Joanna: “Μάθαινα ότι κάνει σεξ με γνωστές μου και δεν του έλεγα τίποτα.”

Είμαι ερωτευμένη με ένα παιδί εδώ και 1 χρόνo. Είμαστε φίλοι αλλά έχουμε κάνει σεξ. Και όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές.

Πάνε 4 μήνες βέβαια που δεν έχουμε βρεθεί ερωτικά και αυτό γιατί σκέφτηκε πως αυτή η περίπλοκη κατάσταση θα διαλύσει τη φιλία μας (τόσο καιρό δεν το ‘χε σκεφτεί αυτό). Και έτσι λοιπόν αποφάσισε ξαφνικά να βγαίνουμε μόνο φιλικά.

Το θέμα είναι ότι σε αυτό το διάστημα εγώ έπαψα να τον βλέπω μόνο φιλικά. Τον ερωτεύτηκα και με πλήγωσε πολύ η απόφασή του. Συμφώνησα όμως αφού δεν μπορούσα να πω τίποτα παραπάνω. Δεν του ‘χω πει ποτέ πόσο τον θέλω, πόσο πολύ τον αγαπώ και τον νοιάζομαι, γιατί ξέρω πως δεν νιώθει το ίδιο.

Τον έβλεπα να φλερτάρει με άλλες κοπέλες μπροστά μου και εγώ έδειχνα ότι δεν με πειράζει. Μάθαινα ότι κάνει σεξ με γνωστές μου και δεν του έλεγα τίποτα. Τα έπνιγα όλα μέσα μου. Ποια ήμουν άλλωστε εγώ για να του κάνω ζήλιες και σκηνές; Αφού δεν είχαμε και σχέση…

Από τότε που είπαμε τέλος, συναντιόμαστε κανονικά ως φίλοι και όλα είναι φυσιολογικά. Σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Μιλάμε και γελάμε όπως τότε που δεν είχαμε μπλέξει τη φιλία με το σεξ. Εγώ όμως δεν μπορώ έτσι. Είναι συνέχεια στο μυαλό μου! Τον βλέπω και μου κόβεται η ανάσα. Τόσο καιρό παριστάνω πως είμαι ok με αυτή την κατάσταση και μέσα μου τρελαίνομαι.

Πείτε μου τι να κάνω! Τον θέλω… Να του πω όλα αυτά που νιώθω με κίνδυνο να χαλάσω τη φιλία μας και να μην τον ξαναδώ ή όχι;

Joanna

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. .Θ σκεφτομουν τι πραγματικα θελω ..ισως και να του το ελεγα,ετσι 1.ειτε ειστε μαζι οπως θες 2ειτε τον χανεις ..αλλωστε φιλικα δεν μπορεις να τον βλεπεις ,αυτη η κατασταση που ζεις τωρα μηπως ειναι χειροτερη απο το χειροτερο σεναριο που εχεις στο μυαλο σου (να μην τον εχεις στη ζωη σου δηλαδη )μπαμ και κατω κοπελα μου ,μην δηλητηριαζεσαι λιγο λιγο…ισως και αν αποστασιωποιηθεις να δεις ξεκαθαρα αν οντως σου κανει….βγες ,δες συμπεριφορες και μην στεκεσαι στην εικονα που εχεις πλασει γι αυτον …μηπως το μη ξεκαθαρο στυλακι του ,η ανωριμοτητα που αντιμετωπιζει τις σχεσεις ειναι το πραγματικο προσωπο που εσυ δεν θες να δεις ?μηπως εθελοτυφλεις ?μηπως αξιζεις κατι παραπανω απο ερωτικα πυροτεχνηματα …που σκανε και μετατρεπονται σε φιλικη προσγειωση ?

  2. Ναι Joanna, να του μιλήσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορείς να ποντάρεις καθόλου στο ότι αυτός θα το σκεφτεί και θ’ αλλάξει γνώμη. Χαζός δεν είναι, σίγουρα έστω υποψιάζεται για το πώς μπορεί να νιώθεις, γιατί ο άνδρας μυρίζεται τον τύπο της γυναίκας που μαζί με το σεξ δίνεται και συναισθηματικά. Μην περιμένεις κάποια αλλαγή από μεριάς του. Αυτός είναι σε μια φάση που του ξύνονται τ’ απαυτά του και θέλει μόνο να παίρνει κάτι συγκεκριμένο από τις γυναίκες. Ακόμα κι αν ωριμάσει κάποτε συναισθηματικά και πνευματικά για σχέση, πιστεύω ότι δύσκολα θα σε δει ως υποψήφιο δεσμό του γιατί θα σ’ έχει κατατάξει στις φίλες. Αλλά στοπ, γιατί και να σε δει σαν πιθανό δεσμό, εσύ μέχρι τότε δεν φαντάζομαι να τον περιμένεις… Γιατί θα έχεις προχωρήσει με κάποιον που θα σε θέλει σ’ αλήθεια, γι’ αυτό που είσαι και για μια νορμάλ και όμορφη σχέση!! Κι άσ’ τον αυτόν να του ξύνονται.

