Μαίρη: “Το πρόβλημα είναι ότι μπαίνει φαντάρος. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.”

Γεια σας αγαπημένα μέλη του TLife!

Είμαι φοιτήτρια και έχω σχέση εδώ και λίγους μήνες. Περνάμε υπέροχα και έχουμε δεθεί αρκετά.

Να καταλάβετε, έχω γνωρίσει την οικογένειά του και περνάω χρόνο μαζί τους. Μου φέρεται υπέροχα. Είμαι η πρώτη του τόσο μεγάλη και σοβαρή σχέση.

Το πρόβλημα είναι ότι μπαίνει φαντάρος. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, να τον στηρίζω, να τονίζω τα θετικά που θα προκύψουν στη διάρκεια της θητείας του κτλ.

Έχουμε όμως θέμα και οι δύο με την απόσταση. Ξέρω ότι δεν θέλει να χωρίσουμε γιατί περνάει πολύ ωραία αλλά τον βλέπω προβληματισμένο. Δεν μου έχει αναφέρει κάτι για το μέλλον της σχέσης μας προς το παρόν, ούτε θέλω να τον κάνω εγώ να το ξανασκεφτεί και να πάρει μια απόφαση που θα μας πληγώσει.

Θα ήθελα πολύ τις γνώμες σας για το πως να διαχειριστώ την κατάσταση και να είμαι δίπλα του!

Μαίρη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν υπάρχει κάτι που να διαχειριστείς εδώ. Καλά κάνετε και δεν ανταλλάσσετε από τώρα υποσχέσεις, όπως επίσης καλά κάνετε που δεν χωρίζετε με το σκεπτικό ότι “θα είστε χώρια ούτως ή άλλως”. Ας φύγει φαντάρος εκείνος και θα κρατάτε επικοινωνία, μέχρι να ξαναβρεθείτε. Μόνο έχε υπόψη σου ότι ο στρατός για κάθε άνδρα είναι διαφορετική εμπειρία, ειδικά στην αρχή, οπότε ο δεσμός σου δεν ξέρεις με τι διάθεση θα είναι. Γι’ αυτό και τυχόν εγωισμούς θα πρέπει να τους παραμερίσεις για χάρη του. Για παράδειγμα, αν αργεί να σου τηλεφωνήσει, μην του μιλήσεις με αρνητισμό. Θα υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θα μπορεί πάντα να είναι συνεπής στην επικοινωνία του μαζί σου και θα πρέπει να το θυμάσαι αυτό. Από εσένα θα θέλει ν’ ακούει μόνο θετικές και τρυφερές κουβέντες. Και θα δεις ότι μόλις θα του προσφέρεις τη θετική σου διάθεση, τότε θα την αποκτάς κι εσύ η ίδια. Επίσης, δες το χρόνο σας χώρια ως μια ευκαιρία για να κάνεις πράγματα, τα οποία δύσκολα θα έκανες αν ήταν δίπλα σου ο δεσμός σου (π.χ. μια πρακτική στην AIESEC). Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς από τώρα. Είστε όπως είστε, ας κάνει τη θητεία του ο άνθρωπος και βλέπετε στην πορεία πώς θα πάτε. Κάνετε πολύ καλά που δεν προεξοφλείτε από τώρα τίποτα κι εσύ δεν έχεις κανένα λόγο ν’ αγχώνεσαι!

  2. Μαιρη μου μην αγχωνεσαι μην προβληματιζεσαι και μην κανεις αρνητικες σκεψεις..δυο φανταρικα περασα με δυο απο τις σχεσεις μου και πηγαν πολυ καλα .ο χωρισμος και στις δυο περιπτωσεις ηρθε χρονια μετα το στρατο και φυσικα οχι για θεμα αποστασης.απλα να σκεφτεσαι θετικα και να εισαι χαλαρη .ολα καλα θα πανε.

  3. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου. Στην αρχή θα σου φαίνεται δύσκολο όμως μετά θα δείτε ότι δεν είναι τίποτα..ο καιρός θα περάσει,9 μήνες είναι. Σκέψου ότι τώρα που θα φύγει θα μπορείς να συγκεντρωθείς περισσότερο στις σπουδές σου και εννοείται ότι θα παίρνει και τις άδειες του και θα έρχεται να σε βλέπει. Είναι κρίμα να χωρίσετε για κάτι τέτοιο άμα όπως μας λες τα πάτε τόσο καλά. Τι να κάνουμε τυχαίνουν και αυτά σε κάτι τέτοια όμως φαίνεται το ενδιαφέρον!!

  4. Αχ αυτο με τους γονεις που περνατε και χρονο μαζι…..αδυνατω απλα. Τελος παντων, αν δεν παθετε δεν θα μαθετε. Οσον αφορα τωρα το προβληματακι με το φανταρικο, χαλαρωσε. Φανταρος παει ο ανθρωπος, οχι οικονομικος μεταναστης. Εδω υπαρχουν παντρεμενα ζευγαρια που ζουν χωριστα ολοκληρο χρονο, οπως οι συζυγοι των ναυτικων, αλλα ακομα και αλλων επαγγελματων, οπως οι πωλητες που γυριζουν την Ελλαδα και λειπουν 2 εβδομαδες καθε μηνα απο το σπιτι τους…..οπως καταλαβαινεις μπροστα σε αυτα το φανταρικο του αγοριου σου ειναι αστειο…..ετσι δες το και ετσι αντιμετωπισε το…χαλαρα!
    Υ.Γ Kαι το πολυ κολλητηλικι βλαπτει να ξερεις…η αποσταση καποιες φορες λειτουργικα θετικα!

  5. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!!! Nα ειστε καλα!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More