Σμαράγδα: “Δεν θέλω να κάνω σχέση μαζί του. Και δεν ξέρω τώρα πως να τον αποφύγω.”

Ο Κ. είναι φίλος του αδερφού μου. Βγαίνουμε και καμιά φορά όλοι μαζί. Είναι πολύ καλό παιδάκι αλλά τον τελευταίο καιρό συμβαίνει κάτι που με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Μου τη πέφτει. Ίσως να φταίω κι εγώ που δεν του το ξέκοψα από την αρχή.

Στην αρχή δεν πήγαινε το μυαλό μου στο πονηρό και όταν μου πέταγε κάποιο υπονοούμενο το έπαιρνα στη πλάκα. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει παραγίνει. Πλέον είναι ολοφάνερο ότι με φλερτάρει.

Μου στέλνει μηνύματα κάθε μέρα και συνέχεια μου μιλάει με ωραία λόγια και κοπλιμέντα. Εγώ του απαντάω με ευγένεια αλλά όχι ερωτικά. Αισθάνομαι άβολα, γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι ερωτικό μαζί του.

Δεν μου είναι αδιάφορος εμφανισιακά, απλώς για κάποιους δικούς μου λόγους δεν θέλω σχέση με αυτόν. Καταρχήν έχουμε απόσταση μεταξύ μας. Έπειτα είναι συνομήλικός μου (22) και εγώ αν κάνω σοβαρή σχέση, θα προτιμήσω κάποιον μεγαλύτερο…

Και τελευταίο και κύριο, είναι φίλος του αδερφού μου… Έστω ότι κάνουμε σχέση και κάποια στιγμή χωρίζουμε. Μετά η παρέα θα είναι η ίδια; Προφανώς όχι. Και σίγουρα θα επηρεαστεί και η φιλία του με τον αδερφό μου.

Δεν θέλω να κάνω σχέση μαζί του. Και δεν ξέρω τώρα πως να τον αποφύγω έτσι όπως μου κολλάει. Μου λέει μια φίλη μου ότι πρέπει να του μιλήσω ξεκάθαρα και να του πω να σταματήσει. Σίγουρα αυτό θα ήταν το πιο σωστό και ειλικρινές αλλά ντρέπομαι να το κάνω. Είναι πολύ ευαίσθητο και ντροπαλό παιδί. Αλλά ούτε και να μου τη πέφτει θέλω. Έχω έρθει σε δύσκολη θέση.
Τι μου προτείνετε;

Σμαράγδα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Σμαράγδα, ξέρω πώς νιώθεις. Δεν είσαι υποχρεωμένη να υπομένεις καταστάσεις που σε φέρνουν σε άβολη θέση. Και μόνο που βρίσκεις λόγους που δεν θέλεις σχέση με τον εν λόγω νεαρό, σημαίνει ότι πολύ απλά δεν είσαι ερωτευμένη και δεν νιώθεις χημεία μαζί του. Αυτό από μόνο του είναι ήδη ένας πολύ καλός λόγος να μην σε ελκύει. Βασικά, ο Κ. σε φλερτάρει ακόμα κι όταν στην παρέα είναι παρών ο αδερφός σου; Αν ναι, μπορείς να ζητήσεις από τον αδερφό σου να του ξεκινήσει την κουβέντα μ’ έναν τρόπο όπως: “Πρόσεξα ότι φλερτάρεις με την αδερφή μου, σου αρέσει;” Και να του πει με τρόπο ότι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι γιατί δεν είναι αυτός του γούστου σου ή οτιδήποτε άλλο που να τον αποθαρρύνει. Αν πάλι δεν είναι παρών ο αδερφός σου στο φλερτ του, τότε είναι λιγάκι δύσκολο, αλλά κάνε μια προσπάθεια να του πεις ότι για σένα αυτός είναι φίλος του αδερφού σου και τίποτε άλλο, πολύ απλά. Παράλληλα, μη διστάσεις να δείξεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι μ’ έναν τρόπο που κάνουν οι άνδρες. Αν σου στείλει μήνυμα το πρωί, απάντησε χωρίς εξηγήσεις το βράδυ και αν σου πετάει υπονοούμενα, απλώς κάνε ότι δεν τα πιάνεις, προσπέρασέ τα. Πιστεύω ότι η αδιαφορία που θα επιδεικνύεις από εδώ και πέρα σε συνδυασμό με την κουβέντα που θα του κάνεις, θα τον απομακρύνει. Να προσέχεις όσους δείχνουν “καλά παιδάκια,” γιατί αυτοί είναι που κάνουν τους καλούς (και, ολίγον τους χαζούς) με την ελπίδα να σε ρίξουν, γιατί πιστεύουν ότι με το να είναι τα “καλά παιδιά” μαζί σου, αυτόματα τους δίνει αυτό ελπίδες να τους το “ξεπληρώσεις” με σεξ. Όχι, Σμαράγδα μου. ΔΕΝ οφείλεις σε κανέναν και δεν οφείλεις καν να είσαι διπλωματική από τη στιγμή που ο άλλος σε φλερτάρει στα φανερά χωρίς να πιάνει το μήνυμα ότι εσύ δεν είσαι into him, που λένε. Οπότε ναι, ανεξάρτητα του πώς ήσουν από την αρχή μαζί του, που δεν ήξερες τι σκοπούς έχει αυτός, τώρα έχεις πάλι το δικαίωμα ν’ αλλάξεις τρόπο χειρισμού.