  3. Ελενη,πιστευω πως στη ζωη πρεπει να διεκδικουμε αυτο που θελουμε….να εκφραζουμε τα συναισθηματα μας και να αγωνιζομαστε για τα ονειρα μας…..κι αν κατι παει στραβα,να βρισκουμε τη δυναμη να προχωραμε και να παμε παρακατω…..ετσι κι αλλιως σαν φιλο πια δεν τον βλεπεις…

  4. Θα σου έλεγα να απομακρυνθείς από τη σχέση αυτή που έχει γίνει τοξική για σένα. Δε χρειάζεται να του πεις κάτι, γιατί να πέσεις ακόμα πιο χαμηλά μια και ξέρεις ότι ο ίδιος δεν έχει τα ίδια αισθήματα με σένα. Είχες την ευκαιρία σου να πεις κάτι, αλλά σώπασες προκειμένου να του κάνεις το χατήρι. Σταμάτα να κάνεις παρέα μαζί του μέχρι να πάψεις να έχεις ερωτικά αισθήματα για αυτόν. Επικεντρώσου στα δικά σου θέλω γαιτί μέχρι στιγμής έκανες μόνο ότι ήθελε αυτός και βρες έναν άνθρωπο να σε αγαπάει για αυτό που είσαι και να μη θέλει μόνο το σεξ από σένα.

  5. ποια ΦΙΛΙΑ να χαλασεις καλη μου????!!!!πλακα μας κανεις? μην απορεις που σου πε την μπουρδα οχι ποια σεξ μονο φιλοι!προφανως ειχατε μερικες φορες επαφη βαρεθηκε και θελει να παει σε αλλα λουλουδακια!αν νομιζεις οτι σε καλυπτει να περιμενεις μεχρι την επομενη φορα που θα κανετε σεξ περιμενε αλλα να ειστε ζευγαρι δεν υπαρχει περιπτωση ..αν αισθανοταν κτ περισσοτερο θα το ‘χε δειξει!

  6. Πες του πως νιωθεις, βγαλ’το απο μεσα σου, μην κρυβεις τα συναισθηματα σου,,, Μη φοβασαι! Δεν θα καταφερεις τιποτα αλλο απο το να στεναχωριεσαι.. Αν δεν το εκτιμησει τοτε σιγουρα αυτος θα χασει!

  7. Κοίτα, Joanna, δεν σε κατηγορώ, μα εσύ δεν προστάτευσες τον εαυτό σου όσο έπρεπε και όσο θα μπορούσες. Όταν είχατε μεταξύ σας το σεξ, έκανε τα πάντα ο ίδιος ώστε να πιστέψεις ότι έχετε σχέση και ότι νιώθει πολλά για σένα ή μήπως εσύ εθελοτυφλούσες και πίστευες ότι προσφέροντάς του σεξ και με το χρόνο θα του αλλάξεις γνώμη; Με άλλα λόγια, μόνο εσύ ήσουν αυτή που “αποφάσισες” ότι το σεξ μεταξύ σας συνεπαγόταν κάτι παραπάνω από φιλία και ενέδωσες; Επειδή σίγουρα αν έβλεπες ξεκάθαρα από την αρχή το πού πας και αν έβλεπες ότι ο άλλος δεν σε υπολογίζει για πιθανή σχέση του, θα το σκεφτόσουν διπλά και τριπλά πριν ενδώσεις. Εκτός αν πια αυτός σε παραμύθιασε τρελά, κάτι που δεν φαίνεται απ’ αυτά που γράφεις. Joanna, μην προχωράς στο σεξ με μη-αμοιβαία αισθήματα αν η κράση σου δεν το αντέχει. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια γυναίκα να μη διαχωρίζει συναίσθημα από το σεξ (επειδή στις μέρες μας σπανίζει σιγά-σιγά αυτό), μα μην ξεχνάς ότι εξαιτίας αυτής της ιδιότητας είσαι μια “τρυφερό ροδοπέταλο” και δεν είναι να μπλέκεις σε καταστάσεις όπου ο άλλος ζητάει μόνο σεξ από σένα και μπορεί να δώσει μόνο αυτό και τίποτε παραπάνω, γιατί στο τέλος εσύ πληγώνεσαι και δεν το αξίζεις αυτό. Καμία γυναίκα που έχει τη δυνατότητα να νιώθει δεν το αξίζει αυτό, Joanna! Όσο για το τι να κάνεις, δεν θ’ απαντήσω στην ερώτηση αν είναι να του μιλήσεις ή όχι. Θα την καταλάβεις από μόνη σου την απάντηση μετά από την εξής συμβουλή: θυμήσου ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, βάλε τον εαυτό σου πιο ψηλά και δες τον άλλον από ένα σκαλί ψηλότερα… Και θα καταλάβεις ότι η καλή εικόνα που είχες πλάσει εσύ γι’ αυτόν, όπως λέει η Ελένη, δεν υφίσταται. Θ’ αναρωτιέσαι κιόλας τι του είχες βρει.

