Πρέπει το κραγιόν μου να ταιριάζει με το ρουζ μου; Ο Γ. Πυρπύλης απαντά!

Αναψοκοκκινισμένα μήλα και βαμμένα χείλη. Δύο από τις πιο hot τάσεις του φετινού Χειμώνα που ακολουθούν πιστά οι αδερφές Kardsashian. Όμως, φορούν ρουζ και κραγιόν που δεν ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής: οι αδερφές Kardashian το κάνουν λάθος ή μήπως βιαστήκαμε να τις λογοκρίνουμε;

Για ακόμη μια φορά ο αγαπημένος μας Γρηγόρης Πυρπύλης, official make up artist της Maybelline New York, βάζει τα πράγματα σε τάξη (ή για την ακρίβεια τα ρουζ και τα κραγιόν μας!).

Τα σεταρίσματα και τα στιλιζαρισμένα looks έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Όπως ακριβώς δεν πρέπει πια να σετάρουμε την ζώνη με τα παπούτσια ή την τσάντα μας, έτσι και στο μακιγιάζ δεν είναι υποχρεωτικό να έχουμε ίδιες αποχρώσεις στα μάγουλα και τα χείλη μας!

“Στις μεσογειακές επιδερμίδες μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός bronze πούδρας με όμορφα σβησίματα στα μάγουλα με απαλά μπεζ ή ροζ κραγιόν είτε σε glossy είτε σε κρεμώδη υφή”, λέει ο Γρηγόρης Πυρπύλης. Και συνεχίζει: “Το κλειδί βρίσκεται στην ισσοροπία των χρωμάτων. Για να κάνεις τέτοιους χρωματικούς συνδυασμούς το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς χαμηλής έντασης χρώματα”.

Ποια είναι η γνώμη του make up artist για τον αντίθετο συνδυασμό, δηλαδή τα bronze χείλη και τα ροζ μάγουλα; “Καλό θα ήταν να το αποφύγουμε. Τα χείλη είναι ένα σημείο του προσώπου που ροζίζει από μόνο του και σκοπός μας είναι να φωτίσουμε το χρώμα τους και όχι να το αλλοιώσουμε”.

Και για την περίπτωση που επιλέξουμε να βάψουμε τα χείλη μας έντονο κόκκινο; “Σε αυτή την περίπτωση, όταν μιλάμε δηλαδή για καθαρά κόκκινα χρώματα ή για πιο θερμές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλοκόκκινο είναι ωραίο να τονίζουμε τα μάγουλά μας με ρουζ πολύ φυσικά και όχι ροζ τόνους. Αν, όμως, μιλάμε για κόκκινο- μπορντώ ή δαμασκηνί κραγιόν τότε το ρουζ πρέπει να κινείται σε πιο ψυχρές αποχρώσεις, ένας συνδυασμός που κολακεύει κυρίως τις γυναίκες με λευκή επιδερμίδα”.

Last chance tip: μην ξεχνάς ποτέ την πολυχρηστική αξία της bronze πούδρας σου. Χρησιμοποίησέ την όχι μόνο για να δημιουργήσεις γωνίες αλλά και για να το δουλέψεις σαν χρώμα πάνω στα μήλα!

And More