Αριάδνη: “Τον θέλω στη ζωή μου αλλά δεν ξέρω ως τι… Ως φίλο ή ως σύντροφο; Νιώθω μπερδεμένη.”

Με τον Χ. γνωριστήκαμε πριν τέσσερα χρόνια. Υπήρχε από την αρχή αμοιβαία έλξη την οποία όμως δεν αφήσαμε να προχωρήσει καθώς τότε είχε ακόμα σχέση.

Ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Από την αρχή υπήρχε κάτι το διαφορετικό στη μεταξύ μας ατμόσφαιρα. Μια ανεξήγητη αμοιβαία τρυφερότητα, ένα διακριτικό φλερτ.

Τον γνώρισα σε δύσκολους καιρούς και μου στάθηκε όσο κανένας. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με κάνει να αισθάνομαι μοναδική. Μου μιλάει με τα πιο υπέροχα λόγια, λόγια που δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά από κανέναν. Όταν μάλιστα είχα ένα ατύχημα είχε έρθει στο νοσοκομείο να με δει αρκετά ταραγμένος και μου είπε ότι αν πάθω κάτι θα τρελαθεί.

Με την κοπέλα του έχουν χωρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ούτε εγώ έχω σχέση. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να βλεπόμαστε φιλικά. Πριν λίγες μέρες μάλιστα ενώ ήμασταν στο σινεμά, τον φίλησα και αυτός ανταποκρίθηκε σαν να το ήθελε πολύ. Όμως εγώ ντράπηκα… Θα μου πεις, τότε γιατί τον φίλησες; Ούτε εγώ το ξέρω… Μου βγήκε από μόνο του.

Την επόμενη φορά που βγήκαμε έκανε εκείνος κίνηση να με φιλήσει κι εγώ αντιστάθηκα. Το ξέρω ότι με βλέπει ερωτικά. Φαίνεται και μου το έχει εξομολογηθεί άλλωστε, αλλά εγώ νιώθω κάπως μπερδεμένη.

Είναι πολλά που με εμποδίζουν. Σκέφτομαι τη διαφορά ηλικίας (με περνάει 10 χρόνια), την πολυάσχολη ζωή του (κάνει δύο δουλειές και προφανώς έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο) και ότι αν κάνουμε σχέση αυτός αργά ή γρήγορα θα θελήσει κάτι πιο σοβαρό, δηλαδή γάμο -και λόγω της ηλικίας του και επειδή μου έχει πει ότι η επόμενη σοβαρή του σχέση θα ήθελε να καταλήξει εκεί.

Κι εγώ σίγουρα μόνο για γάμους δεν είμαι. Και επειδή είμαι ακόμα μικρή και επειδή δεν νιώθω έτοιμη για τέτοια δέσμευση.

Τον αγαπάω πάρα πολύ, μου έχει προσφέρει πολλά, με νοιάζεται όσο κανένας, δεν θέλω να τον χάσω. Τον θέλω στη ζωή μου αλλά δεν ξέρω ως τι… Ως φίλο ή ως σύντροφο; Νιώθω τρομερά μπερδεμένη.

Φοβάμαι να κάνω σχέση μαζί του. Πως θα τα πάμε, πως θα νιώθω, πως θα καταλήξουμε… Έπειτα σκέφτομαι ότι αποκλείεται να ξαναβρεθεί κάποιος που να μου φέρεται όπως αυτός.

Το ξέρω ότι δεν μπορείτε να μου πείτε και πολλά γιατί η δικιά μου ιστορία είναι ήδη μπερδεμένη επειδή εγώ είμαι μπερδεμένη, όμως θα εκτιμούσα μερικές απόψεις.

Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ…
Αριάδνη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αριάδνη εγω είμαι της άποψης να το δοκιμάσεις να κάνετε σχέση γιατί μετά θα το έχεις απωθημένο κ θα λες γιατί δν το δοκίμασα. Κ αν δν σας βγει μπορείτε ανάλογα με την κατάσταση να παραμείνετε φίλοι.