  8. Αμάν μ’ αυτό το σύνδρομο του ‘μάρτυρα” τύπου και να, εγώ ένιωθα, πονούσα, αλλά δεν μιλούσα, τον αγαπούσα αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι εφόσον δεν ήθελε… Κάνεις το παν για τον άλλον, είσαι δίπλα του περιμένοντας να σου ρίξει κανένα κόκκαλο, ενώ αυτός κάνει τα γούστα του με την καθεμία και στο τέλος λες κιόλας ότι είσαι ερωτευμένη. Ρε Τζοάννα, πιο μαζόχα πεθαίνεις δηλαδή! Και πες ότι αυτός αφήνει τις τυχαίες του συνευρέσεις, καταλαβαίνει τι καλό κορίτσι είσαι συ που τον περίμενες, που τον αγαπούσες, και είναι μαζί σου. Στ’ αλήθεια περιμένεις ότι θα τον σεβαστείς και θα σε σεβαστεί μετά απ’ αυτό? Να σεβαστεί αυτός εσένα, που έχεις γίνει χαλάκι πόρτας για σκούπισμα, και να σεβαστείς με τη σειρά σου εσύ αυτόν που έχει πάει μέχρι και με γνωστές σας αφού πρώτα έκανε σεξ μαζί σου “στα φιλικά”? Έλεος δηλαδή. Στο κάτω-κάτω, αν δεν αντέχεις τη φιλία μαζί του, μην την έχεις. Μπορείς να βρεις άλλους δέκα με τους οποίους να μιλάς και να γελάς και οι οποίοι, μάλιστα, όντως δεν θα θέσουν τη φιλία σας υπό αμφισβήτηση κάνοντας τυχαίο σεξ μαζί σου. Μα σκέψου λίγο, τι δηλαδή σου προσφέρει η φιλία μ’ αυτόν που δεν μπορείς να έχεις με μια άλλη καλή παρέα? Την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα του μιλήσεις και ότι θα το σκεφτεί? Ο άνθρωπος μυαλά δεν αλλάζει, αλλά και ν’ αλλάξει, να σου το πω ωμά, σ’ έχει κατατάξει στις “περασμένες ιστορίες” και θα ψάξει κάτι άλλο για σοβαρότερο. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ. Αν θες κάτι σοβαρότερο, στον λάθος άνθρωπος κόλλησες.

  9. Καλησπέρα Joanna.Οι μπερδεμένες καταστάσεις δημιουργούν τα ανάλογα συναισθήματα.Μια σχέση μας που ειναι μόνο φιλική δεν περιλαμβάνει σεξ παρά μόνο η ερωτική μας σχέση.Καταλαβαινω ότι θέλεις να του το πεις πράξε το αλλά μην περιμένεις πολλά από κάποιον που η λέξη φιλία δεν ξέρει πως ερμηνεύεται και ερωτοτροπεί μπροστά σου σαν γάτος.Μηπως θα ήταν καλύτερα να προχωρήσεις παρακατω σε πιο ξεκάθαρη (και από την δικη σου πλευρά)σχέση.Φιλια πολλά!!!

  10. Από την στιγμή που το κάνατε ποτέ δεν ήσασταν φίλοι αλληλοθελιόσασταν εξ’αρχής αλλά δεν το έλεγε ο ένας στον άλλον μέχρι την στιγμή που έγινε ό,τι έγινε. Επίσης όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται ερωτικά αν δεν αγαπιούνται τουλάχιστον αρέσει ο ένας στον άλλον. Θα σου έλεγα να μην του εκφράσεις τα συναισθήματα σου μιας και θα έπρεπε να τα έχει καταλάβει όταν βρισκόσασταν. Βέβαια οφείλω να υπογραμίσω πως ένα καλό κρεβάτι/κουζίνα ή όπου αλλού την βρίσκει ο καθένας δεν ξεχνίεται εύκολα το θυμάται κανείς για πάντα αν είναι όντως καλό και ανεπανάληπτο. Εκεί γεννιούνται τα απωθημένα και οι μεγάλοι έρωτες..

  11. Ποιά φιλία σας ρε κοριτσάκι μου;; Πώς εχετε μπλέξει έτσι τα μπούτια σας η καινούρια γενιά;; Ο νεαρός είναι ο,τι νά ‘ναι! Απομακρύνσου απο κοντά του μη κολλήσεις και τίποτα και τρέχεις…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More