μόνο εγώ δεν μπορώ να το κάνω;

Και βλέπω ότι ο άνθρωπος που σήμαινε τόσα πολλά για μένα, για εκείνον δεν έχω καμία θέση πουθενά. Αν ένιωσε ποτέ πράγματα για μένα, αυτά έτσι απλά εξανεμίστηκαν; Μέσα σε 15 μέρες; Δεν ξέρω τι να πω…

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο, αλλά μάλλον είχα ανάγκη να τα πω…

Μαριλίζα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ta exw perasei k egw panw katw auta…k paleuw me tn kata8lipsh k 1xrono zw sthn skia tou…euxomai na mas valei o 8eos mualo k emena k esena…sou euxomai ekva8ewn ta kalutera k na vlepeis oti uparxoun polu polu xeirotera

  2. Μάλλον μετά τα δύο χρόνια σχέσης είχε αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί να είναι μαζί σου. Ήθελε να αλλάξει, ποιος ξέρει ; δεν έχει και πολύ σημασία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σε αγάπησε, ότι δεν είχατε χημεία, ότι δεν περάσατε δύο πολύ ωραία χρόνια. Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Το παλέψατε, αλλά δεν σας βγήκε. Το ότι πήγε με άλλη κοπέλα κάπου ανάμεσα στους χωρισμούς θα έπρεπε να σε είχε ήδη προβληματίσει. Δεν θα το έκανε αν ήθελε να είναι μαζί σου. Δεν πειράζει όμως, προχωράς. Η ζωή τώρα ξεκινάει, carpe diem και τα σχετικά.

    Κόψε κάθε επικοινωνία μαζί του, εφόσον αλλάζει γνώμη μέρα παρά μέρα. Και θα τον ξεπεράσεις και πιο γρήγορα. Φαίνεσαι ώριμη, ενώ εκείνος όχι. Θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρος στο τι θέλει από σένα και δεν ήταν.
    Το ότι λέει ωραία λόγια στη νυν κοπέλα του δεν σημαίνει ότι τα εννοεί κι όλας. Τα λόγια είναι εύκολα, αλλά και ύποπτα μετά από 15 μέρες.
    Good luck !

  3. Καλώς ή κκώς έτσι είναι μερικοί άνθρωποι, και δεν έχει να κάνει με το φύλο (άνδρας, γυναίκα) προχωρούν στην επόμενη σχέση για να ξεχάσουν την προηγούμενη και όχι απαραίτητα γιατί είναι ερωτευμένοι ή οτιδήποτε, απλά απο ανασφάλεια να μείνουν μόνοι. Είχα ένα γνωστό που είχε ατζέντα με δυνιτικές γκόμενες, μόλις χώριζε σε 2 μέρες έβρισκε την επόμενη και με όλες έκανε τα ίδια, ταξίδια, αγάπες, λουλούδια… Μη σε νοιάζει τι κάνει αυτός, εσύ να επικεντρωθείς στο τι κάνεις εσύ. Γιατί τηλεφωνείς? γιατί στέλνεις μηνύματα? γιατί δέχεσαι να τον βλέπεις όποτε αυτός θέλει? Απο τη στιγμή που δε μπορείς να κρατηθείς όταν είσαι δίπλα του (και προφανώς αυτός το έχει καταλάβει) γιατί δεν αποφεύγεις να τον δεις. Κλείσε το κεφάλαιο όσο είναι νωρίς και προχώρα παρακάτω. Φτάνουν τα πισωγυρίσματα χωρίς λόγο. Το αγάπη και έρωτας είναι λόγια, που τα πέρνει ο αέρας, η ουσία είναι ότι οι ζωές σας πήραν διαφορετικές τροπές και διαφορετικά θέλω. Μη τυρανιέσαι χωρίς λόγο. Πάρε τα μαθήματά σου, δες τα λάθη σου όχι με διάθεση κριτική και απολογητική στον εαυτό σου, αλλά ως μάθημα για το τι δεν πρέπει να επαναλάβεις στην επόμενη σχέση. Είσαι μικρούλα, και είναι κρίμα να χαθείς σε γιατί και πως και να χάσεις όλα τα όμορφα που υπάρχουν μπροστά σου. Φέρσου εγωιστικά και κοίτα τη δική σου ευτυχία και ηρεμία. Βγες με φίλες σου, ασχολήσου με σένα και κοίτα το μέλλον, μπροστά!