  2. Θα σε συμβούλευα να κάνεις σχέση με καλά παιδιά, που θα σε προσέχουν, εκτιμούν, και αγαπούν. Και όπως έχεις το θάρρος να κάνεις σχέση, έτσι να έχεις το θάρρος να λες ότι και δεν θέλεις χωρίς να πληγώνεις τον άλλον.

  3. Για να τελειώσουν τα ενοχικά σύνδρομα, Σμαράγδα: δεν έχει “φταίω εγώ που δεν του το ξέκοψα από την αρχή.” Μην τυχόν και αφήσεις τον εαυτό σου να πιστέψει σοβαρά κάτι τέτοιο και πόσω μάλλον μην τολμήσει και σου πει αυτός “μα στην αρχή έδειξες ότι γουστάρεις, γι’ αυτό κι εγώ σου την πέφτω.” Επειδή αυτή είναι μια κοινή δικαιολογία που οι άνδρες χρησιμοποιούν όταν απορρίπτονται από τις γυναίκες στο ευθές πέσιμο. Και καλά, δεν είναι ότι εσύ του άρεσες, αλλά εσύ φταις που έδειξες πολύ ανεκτική στα διάφορα υποννοούμενα και του έδειξες το “πράσινο φως.” (Ενώ αν του το ξέκοβες από την αρχή, θα σ’ έλεγε “κρυόκωλη της παρέας.”) Συμφωνώ με τη Χάρις, καλύτερα να το χειριστείς ήπια και όμορφα, μα ξεκάθαρα. Μην το ξεκινήσεις ως “είσαι πολύ καλός, αλλά…” Καλύτερα να του πεις σ’ έναν χαλαρό τόνο ότι σου αρέσει η παρέα του, περνάτε καλά, όμως ώρες-ώρες κάποια υποννοούμενά του σε φέρνουν σε δύσκολη θέση και γι’ αυτό καλύτερα να τα σταματήσει. Αν σου πει ευθέως ότι του αρέσεις, εσύ πες ότι λυπάσαι, μα δεν νιώθεις έτσι. Δεν χρειάζεται να “χρυσώσεις το χάπι.” Αν έχει αξιοπρέπεια, θα καταλάβει και θα συνεχίσει να είναι στην παρέα σας σα να μην έχει τρέξει κάτι, χωρίς υποννοούμενα και έμμεσα φλερτ. Αν αντιδράσει με αγανάκτηση ή με άσχημο τρόπο, τότε πάει να πει ότι εικόνα του καλού και ντροπαλού παιδιού είναι απλώς ένα ψεύτικο περίβλημα.

  4. Εγώ δε θα καθόμουν να ασχοληθώ ούτε να κάνω συζήτηση μαζί του. Ούτε τα έχετε ούτε οφείλετε τίποτα ο ένας στον άλλο. ʼσε που μπορεί απλά να παίζει. Ποιός σου λέει ότι δε στέλνει τέτοια μηνύματα και σε άλλες; Το πιθανότερο είναι να τα αρνηθεί όλα να σου πει ότι είναι ιδέα σου ή ότι εσύ του έδωσες το δικαίωμα ή ακόμα κι ότι δεν το έκανε στα σοβαρά και να σε στείλει αδιάβαστη. Στη θέση σου θα έκοβα σιγά σιγά να του απαντώ και σε όσα μηνύματα θα απαντούσα θα το έκανα μετά από πολλές ώρες και φυσικά με φιλικό τρόπο αλλά χωρίς παρεξηγήσιμες διαχυτικότητες. Στα υπονοούμενά του δε θα απαντούσα καν. Αν ζητούσε εξηγήσεις επειδή δεν απάντησα αμέσως θα του έλεγα ότι ήμουν απασχολημένη χωρίς “τι, πού, με ποιούς” κλπ ή ότι απλά δεν είδα το μήνυμα. Αν θύμωνε ή θιγόταν θα του απαντουσα απλά κι ευγενικά πως δεν το θεωρώ αυτό λόγο για να θυμώσει. Γενικότερα όμως δε θα έδινα συνέχεια σε αυτό το ζήτημα. Αν σου μιλήσει ανοιχτά για τα αισθήματά του είναι άλλο, αλλά να καθίσεις να κάνεις κουβέντα για το ό,τι σε φλερτάρει δε χρειάζεται κατά τη γνώμη μου. Μπορείς να του δώσεις τα μηνύματα που θέλεις με τη συμπεριφορά σου, όπως άλλωστε έκανε κι εκείνος. Τον αδερφό σου μην τον ανακατέψεις σε αυτό το πράγμα. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More