Έλσα: “Παράλληλα, υπάρχει και κάποια άλλη, κάποια που μαζί της κάνει όλα όσα δεν έκανε μαζί σου”

Καλησπέρα!
Ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κι εγώ τη δική μου ιστορία, αν και νομίζω πως όλες έχουμε βρεθεί σε μια ανάλογη κατάσταση. Το θέμα που με απασχολεί και με πονά περιγράφεται απόλυτα σε μια φράση: “γιατί αυτή και όχι εγώ;”.

Είχα μια σχέση για λίγους μήνες. Όλα ήταν εντάξει, αλλά ξαφνικά κάτι άλλαζε και χωρίς δράματα απλά τελείωσε. Όμως το παρελθόν πάντα επιστρέφει!!! Για να μην τα πολυλογώ ξαναήμασταν μαζί για κάποιους μήνες, αλλά χωρίς ποτέ να είναι κάτι ξεκάθαρο.

Συνεχώς προσπαθούσα να μάθω κάτι, ρωτούσα και φυσικά η απάντηση ποτέ δεν ήταν: “Ναι, είμαστε μαζί. Ναι, θέλω σχέση”, αλλά φυσικά ούτε και: “Δεν είμαι σε φάση για σχέση, δεν θέλω κάτι παραπάνω” κλπ. κλπ.

Με τον τρόπο του με ηρεμούσε λέγοντας πάντα αυτά που έπρεπε, ότι γενικά ενδιαφερόταν. Για πέντε χρόνια ήμασταν στη φάση on-off, μαζί και χώρια ανά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν ανήκαμε σε μια πλευρά, όπως ανέφερα.

Είχε τον τρόπο να μου τροφοδοτεί τις ελπίδες μου, να πιστεύω ότι νοιάζεται και θα το βρούμε. Φυσικά όταν η λογική μου έδειχνε την πραγματικότητα, το συναίσθημα πια είχε προχωρήσει πολύ ώστε να ακούσει οποιαδήποτε λογική.

Εκεί ακριβώς είναι που λες: μαζί του και όπως βγει, γιατί τον αγαπώ. Πάντα ήξερε τι να κάνει, τι να πει, πως να με χειριστεί… Έπαιζε με το μυαλό μου. Και απλά τα χρόνια πέρναγαν. Το μόνο που του χρεώνω είναι ότι δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρος: ότι περνάμε καλά και τίποτα παραπάνω, και φυσικά ο άσχημος τρόπος του.

Γιατί είναι αυτός ο άνθρωπος που λίγο-πολύ όλες έχουμε γνωρίσει: που τα δίνουμε όλα, όλο μας το είναι παραμερίζοντας κάθε εγωισμό και αξιοπρέπεια. Και εκεί που είσαι σε ένα σημείο ότι είσαι πια κανονικά μαζί του πλέον, ότι ναι κάτι υπάρχει μετά από τόσο κόπο, διαπιστώνεις ότι δεν είσαι η μόνη.

Παράλληλα, υπάρχει και κάποια άλλη, κάποια που μαζί της κάνει όλα όσα δεν έκανε μαζί σου, αυτά που δεν μπορούσε, δεν ήθελε… Ξαφνικά για την άλλη είναι άλλος και ο ίδιος. Αυτό που λέμε: τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου.

Αυτή η άλλη είναι η κανονική του σχέση που μοιράζεται τα πάντα μαζί της, είναι κομμάτι του και την γυρίζει σε γνωστούς και φίλους. Ο δικός σου άνθρωπος που πίστευες, που έκανες υποχωρήσεις γιατί τον πίστευες, πλέον είναι αλλού… Και σε αυτό το αλλού δίνει τα πάντα. Πράγματα και αισθήματα που σε εσένα δεν έδωσε ποτέ.