  4. Μαριλίζα, όσο μακροσκελές και λεπτομερές ήταν το γράμμα σου, τόσο σύντομη και απλή θα είναι η απάντησή μου. Μεταξύ σας τελείωσαν όλα όταν χωρίσατε την πρώτη φορά. Οι “επανασυνδέσεις” δε σήμαιναν κάτι γι’αυτόν. Γιατί τις επιδίωξε τότε; Θες επειδή ήταν ανώριμος, θες επειδή ήταν πιεσμένος και μπερδεμένος, θες επειδή μάγκεψε και σκέφτηκε ότι μπορεί να σε έχει χωρίς δεσμεύσεις…το θέμα είναι ότι τότε τελείωσε και πέρα από το να δώσεις μια, δυο το πολύ ευκαιρίες, έπρεπε να το κόψεις. Τα μπερδεμένα κι ενδιάμεσα είναι περίεργα και πονάνε. Μην ξανατηλεφωνήσεις, μην του ξαναπαντήσεις αν πάρει εκείνος. Όχι, δεν τον άλλαξε καμιά γυναίκα. Ναι, υπάρχουν πιθανότητες να ερωτευτεί κάποιος, όχι μετά, αλλά και στη διάρκεια μιας σχέσης. Κοίτα τη ζωή σου και ασχολήσου λιγότερο εως καθόλου. Σου εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία φορά που μιλάς για αυτόν.

  5. Μαριλίζα πολλά γράφεις και εγώ καταλαβαίνω οτι και εσύ δεν ξέρεις τί θές και εκείνος ειναι ανώριμος και προβληματισμένος. Δεν μου φαίνεται να έχετε μέλλον. Κοίτα τί θα κάνεις απο εδώ και εμπρός. Και ναί, υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται και ξερωτεύονται στο καπάκι..

  6. kamia den ton alakse,einai astatos kai anorimos sto xwriomou lene thelei kai tin pita olokliri kai ton skylo tato.opote deikse esy orimotita kai na min se vriski oute se til oute minimata ektos kai an sou aresi na eisai i vasi gia tin fasi px reserve gia diskoles stigmes

  7. Πολλες λεπτομερειες, πολλες πληροφοριες για να καταληξω να σου πω το εξης : “Το κουραζεις πολυ”!!! Φυσικα και γινεται να χωριζεις Δευτερα και να ερωτευεσαι Τριτη, που λέει ο λόγος. Το εχω παθει και αυτο ενα πραγμα σήμαινε και σημαίνει : “Eχω ξεπερασει πληρως τον/την πρωην, πολυ πριν χωρισω”….οπότε πραγματικά μην το κουραζεις πολυ!!! Προχωρησε, εισαι μόνο 23, κάνε μια νέα σχέση, χωρις πολλα νταραβερια και πήγαινε-έλα, μια πιο υγιης σχεση, με σωστες βασεις και οχι καψουρομπερδεματα του τυπου”δεν μπορω χωρις εσενα, πως θα συννεχισω?”…..Αυτα ειναι παραμυθια για τα νεογεννητα,ουτε καν για τα μωρα, γιατι ενας νοημων ανθρωπος ξερει ότι μπορει να συνεχισει,διοτι παντα στη γωνια περιμενει μια νεα περιπετεια, ενας νεος ερωτας ……

  8. κοπελια πολυ το κουρασατε.παρτο αποφαση επιτελους οτι τελειωσατε…τα ”πισωγυρισματα”,οι χωρισμοι και οι επανασυνδεσεις για ψιλου πηδημα,τα φιλικα ραντεβου μια στο τοσο και οι κουβεντες στο τηλεφωνο,δεν εχουν λογο υπαρξης οταν κατι ειναι να τελειωσει.ξεκολλα επιτελους και μην ασχολεισαι….

  9. Είναι καιρος να προχωρήσεις τη ζωη σου!! Αυτος ο κυκλος εκλεισε.. Ο πρωην σου εκανε τις επιλογες του και το εδειξε, οσο και αν αυτό σε ποναει.. Μπορει να σε πληγωσε με τη συμπεριφορα του αλλα ό,τι ενιωσε, αυτό επραξε.. Δεξου την κατασταση και πηγαινε παρακατω.. Με το να στεναχωριεσαι και να το αναλυεις δεν αλλαζει τιποτα!! Την επομενη φορα θα κανεις καλυτερη επιλογή ανθρωπου!! Αυτος ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ!! Με το να ψάχνεις τι εφταιξε δεν βγαζεις κατι! Ενας γκομενος ηταν, δεν ηταν ο συζηγος σου και πατερας των παιδιων σου.. Απλα σκεψου ότι την επομενη φορα μπορει να εισαι πιο τυχερη!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More