6 super βήματα ομορφιάς που πρέπει να κάνεις 1 φορά την εβδομάδα!

Θέλεις να κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει fresh και… σ-έξι; Δεν αναφέρουμε τυχαία αυτό το νούμερο! Εφάρμοσε τα παρακάτω beauty tips, ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας, πάρε μια μέρα το beauty ρεπό σου και δες την εξωτερική σου εμφάνιση να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα!

1. Κάνε σπιτικό πήλινγκ
Ανακάτεψε μια ποσότητα ελαιόλαδο με χοντρή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Τρίψε καλά όλο το σώμα, με έμφαση στους αγκώνες και τις φτέρνες, και μετά ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.Τέλος, άπλωσε σε όλο το σώμα μια ενυδατική κρέμα.
Extra tip: Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο το οποίο έχει και δράση κατά της κυτταρίτιδας.

2. Δυνάμωσε τα νύχια σου
Πριν το κλασικό μανικιούρκ, βούτηξε τις άκρες των δαχτύλων σου σε ένα μπόλ με χλιαρό λάδι για 10 λεπτά. Τελείωσε με ελαφρύ μασάζ, ξέπλυνε καλά και προχώρησε στο επόμενο βήμα της περιποίησης.

3. Φρόντισε τα μαλλιά σου
Πριν το λούσιμο, εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, που ενδείκνυται για άτονα και ξηρά μαλλιά. Ζέστανε ελάχιστα λίγο ελαιόλαδο και πέρασέ το με ένα πινέλο σε όλα τα μαλλιά τούφα-τούφα, επιμένοντας στις άκρες. Χτένισε με αραιή χτένα, ώστε να απλωθεί παντού και μετά κάλυψε το κεφάλι με μια ζεστή πετσέτα για 15-20 λεπτά. Λούσε τα μαλλιά σου σχολαστικά και προχώρησε στο styling όπως συνήθως. Τα μαλλιά σου θα είναι ενυδατωμένα και λαμπερά.

4. Κάνε μάσκα προσώπου
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μιας καλής ποιότητας μάσκα του εμπορίου ή να φτιάξεις εύκολα μια μόνη σου στο σπίτι. Πώς; Αφού πολτοποιήσεις στο μπλέντερ ένα ώριμο αβοκάντο (χωρίς τη φλούδα), ανακάτεψε με 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας άμυλο ρυζιού το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Δημιούργησε ένα συμπαγές μείγμα και άπλωσέ το στο πρόσωπο. Άφησε για 15 με 20 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Ολοκλήρωσε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα.
Extra tip: Η μάσκα έχει εμφανώς καλύτερα αποτελέσματα όταν προηγείται ένα πήλινγκ προσώπου γιατί βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών στοιχείων της μάσκας.

5. Χαλάρωσε σε ένα χαμάμ
Το χαμάμ βοηθά τις συσσωρευμένες τοξίνες του οργανισμού να αποβληθούν μέσω του ατμού που ανοίγει πόρους. Είναι μια σημαντική διαδικασία ευεξίας και αντιγήρανσης. Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος, τη λειτουργία του κυκλοφορικού και την ψυχική υγεία. Από την άλλη ο ατμός βοηθά να μη στεγνώσει. Μην ξεχνάς πάντα να τελειώνεις τη διαδικασία με κρύο ντούς για να κλείνουν οι πόροι.

6. Φάε μόνο φρούτα
Είναι η καλύτερη βιταμινοθεραπεία αποτοξίνωσης. Μια φορά την εβδομάδα φρόντισε να τραφείς μόνο με τους καρπούς των αγαπημένων σου φρούτων. Μπορείς να τα καταναλώσεις σε μορφή φρεσκοστυμμένων χυμών, είτε να τα καταναλώσεις κομμένα σε κομμάτια. Όπως και αν διαλέξεις να τα καταναλώσεις, τα φρούτα είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, που θα τονώσουν και θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό σου, θωρακίζοντάς τον παράλληλα και απο τις διάφορες ιώσεις.

Και να θυμάσαι! Κάθε μέρα είναι μέρα για να ασχοληθείς έστω και 10 λεπτά με τον εαυτό σου!

Read More

And More