Φυσικά και λήγει το μεταξύ σας… αλλά;;; Πώς νιώθεις; Τι να νιώσεις; Στο μυαλό μόνο ερωτήματα που γίνονται εμμονή: γιατί εκείνη και όχι εμένα, γιατί την αγάπη εκείνης και όχι τη δική μου; Αφού ήθελε σχέση, γιατί όχι με εμένα αλλά με εκείνη; Τι είχε εκείνη; Πως διαχειρίζεσαι όλη αυτήν την κατάσταση; Τι κάνεις; Έπιασα πάτο, έχασα εμένα, δεν πιστεύω πια σε εμένα… Και μετά τι;

Έλσα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αγαπητη Ελσα.Καταλαβαινω οτι εισαι σε δυσκολη φαση κ σε τρωει το γιατι.Ομως οπως λες περασαν 5 χρονια κ εσυ ακομα αναρωτιεσαι.Ηρθε η ωρα να πας παρακατω.Κ το λεω για καλο σου.Τα πραγματα ειναι απλα..εσυ τον γουσταρες κ ησουν ετοιμη να ανεχτεις πολλα ο τυπος ηταν επιεικως απαραδεκτος κ μεχρι να βρει κατι αλλο ειχε κ εσενα.Απο οτι καταλαβα καποιο διαστημα σας ειχε κ παραλληλα.Ο τυπος δεν αξιζει ουτε το σαλιο σου.Δεν χρειαζεται να σε παιρνει απο κατω.Ειναι κατι που συμβαινει σε ολες μας.Δεν χρειαζεται να χανεις την αυτοπεποιθηση σου.Ενα εχω να σου πω.Πριν λιγο καιρο χωρισα μετα απο 4 χρονια σχεσης που πηγαινε σοβαρα κ ο πρωην μου θυμηθηκε μετα απο τοσα χρονια να μου πει οτι δεν τον γεμιζω σαν ανθρωπος.Ακομα ποναω αλλα ο.τι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους κ σκεψου οτι ολα αυτα ειναι εμπειριες.Δεν αξιζει…Ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις καποιον που να σε θελει πραγματικα και θα εκτιμησει αυτο που εισαι.Ξερω οτι σου ειναι πολυ δυσκολο αλλα πιστεψε σε σενα κ ολα θα γινουν.Τα περναω κ εγω τωρα για αυτο στο λεω.Θελει χρονο αλλα να θυμασαι οτι ολα θα στρωσουν.Να εισαι καλα κ να προσεχεις.

  2. suggnwmi pou tha sto pw alla ta thes k ta pathaineis afou apo tin arxi htan ksekatharos opws les de sou pe pote eimaste mazi exoume sxesi. auta pou ithele apo sena htan alla pragmata. oso stenaxwro k na einai oi antres katigoriopoioun katastaseis k kopeles. ksexna ton k proxwra ti zwi sou se kati pou pragmatika tha aksizei na afierwseis xrono k sunaisthima. auta apo mena ws sumvouli 🙂

