ΖΩΔΙΑ: Έρχεται μια δύσκολη πανσέληνος! Τι πρέπει να προσέξεις; Πώς σε επηρεάζει;

Στις 16 Ιανουαρίου και ώρα 6:52 διαμορφώνεται η πρώτη Πανσέληνος της καινούριας χρονιάς, στις 25 μοίρες του Καρκίνου. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που θα μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους και θα μας βοηθήσει να βγάλουμε στην επιφάνεια όλες τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας.

Η ανάγκη να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς μας ή και με τον σύντροφό μας θα είναι πιο έντονη, καθώς ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει το σπίτι και την οικογένεια, ενώ πολλά άτομα ίσως αποφασίσουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια αυτό το διάστημα. Ωστόσο, όπως κάθε Πανσέληνος έτσι κι αυτή, ευνοεί περισσότερο τις αλλαγές και τις «διορθώσεις» στα θέματα που μας απασχολούν, παρά τα νέα ξεκινήματα που καλό θα είναι να αποφευχθούν.

Εξάλλου, η στενή σύνοδος της Μαύρης Σελήνης (Λίλιθ) με την Πανσέληνο, μπορεί να αναδείξει παράνομα πάθη που θα απειλήσουν τις μόνιμες σχέσεις.

Η Πανσέληνος ευνοεί ιδιαίτερα τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς) καθώς και της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους).

Aπειλούνται οι σχέσεις;
Την ίδια μέρα, η Αφροδίτη που συνεχίζει να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία (μέχρι και τις 31/1) σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη. Κάθε φορά που οι δυο «εραστές» του ζωδιακού σχηματίζουν αρνητική γωνία μεταξύ τους, οι σχέσεις υποβάλλονται σε δοκιμασίες, το γεγονός όμως ότι ο Άρης βρίσκεται στο Ζυγό (το ζώδιο των σχέσεων) ίσως απειλήσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα για αυτό καλό θα είναι τα ζευγάρια να αποφύγουν εντάσεις και διαξιφισμούς και να προσπαθήσουν να βρουν τη χρυσή τομή.

Τα ζώδια που πρέπει να προσέχουν περισσότερο αυτή την επιρροή είναι αυτά του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 8/1, 8/4, 10/7 και 11/10.

ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΡΙΟΣ
Στις 16 Ιανουαρίου σχηματίζεται η πρώτη Πανσέληνος του 2014 στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο το ενδιαφέρον σου θα στραφεί στο σπίτι και την οικογένεια, όπου θα θελήσεις να πραγματοποιήσεις κάποιες αλλαγές. Το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τα μέλη της οικογένειάς σου, να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις σου και να πάρεις αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σου. Ίσως είναι απαραίτητο να κάνεις μια ανακαίνιση στο χώρο σου, να μετακομίσεις σε μια άλλη περιοχή ή να φιλοξενήσεις ένα πρόσωπο που έχει ανάγκη από τη φροντίδα σου.
Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, που διαμορφώνεται την ίδια μέρα με την Πανσέληνο, θα φέρει στο προσκήνιο κάποια προβλήματα σε μια αισθηματική ή επαγγελματική σχέση, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν.

