Ελένη: “Μήπως δεν ενδιαφέρεται τελικά; Σκέφτομαι κι όλα αυτά που μου είπε για την πρώην του…”

Γνώρισα πριν λίγους μήνες ένα παιδί από τη δουλειά. Δεν εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο αλλά έπρεπε να συνεργαστούμε για ένα project και έτσι γνωριστήκαμε.

Αυτός 9 χρόνια περίπου μεγαλύτερός μου. Εγώ 24. Είναι πολύ σοβαρός, ώριμος και κατασταλαγμένος (φάνηκε δηλαδή από τη συζήτηση που είχαμε). Και επίσης πολύ γοητευτικός. Ακριβώς του γούστου μου.

Όσο εργαζόμασταν για αυτό το project, είχαμε καθημερινή επαφή. Με ρώταγε πολλά πράγματα για μένα και φαινόταν ότι ενδιαφέρεται να με γνωρίσει καλύτερα. Μου πρότεινε μάλιστα κάποια στιγμή να τα πούμε και εκτός γραφείου.

Όταν τελείωσε λοιπόν η δουλειά που είχαμε αναλάβει, είπαμε να πάμε για αυτό το ποτό επιτέλους. Ήταν πολύ γλυκός και ζεστός απέναντι μου μέχρι που μου είπε κάτι που με έκανε να προβληματιστώ πολύ.

Αυτός χώρισε πριν ένα χρόνο, αλλά με την πρώην του ήταν μαζί έξι χρόνια και τα τρία από αυτά συζούσαν. Μου είπε μάλιστα ότι ήταν πολύ δυνατή η σχέση τους και ότι ο χωρισμός ήταν πολύ δύσκολος για αυτόν. Και ότι μετά από αυτό ήταν σαν να έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια του.

Εγώ του είπα βέβαια όταν με ρώτησε ότι είμαι ελεύθερη. Και είναι αλήθεια, αυτό τον καιρό δεν έχω κάτι. Με γύρισε μέχρι σπίτι, δεν έκανε κίνηση να με φιλήσει και μου είπε μόνο θα τα ξαναπούμε.

Συνεχίζουμε να τα λέμε συχνά πυκνά (στο γραφείο αν συναντηθούμε και στο facebook) και πριν μία εβδομάδα βρεθήκαμε σε ένα επαγγελματικό δείπνο. Δεν μου έχει πει όμως να ξαναβρεθούμε. Τίποτα! Και το θέμα ρε κορίτσια είναι ότι εμένα μου αρέσει πολύ.

Μήπως όμως δεν ενδιαφέρεται τελικά και εκείνο το ποτό το ήπιαμε μόνο επειδή τόσο καιρό δουλεύαμε μαζί; Και σκέφτομαι και όλα αυτά που μου είπε για την πρώην του.

Τελικά μήπως εγώ παρεξήγησα;

Ελένη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είναι δύσκολο να κρίνω και να σου πω κάτι, ιδίως εφόσον δεν ήμουν παρούσα για να παρατηρήσω την κουβέντα σας αλλά και τη μη-λεκτική επικοινωνία σας (ειδικά τη στάση του σώματός του). Για να σου εκμυστηρεύτηκε, πάντως, το δύσκολο χωρισμό του από την πρώην του αυτό ίσως να σημαίνει ότι δεν το έχει ξεπεράσει εντελώς. Οι άνδρες συνήθως αργούν να βγουν από μία σχέση, ειδικά αν αυτή ήταν τόσο “δυνατή,” όπως τη χαρακτήρισε εκείνος. Ακόμη, μπορεί η πρώην του να προχώρησε στα προσωπικά της πιο γρήγορα απ’ ότι ο ίδιος και γι’ αυτό εκείνος να είναι μεταξύ του διλήμματος “να μείνω μόνος και να την περιμένω ή να ξεκινήσω μια νέα σχέση με μισή καρδιά.” Δεν μπορούμε να ξέρουμε το πώς σκέφτεται ο καθένας, μπορούμε μόνο να μαντεύουμε. Αν σου αρέσει τόσο, όμως, γιατί δεν του ζητάς εσύ αυτή τη φορά να βγείτε; Το ζητούμενο είναι να τον κάνεις να σου ανοιχτεί λίγο παραπάνω, για να ξέρεις και τι να περιμένεις από αυτόν. Αν, για παράδειγμα, σου μιλήσει ξανά για την πρώην του με κάποιο παράπονο, θα ξέρεις ότι δεν είναι για να δοθεί σε μια καινούρια σχέση. Πρόσεχε μόνο μην εκμεταλλευτεί αυτός την ευκαιρία και θεωρήσει ότι μαζί σου μπορεί να κάνει κάτι ελαφρύ να περάσει την ώρα του. Δείξε του ότι θέλεις πρώτα να τον κερδίσεις σαν φίλο. (Ενώ στην πραγματικότητα θα τον “σκανάρεις” για να δεις κατά πόσο θα μπορούσατε να είστε μαζί τώρα.)