  3. Έλσα, ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω. Για δική σου ενημέρωση τυχαίνει σε όλες ο μλκας που μας θέλει μόνο για πή..μα, αλλά δεν “τυχαίνει” σε όλες να του καθόμαστε χρόνια και χρόνια χωρίς να ξεκαθαρίζουμε το αν είμαστε ζευγάρι ή friends with benefits. Γιατί αυτό καλή μου δεν είναι θέμα τύχης αλλά επιλογής. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις στην άκρη το ρολάκι του θύματος γιατί για την κατάστασή σου φταις μόνο εσύ, έστω κι αν συνέβαλες στη δημιουργία της από ανοησία και άγνοια κινδύνου. Σχετικά με το κλισεδάκι που θα σου πουν όλοι, ότι θα βρεις κάποιον που θα σε αγαπήσει και θα σε εκτιμήσει πραγματικά, εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα σου συμβεί αν δεν αποφασίσεις να σεβαστείς επιτέλους τον εαυτό σου, να ανακτήσεις την αξιοπρέπειά σου και φυσικά να βγεις από αυτή τη μπούρδα στην οποία είσαι χωμένη μέχρι το λαιμό. Η ζωή δεν αλλάζει με ευχολόγια. Και για να τελειώνω, η ύπαρξη αλλης, “επίσημης” δε θα έπρεπε να σε κάνει να ζηλεύεις αλλά να δεις ότι όχι μόνο ασαφής δεν είναι ο “φίλος” σου, αλλά στο φωνάζει μέσα στα μούτρα τι θέλει και πώς το θέλει και σίγουρα τι δε θέλει, δηλαδή “κανονική” σχέση μαζί σου. Είσαι απλά η π…νίτσα του κι αυτός το παίζει πολύ γουάου άντρας που έχει καταφέρει να έχει δύο να γ…άει. Θα έπρεπε λοιπόν να σηκωθείς και να φύγεις αντί να χαλάς φαιά ουσία για να καταλάβεις “γιατί εκείνη κι όχι εσύ” (μήπως γιατί εκείνη με τη στάση της του ξεκαθάρισε ότι δεν διαθέτει τον εαυτό της για να την πη…άει ο καθένας; όχι ότι έκανε την τυχη της κι αυτή αλλά λέμε τώρα). Και ααααν το αποφασίσεις ποτέ, φεύγοντας σβήσε και το φως…αν με πιάνεις.

  4. Αν ήσουν εσύ η “κανονική του σχέση”, όπως λες, και υπήρχε τρίτο πρόσωπο στην σχέση σας, θα ένιωθες καλύτερα? Σε εξέχουσα θέση? Θα ένιωθες ότι σου χει δώσει τα πάντα?Οτι σε σέβεται? Πιστεύεις, ότι εαν η κοπέλα με την οποία είναι σε σχέση μαζί του μάθει την αλήθεια , θα πει: “τί θησαυρό άντρα έχω?”

  5. Eλσα μη κανεις ετσι.Σκεψου και λιγο τον εαυτο σου και προχωρησε στη ζωη σου.Τωρα εάν νομιζεις ότι δεν μπορεις ευκολα να τον ξεπεράσεις κανε μια τελευταια προσπαθεια τηλεφωνησε του πες ότι σου λειπει και ότι γινει .Καλη τυχη!!!

  6. Μηδέν αυτοεκτίμηση, μηδέν αυτοσεβασμός, μηδέν αξιοπρέπεια… Συγνώμη που χαρακτηρίζω με τόση σκληρότητα, αλλά διβάζοντας το μήνυμά σου αυτά σκέφτηκα αυτομάτως. Και να είσαι σίγουρη, ότι το ίδιο εισπράττει και αυτός ο άντρας που σε ταλαιπωρεί. Θα έπρεπε να είχες ξεκαθαρίσει τη θέση σου πολύ νωρίτερα.. Αξίζεις και δε θα έπρεπε να συμβιβάζεσαι..

  7. Εγώ θα σου πω για το μετά και τι έκανα εγώ, όταν βρέθηκα διαλυμένη κυρολεκτικά από μια αρρωστημένη σχέση. Ασκήσεις ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης! Κάθε πρωί, κοιτάω στο καθρέφτη και λέω πόσο όμορφη είμαι, πόσο πολύ αξίζω, πόσο με αγαπάω και ας μην έχω καλά καλά ξυπνήσει, κι ας πετάει το μαλλί μου 🙂 Τέρμα τα κλάματα και η αυτολύπηση. Θα πεις τέρμα και δε θα ξανακλάψεις, θα πεις τέρμα και δε θα τον ξανασκεφτείς. Θα θυμηθείς όλα αυτά που σου αρέσει να κάνεις για σένα, θα το ρήξεις στη δουλειά και θα φροντίσεις να διατηρήσεις γύρω σου ανθρώπους θετικούς που θα συμβάλλουν και αυτοί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου. Η γυμναστική πάντα βοηθάει. Αξίζεις πολλά και τα καλύτερα και αυτός έχασε και όχι εσύ που δε σε εκτίμησε. Ψηλά το κεφάλι και πραγματικά στο εγγυόμαι έρχονται καλύτερες μέρες και σύντομα. Σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να το λες για να το ακούς, αλλά και πάλι θα το έχεις δεδομένο στο μυαλό σου όπως και πριν από αυτόν, ότι αξίζεις τα καλύτερα! Όπως όλοι μας εξάλλου 🙂