ΤΑΥΡΟΣ
Η πρώτη Πανσέληνος του 2014 σχηματίζεται στις 16 Ιανουαρίου στον άξονα του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με τα ταξίδια, το άμεσο περιβάλλον σου και τις σκέψεις σου. Έτσι, το ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τα άτομα που σε ενδιαφέρουν, να βρεις νέους κώδικες επικοινωνίας, αλλά και να προσελκύσεις νέα άτομα που θα μπούνε δυναμικά στη ζωή σου. Η καθημερινότητά σου σε γενικές γραμμές θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα, καθώς οι δραστηριότητές σου, οι επαφές σου και οι μετακινήσεις σου θα αυξηθούν κατακόρυφα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κάνεις και κάποιες σύντομες εκδρομές που θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από τα τετριμμένα.
Την ίδια μέρα η κυβερνήτης σου Αφροδίτη, που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της, σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πρόσκαιρα προβλήματα στο επαγγελματικό σου περιβάλλον ή στις σχέσεις με τους συναδέλφους σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Στις 16 Ιανουαρίου σχηματίζεται η πρώτη Πανσέληνος του 2014, που επηρεάζει τον άξονα των οικονομικών σου. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο θέματα που σχετίζονται με τα εισοδήματά σου, αλλά και τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους, θα σε απασχολήσουν έντονα και θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσεις μια νέα σταθερότητα. Οι οικονομικές διακυμάνσεις που αντιμετωπίζεις το τελευταίο διάστημα, θα σε ωθήσουν να αναζητήσεις νέες ευκαιρίες για κέρδος ή να προβείς σε αναγκαίες περικοπές. Η ισορροπία που θα δημιουργήσεις αυτό το διάστημα, απαιτεί αγώνα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Εκείνο που θα πρέπει να αποφύγεις σε κάθε περίπτωση, είναι η αναζήτηση του εύκολου κέρδους, αφού το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, δεν συνιστά ριψοκίνδυνες επενδύσεις ή την εμπλοκή σου σε τυχερά παιχνίδια, που μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η κυβερνήτης σου Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο στις 16 Ιανουαρίου, διαμορφώνοντας την πρώτη Πανσέληνο της νέας χρονιάς. Το φαινόμενο πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο, γεγονός που απαιτεί να επαναπροσδιορίσεις τις προσωπικές σου ανάγκες και να δρομολογήσεις αλλαγές που θα εξυπηρετούν περισσότερο εσένα και όχι τους άλλους. Παρά το γεγονός ότι η έμφυτη ευαισθησία σου θα είναι ακόμα περισσότερο αυξημένη, ίσως θα πρέπει να παραβλέψεις τις επιθυμίες των άλλων, ακόμα κι αν αυτή σου η στάση δημιουργήσει κάποιες συγκρούσεις. Ωστόσο, θα πρέπει οι αποφάσεις σου να είναι ώριμες και σίγουρες και να μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε παρασύρουν.
Η στενή σύνοδος της Μαύρης Σελήνης με την Πανσέληνο, καθώς και το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, ίσως σε «παρασύρει» σε ένα πάθος, το οποίο μπορεί να διαλύσει μια σημαντική σχέση που διατηρείς και αυτό μπορεί να αποδειχθεί λάθος στην πορεία.

ΛΕΩΝ
Ο άξονας του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με τη δουλειά σου και την υγεία σου, επηρεάζεται από την πρώτη Πανσέληνο της χρονιάς που διαμορφώνεται στις 16 Ιανουαρίου. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο ίσως αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα σε αυτούς τους τομείς, τα οποία θα πρέπει να διαχειριστείς με σύνεση και ωριμότητα. Αν νιώθεις κουρασμένη από το φορτωμένο πρόγραμμά σου, ίσως είναι καλύτερα να πάρεις μια άδεια και να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις, ώστε να αποφύγεις τις εντάσεις και τους εκνευρισμούς που μπορεί να απειλήσουν τη θέση σου ή την υγεία σου. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος, μπορεί επίσης να αναδείξει τις εχθρικές διαθέσεις κάποιων ατόμων, που θα προσπαθήσουν να σε διαβάλουν. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα είναι να μην εμπλακείς σε ίντριγκες, που θα σε καταβάλουν ακόμα περισσότερο.
Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη την ίδια μέρα, συνιστά προσοχή στην επικοινωνία σου, καθώς και στις μετακινήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος που διαμορφώνεται στις 16 Ιανουαρίου θα αποτελέσει μια ευχάριστη ανάπαυλα για σένα, καθώς θα σου δώσει τη δυνατότητα να γίνεις περισσότερο κοινωνική και να συμμετάσχεις σε φιλικές συγκεντρώσεις, που θα σε αποφορτίσουν από την καθημερινότητα. Το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι επίσης ιδανικό για να προωθήσεις τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου και να δημιουργήσεις ισχυρούς δεσμούς με άτομα, τα οποία θα πιστέψουν στις ικανότητές σου και θα σου προσφέρουν νέες ευκαιρίες. Ενδιαφέρον θα αποκτήσει και η αισθηματική σου ζωή, ιδιαίτερα αν είσαι single, καθώς ένας καινούριος έρωτας μπορεί να προκύψει μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον.
Εκείνο που χρειάζεται προσοχή είναι τα οικονομικά σου, καθώς το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, μπορεί να σε ωθήσει σε σπατάλες που θα σε βγάλουν από τον προϋπολογισμό σου.

