Όταν μια σχέση σε φτάνει σε ακραία σημεία…

Μια ιδιαιτέρως αγαπημένη σας στήλη στο TLIFE είναι “Οι δικές σας ιστορίες…” εκεί όπου μπορείς να στέλνεις με e-mail ένα προσωπικό σου πρόβλημα και αφού δημοσιευθεί οι υπόλοιπες φίλες του site να γράψουν τη γνώμη τους και να σε βοηθήσουν. Μια τρίτη αντικειμενική άποψη πάντα βοηθάει.

Λαμβάνουμε όμως πολύ συχνά ιστορίες με ακραίες αντιδράσεις, κορίτσια που μια ερωτική σχέση τις έχει γκρεμίσει ολοκληρωτικά και αδυνατούν να προχωρήσουν. Έχουν ακινητοποιηθεί, πονάνε και η κατάσταση τις οδηγεί σε ανησυχητικές δηλώσεις. Φυσικά και το site χειρίζεται διαφορετικά αυτές τις ιστορίες, όμως με αφορμή αυτές τις ιστορίες μιλήσαμε και στην ψυχολόγο Χρυσούλα Κουτελιέρη-Μαυράκη ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να μιλήσουμε και σε κορίτσια που δεν έχουν στείλει την ιστορία τους, αλλά κάνουν κακές σκέψεις.

Πεθαίνω για σένα…
“Η έκφραση αυτή ακούγεται συχνά. Γίνεται τραγούδι, ακραία και υπερβολική εκδήλωση αγάπης μεταξύ ερωτευμένων σε μηνύματα και καρτούλες, γκράφιτι σε τοίχους” γράφει η κ.Μαυράκη.

“Τι γίνεται, όμως, όταν ένα νεαρό κορίτσι προβαίνει σε δηλώσεις ανάλογου ύφους και περιεχόμενου, όταν μια σχέση τελειώνει; Είναι απλώς μια λεκτικοποίηση της κακής ψυχολογικής διάθεσης μετά το χωρισμό ή μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε πραγματικά γιατί η λέξη από την πράξη πολλές φορές είναι κοντά;

Κατά την άποψή μου τέτοιες σκέψεις ούτε στην άκρη του νου δεν πρέπει να περνούν. Η ζωή είναι πάντα ωραία ακόμη και στη δυσκολία της και οι κακές στιγμές πάντοτε περνούν για να τις διαδεχθούν άλλες πολύ πιο όμορφες. Ο λαός λέει πως όταν κλείνει μια πόρτα, μια άλλη ανοίγει…. Όσο κι αν πονάμε σήμερα, αύριο μπορεί να γελάσουμε και φυσικά να ξαναερωτευθούμε. Η ζωή δεν είναι μόνο ωραία, είναι και πολύτιμη, γιατί όσο ζούμε, υπάρχει η ελπίδα για κάτι καλύτερο, ωραιότερο, δυνατότερο.

Κι αν κάποια ψυχή νιώθει πως η ζωή δεν αξίζει μετά το χωρισμό, ας αναρωτηθεί μήπως έχει δώσει υπερβολική σημασία στη σχέση μη έχοντας αληθινά ενδιαφέροντα και χαρές στην ίδια της την ύπαρξη, τόσο που έφθασε να ζει μέσα από τον άλλο και για τον άλλο, πράγμα νοσηρό και επικίνδυνο.

Κορίτσια, η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Οπλισθείτε με δύναμη προσωπική, διεκδικήστε τη χαρά και την αγάπη κι αν δεν προχωρήσει η σχέση πείτε απλά “δεν ήταν ο κατάλληλος, την άλλη φορά θα προσπαθήσω να είμαι πιο τυχερή! Καλά να είμαι και κάπου υπάρχει η αγάπη μου και θα ζητήσω να τη βρω”. Η αγάπη είναι να ζεις για αυτήν και όχι να πεθαίνεις από αυτήν!”

Χριστούγεννα έρχονται. Εκμεταλλεύσου τη χαρά που βρίσκεται γύρω σου, βγες με τους φίλους σου, ψώνισε κάτι για τον εαυτό σου, συζήτησε με τους γονείς σου, γέλασε. Το να βουλιάζει κάποιος στις αρνητικές σκέψεις είναι επιλογή. Όπως επιλογή είναι και να σκέφτεται θετικά, να βλέπει όσα έχει κι όχι όσα δεν έχει.

Read More

And More