  8. Δεν χαθηκαν οι αντρες κοπελια! Να εχεις ανοιχτα τα ματια σου γιατι σιγουρα στο μελλον θα γνωρισεις καποιον ο οποιος θα μπορει να σου δωσει αυτο που θελεις. Καταλληλος ειναι καποιος οταν μπορει να μας δωσει αυτο που εχουμε αναγκη! Μην παρελθοντολογεις! Με την αλλη ενδεχομενως να ταιριαζαν περισσοτερο αλλα αυτο δεν πρεπει να σε απασχολει καν! Να ζεις για το παρον και το μελλον, ο,τι εγινε στο παρελθον τελειωσε, δεν αλλαζει! Μην χαλας το χρονο σου για ανθρωπους που δεν αξιζουν!

  9. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται ένας άνδρας να σου το φωνάζει με τις πράξεις του, με τα λόγια του και με τη γενικότερη συμπεριφορά του ότι δεν σ’ αγαπά, ότι για εκείνον δεν είσαι η μία και μοναδική, και πάλι να εμμένεις. Φαίνεσαι να το έχεις πάρει πολύ προσωπικά και έχεις βαλθεί ν’ αποδείξεις ότι είσαι καλύτερη από την άλλη, την οποία έχει για “σοβαρά” (ας γελάσω). Το γεγονός ότι δεν σε υπολογίζει για κάτι παραπάνω, δεν σημαίνει ότι έχεις αποτύχει σαν γυναίκα ή ότι κάνεις κάτι λάθος. Σημαίνει ότι πολύ απλά, δεν είσαι ο άνθρωπός του. Πάρε ένα παρα΄δειγμα και φαντάσου να είχες κάποιον δίπλα σου, π.χ. έναν σου συνάδελφο ή γνωστό ή φίλο, ο οποίος θα έκανε τα πάντα για σένα για να είστε μαζί, μα εσύ δεν μπορείς να τον δεις ερωτικά (ή για μια σοβαρή σχέση) γιατί απλά δεν σου βγαίνει, δεν τον θεωρείς δικό σου άνθρωπο. Έτσι είναι Έλσα, άλλες φορές εμείς διαλέγουμε κι άλλες φορές μας διαλέγουν. Κι αν δεν σε διαλέξουν, δεν ωφελεί πουθενά να δείχνεις επιμονή μέχρι να γίνεις αποδεκτή. ʼδικα χαραμίζεσαι. Αν δείχναμε την ίδια επιμονή σε άλλα πράγματα στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα στις σπουδές ή στην εργασία, τώρα είτε ακαδημαϊκοί θα ήμαστε ή μάνατζερ θα είχαμε γίνει! Υποθέτω ότι είσαι νέα και γι’ αυτό μην αναλώνεσαι σε κάποιον και κάτι που δεν αξίζει πια.

  10. Συνονόματη, εγώ δεν θα σου πω τίποτε άλλο παρά σε προκαλώ να θυμηθείς και να σκεφτείς πολύ καλά τα λόγια της Μέριλιν Μονρό: “Μια γυναίκα δεν χρειάζεται ποτέ κάποιον που δεν τη χρειάζεται.” Και τι είσαι εσύ; Γυναίκα. Και όχι απλά γυναίκα, να σκέφτεσαι ότι είσαι γυναικάρα και ότι αξίζεις κάτι πολύ παραπάνω. Αυτά.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More