ΖΥΓΟΣ
Η πρώτη Πανσέληνος της νέας χρονιάς πραγματοποιείται στον τομέα της καριέρας σου και φέρνει στο φως προβλήματα που χρειάζονται άμεση διευθέτηση. Ίσως είναι καιρός να εντοπίσεις τυχόν λάθη ή κάποιες λεπτομέρειες που επηρεάζουν την συνολική εικόνα σου και να βρεις λύσεις, που θα σου αποφέρουν περισσότερα κέρδη. Ακόμα κι αν η δουλειά σου βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο, το επόμενο δεκαπενθήμερο προσφέρεται για αλλαγές, που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είναι επίσης πιθανό να προκύψει ένα ερωτικό πάθος μέσα από το χώρο της εργασίας σου και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις πολύ πώς θα το χειριστείς, ειδικά αν είσαι ήδη δεσμευμένη.
Εξάλλου, η κυβερνήτης σου Αφροδίτη, που βρίσκεται ακόμα σε ανάδρομη πορεία, σχηματίζει την ίδια μέρα τετράγωνο με τον Άρη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές εντάσεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η πρώτη Πανσέληνος της καινούριας χρονιάς σχηματίζεται στο συμβατό ζώδιο του Καρκίνου στις 16 Ιανουαρίου και αποτελεί μια ευχάριστη επιρροή για το ζώδιό σου. Έτσι, το ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα διαπιστώσεις ότι είσαι έτοιμη για νέα επιτεύγματα, που θα αναδείξουν την προσωπικότητά σου και τις ικανότητές σου. Το εξωτερικό ή άτομα που προέρχονται από άλλη χώρα μπορεί να σου προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για να πραγματοποιήσεις κάποια όνειρά σου. Δεν αποκλείεται ακόμα να αποφασίσεις μια μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό ή να κάνεις ένα ταξίδι, που θα σου αποφέρει σημαντικό όφελος. Θετική εξέλιξη αναμένεται και σε τυχόν νομικές εκκρεμότητες.
Ωστόσο, το τετράγωνο που σχηματίζει η ανάδρομη Αφροδίτη με τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη Άρη την ίδια μέρα, ίσως προκαλέσει κάποιες δυσκολίες στην αισθηματική σου ζωή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο όγδοος οίκος του ηλιακού σου ωροσκοπίου ενεργοποιείται έντονα από την πρώτη Πανσέληνο του 2014, που διαμορφώνεται στις 16 Ιανουαρίου. Το φαινόμενο αυτό πρόκειται να προκαλέσει κάποια προβλήματα στα οικονομικά σου και ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις που έχεις προς τρίτους. Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα πρέπει λοιπόν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στις συναλλαγές σου, ενώ θέματα που σχετίζονται με δάνεια, φόρους, διατροφές ή κληρονομικά ζητήματα θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα. Το γεγονός βέβαια ότι η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν σχηματίζει αρνητικές γωνίες, ίσως σου ανοίξει το δρόμο για κάποιες νέες διευκολύνσεις ή ακόμα σου φέρει και κάποιο κέρδος, ειδικά αν ανήκεις στην κατηγορία των συντηρητικών ατόμων, που αποφεύγουν τα επικίνδυνα ρίσκα.