  2. προφανως εχει βγει απο μια σχεση και ακομα του ειναι δυσκολο να ξεχασει,να αποκοπει τελειως,να σβησει ολα οσα ειχε ζησει!δεν ειναι ευκολο..για να σε ρωτουσε για εσενα κ να σου ζητησε να βγειτε προφανως τον γοητευσες!απο κει κ περα,ισως να θελει τον χρονο του..ισως κ να μην ενδιαφερεται!για μενα,προσπαθησε σταδιακα να τον γνωρισεις,δωσε λιγο χρονο μικρη εισαι μη βιαζεσαι…και θα δειςπως παει!σταδιακα θα δεις αν θελει κατι απο σενα η οχι…αν οχι,απλα κοψε επαφη για να μη δεθεις εσυ μαζι του!

  3. Βέβαια είσαι μικρή και το συναίσθημα δεν θα σ αφήσει να κάνεις την σωστή κίνηση, ωστόσο θα σου αναλύσω αυτό που κατά βάθος ήδη γνωρίζεις. Ναι, ο τύπος είναι κολλημένος με την πρώην του. Γιατί έτσι μόνο δικαιολογείται τέτοια αναφορά σε πρώτο ραντεβού, όπου υποτίθεται γίνεται γιατί ενδιαφέρεται για να γνωρίσει και να πλησιάσει εσένα. Όχι, δεν την έχει ξεπεράσει, απλά ψάχνει το κατάλληλο “δεκανίκι” όχι για να την ξεπεράσει, αλλά για να τονώσει τον πληγωμένο εγωισμό του. Υποψιάζομαι μάλιστα ότι κατάλαβε ότι σου αρέσει επομένως και πέρασε στην φάση 2 ψήσιμο. Εάν δε προχωρήσετε, θα φροντίσει δια της μεθόδου των κοινών γνωστών να το πληροφορηθεί η πρώην, μπας και ζηλέψει. Δεν ξέρω αν θες να παίξεις αυτό τον ρόλο. Μάθε όμως ότι ο άντρας ή η γυναίκα που ενδιαφέρεται και διεκδικεί ερωτικά κάποιον ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν αναφέρεται στο πόσο τον πείραξε/καταρράκωσε ο χωρισμός με την προηγούμενη σχέση και μάλιστα στο πρώτο ραντεβού.

  4. Ax Ελένη, και αχ σε όλα τα κορίτσια που μπαίνουν σε αυτό το δίλλημα (του αρέσω δε του αρέσω). Αν του άρεζες πραγματικά θα είχατε βγει 500 φορές μέχρι τώρα, θα χτυπούσε συνεχώς το κινητό σου και όχι το facebook και θα ήσασταν μαζί. Γιατί κόλησες με ένα απλό φλερτ, γιατί αυτό πιστεύω ότι ήταν μόνο, αυτά συμβαίνουν συχνά στο εργασιακό περιβάλλον, κράτησε τον καφέ και προχώρα παρακάτω. Μια χαρά κοπέλα είμαι σίγουρη πως είσαι, μπουμπούκι 24 χρόνων, κελεπούρι. Έτσι να θεωρείς τον εαυτό σου και να τον έχεις για τον καλύτερο. Αυτός έχασε. Λίγο εγωισμο κορίτσια.