  2. Εγώ είμαι υπέρ των ξεκάθαρων καταστάσεων και απλών εξ αρχής δηλαδή αν δεν βγει από την αρχή σε σχέση, δεν υπάρχει λόγος να το ζορίζεις και σεις έχω την εντύπωση ότι το ζορίζετε πολύ (μια κάνει πίσω ο ένας, μια ο άλλος). Αν πραγματικά σε ήθελε θα το έλεγε ξεκάθαρα μια και είναι μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι και πιο ώριμος, άρα γιατί περίμενε εσένα να κάνεις το πρώτο βήμα? αυτό για μένα σημαίνει ότι και αυτός έχει τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα. Θα μπορούσατε ίσως να το συζητήσετε και να του πεις σε ποια φάση της ζωής σου είσαι, που από τι λες διαφέρει πολύ από εκείνου και αποφασίζεις μετά. Επίσης πρέπει να σκεφτείς ότι θα είναι δύσκολο να παραμείνετε φίλοι μετά απο σχέση. Δε μπορείς να είσαι φίλος με έναν πρώην, κατά την ταπεινή μου άποψη. Τώρα η απόφαση είναι δική σου. Πάντως ένα είναι σίγουρο, μια νέα σχέση πρέπει να μας γεμίζει χαρά και όχι να μας προβηματίζει εν τη γενέσει του…

  3. Η υπόθεσή σου ότι αν κάνετε σχέση, τότε “αργά ή γρήγορα αυτός θα θελήσει κάτι πιο σοβαρό” μπορεί να μην ευσταθεί. Ψάχνει, δηλαδή, να τακτοποιήσει την προσωπική του ζωή με οποιαδήποτε, αρκεί να έχει σχέση μαζί της, ή μήπως θα έπρεπε να είναι πιο επιλεκτικός; Εάν θα έχετε σχέση κι εσύ συνεχίσεις να μην είσαι έτοιμη για γάμο, λογικά εκείνος θα πρέπει να το δει αυτό και να μην προχωρήσει ελπίζοντας ότι θα σε κάνει ν’ αλλάξεις γνώμη στην πορεία. Η δική μου κριτική είναι ότι βρήκες έναν άνθρωπο, που να έχει αισθήματα για σένα και να σε προσέχει, και τον διώχνεις μακριά, την ίδια ώρα που πολλές κοπέλες θα έκαναν το παν να βρουν κάτι ανάλογο. Και ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο; Μετά τέτοιοι άνδρες κουβαλούν απωθημένα για το υπόλοιπο της ζωής τους και δεν μπορούν να δοθούν ολοκληρωτικά σε μία καινούρια σχέση, επειδή πάντα θυμούνται τον προηγούμενο έρωτά τους. Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι ο άνδρας αυτός παντρεύτηκε με μισή καρδιά κάποια άλλη, επειδή δεν κατάφερε να έχει εσένα.

  4. Αριάδνη μου πιστεύω ότι είσαι πολύ τυχερή αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Έχεις βρει έναν άνθρωπο που σε νοιάζεται πραγματικά και το νοιάζεσαι και εσύ. Οκ είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος σου αλλά άμα ταιριάζετε και αγαπιέστε τότε που είναι το πρόβλημα; Το ότι θέλει να κάνει οικογένεια δεν πάει να πει ότι θα σε αναγκάσει κιόλας να τον παντρευτείς,αλίμονο! Εγώ στη θέση σου θα έκανα μια προσπάθεια να είμαι μαζί του άλλωστε μετά από αυτά που γίνανε δεν νομίζω ότι θα είναι και τόσο φιλική η σχέση μεταξύ σας. Μια ανασφάλεια θα την έχετε όταν βρίσκεστε ας μην κοροιδευόμαστε. Και στην τελική δεν χρειάζεται αν τα παίρνει τόσο σοβαρά τα πράγματα γιατί έτσι χάνουν το νόημα τους. Το θες,σε θέλει,ζήστε το!!

  5. Σκεφτεσαι παρα πολυ……..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More