Εξάλλου, το τετράγωνο που διαμορφώνει η ανάδρομη Αφροδίτη με τον Άρη την ίδια μέρα, στην δική σου περίπτωση μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στις 16 Ιανουαρίου σχηματίζεται η πρώτη Πανσέληνος του 2014 στο πολικό ζώδιο του Καρκίνου, που ενεργοποιεί τον άξονα των σχέσεών σου. Έτσι, το ερχόμενο δεκαπενθήμερο, είναι κατάλληλο για να αξιολογήσεις τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου –είτε τις αισθηματικές είτε τις επαγγελματικές– και να πάρεις σοβαρές αποφάσεις για την εξέλιξή τους. Αν έχεις ήδη εντοπίσει ελαττώματα ή φθορά σε κάποιες συνεργασίες, ίσως θεωρήσεις ότι είναι καιρός να αποκοπείς από κάποια άτομα.
Ωστόσο, για να προβείς σε ριζικές αλλαγές, καλό θα είναι να περιμένεις μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς δεν πρέπει να παραβλέψεις ότι η Αφροδίτη βρίσκεται ακόμα σε ανάδρομη πορεία και ίσως σε παροτρύνει σε λανθασμένες επιλογές. Επιπλέον, με το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη την ίδια μέρα, οποιαδήποτε απώλεια ίσως σου κοστίσει περισσότερο από όσο πιστεύεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Στις 16 Ιανουαρίου σχηματίζεται η πρώτη Πανσέληνος της νέας χρονιάς στον έκτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Το ολόγιομο φεγγάρι μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, τόσο στην υγεία σου όσο και στη δουλειά σου για αυτό είναι σημαντικό να είσαι πιο προσεκτική το ερχόμενο δεκαπενθήμερο. Αν μάλιστα ήδη δρομολογούνται κάποιες αλλαγές στο εργασιακό σου περιβάλλον, καλό θα είναι να αποφύγεις να πάρεις θέση, καθώς οι απόψεις σου μπορεί να σχολιαστούν αρνητικά. Επίσης, ίσως χρειαστεί να δουλέψεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά και σε αυτήν την περίπτωση καλό θα είναι να ακολουθήσεις ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, ώστε να μην καταπόνησης τον οργανισμό σου.
Το τετράγωνο που σχηματίζει η ανάδρομη Αφροδίτη με τον Άρη την ίδια μέρα, συνιστά να επανεξετάσεις τις απόψεις σου για θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό ή κάποιες σπουδές.

ΙΧΘΕΙΣ
Η πρώτη Πανσέληνος του 2014, πραγματοποιείται στο συμβατό ζώδιο του Καρκίνου στις 16 Ιανουαρίου, γεγονός που φαίνεται ιδιαίτερα θετικό για το ζώδιό σου. Έτσι, το ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα έχεις την ευκαιρία να ξεφύγεις από τα προβλήματά σου και να βρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να «ξεδώσεις». Δεδομένου ότι η δημιουργικότητά σου θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ίσως βρεις θετική διέξοδο καλλιεργώντας ένα ταλέντο σου ή ένα χόμπι που μπορεί στο μέλλον να σου αποφέρει όφελος. Η Πανσέληνος ευνοεί και την αισθηματική σου ζωή, ιδιαίτερα αν έχεις ήδη μια σχέση, που μπορεί το επόμενο διάστημα να πάρει τον δρόμο της επισημοποίησης. Αν είσαι single ωστόσο, μάλλον δεν ευνοούνται τα νέα ξεκινήματα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.
Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, συνιστά προσοχή στα οικονομικά σου και ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις σου προς τρίτους.

Read More

And More