  5. Η Τζένη έχει δίκιο. Αν του άρεζες τόσο, θα επιδείκνυε περισσότερη αποφασιστικότητα και τώρα θα ήσαστε κιόλας ζευγάρι, εφόσον δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που να το εμποδίζουν. Όσο για την πρώην του, το γεγονός ότι σου μίλησε για εκείνη μπορεί να μη σημαίνει ότι δεν μπορεί με τίποτα να την ξεπεράσει, μα απλώς να ήθελε να είναι ειλικρινής μαζί σου για το πόσο πληγωμένος και ανασφαλής νιώθει μετά από κάτι τέτοιο. Δεν είναι τόσο αυτό το θέμα, όσο το γεγονός ότι δεν σε διεκδικεί αποφασιστικά. Να σκέφτεσαι ότι αυτός έχασε, όχι εσύ που “παρεξήγησες” κάτι. Τίποτα δεν παρεξήγησες, απλώς αυτός δεν στάθηκε αρκετά ικανός να είναι μαζί σου. Όπως είπε η Τζένη, είσαι μόλις 24 χρονών! Ξέρεις πόσες ακόμη ευκαιρίες θα έχεις να βρεις κάποιον κατασταλαγμένο και σοβαρό; Ούτε να φανταστείς δεν θέλεις!

  6. Μάλλον η πρώην δεν είναι και τόσο πρώην…

  7. Με βάση αυτά που λες (και με αυτά που διασθάνθηκες, προφανώς) θα έλεγα ότι ναι, ενδιαφερόταν. Τώρα, το ότι σου μίλησε για την πρώην του, και μάλιστα από το πρώτο ραντεβού, σημαίνει είτε ότι δεν την έχει ξεπεράσει και ήθελε έμμεσα να σου το κάνει σαφές, είτε ότι ήθελε να σου το παίξει ευαίσθητη και τρυφερή ψυχή, που έπεσε θύμα ενός οδυνηρού χωρισμού και πόνεσε αμάν. Στην πρώτη περίπτωση, είναι προειδοποιητικό σημάδι. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι απλά ένα μεγάλο turn-off. Όσο σοβαρός και ώριμος να λες ότι είναι, ε δεν ακούγεται κι ό,τι σοβαρότερο να πας σε πρώτο ραντεβού με νεαρή γκόμενα και να της κλαίγεσαι για την πρώην σου σχέση, ενώ στο τέλος να μην της δείξεις καν πόσο γοητευμένος είσαι και να τη βγάζεις με μηνυματάκια στο Facebook. Πυροβολημένο είναι, δεν εξηγείται αλλιώς. Ντάξει, είμαι υπέρ του να δίνουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους, οπότε δες στην πορεία μήπως κι αλλάξει στάση. Σε περίπτωση που “ζεσταθεί” ξανά απέναντί σου πάντως, νομίζω πως το πιο σωστό για κάποιον τόσο μα τόσο ώριμο, κατασταλαγμένο, τζέντλεμαν κλπ. είναι να σου δώσει πρώτα μια μικρή εξήγηση στα ίσια. Π.χ. να σου πει: “Καταλαβαίνω ότι πριν ήμουν σαν σκωτσέζικο ντους, μα περνούσα μια φάση και δεν ήμουν σίγουρος για τίποτα. Θα μου δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία να βγούμε και να γνωριστούμε καλύτερα;” Έτσι κάνει ένας καθώς πρέπει κύριος, ειδικά άνω των 30. Οτιδήποτε άλλο είναι για ανεγκέφαλους φλωρούμπες.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More