Ιωάννα: “Οι γονείς του μπαινοβγαίνουν στο σπίτι όποτε τους καπνίσει…”

Η σχέση μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Με τον καιρό όμως συνειδητοποίησα ότι ενώ κι εγώ μένω μόνη μου, συναντιόμαστε μόνο στο σπίτι του. Είμαστε μαζί ένα χρόνο και έχει έρθει στο σπίτι μου μόνο πέντε φορές. Και έχει κοιμηθεί μόνο μία. Συνήθως κοιμόμαστε σπίτι του.

Το σπίτι του είναι στην ίδια πολυκατοικία με των γονιών του. Και κάπως έτσι βίωσα το πρώτο σοκ, τον πρώτο μήνα κιόλας της σχέσης μας, όταν βγαίνοντας από την κρεβατοκάμαρα το πρωί που ξύπνησα έπεσα πάνω στη μαμά του και στον μπαμπά του που άνοιξαν χωρίς καν να χτυπήσουν, με τα κλειδιά τους.

Γενικά μπαινοβγαίνουν στο σπίτι όποτε τους καπνίσει χωρίς καν να σεβαστούν τις ώρες. Στην αρχή έκανα υπομονή. Θεωρούσα τον εαυτό μου υπερβολικό μιας κι εγώ από τη φύση μου είμαι ιδιαιτέρως ανεξάρτητη. Αργότερα όμως άρχισα να καταπιέζομαι και να μην νιώθω άνετα.

Μπαίνουν, βγαίνουν και συμπεριφέρονται σαν να είναι δικό τους το σπίτι. Να διευκρινίσω εδώ ότι δεν συμβάλλουν οικονομικά καθόλου, για να πεις ότι αυτό τους δίνει δικαιώματα.

Η μαμά του μπαινοβγαίνει τρεις φορές τη μέρα. Καθαρίζει, μαγειρεύει… Και αφού είναι όλη σχεδόν τη μέρα εκεί, στο ενδιάμεσο τηλεφωνεί κιόλας. Έχει τύχει να της πει το αγόρι μου στο τηλέφωνο ότι έχουμε μαγειρέψει εμείς, αλλά δεν πτοείται. Καταφθάνει μετά από λίγο με τα ταπεράκια της. Και φυσικά, ξανακαθαρίζει το σπίτι κι ας έχουμε καθαρίσει εμείς. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι όσες φορές έχουμε βρεθεί οι δυο μας μου λέει ότι εκείνη δεν θέλει να ενοχλεί, ότι σέβεται τη ζωή του ζευγαριού και τέτοια κουλά. Εγώ είμαι απλά ευγενική μαζί της. Δεν λέω κάτι. Δεν είναι δουλειά μου άλλωστε.

Το πρόβλημά μου φυσικά είναι ο σύντροφός μου που δεν δείχνει καθόλου να ενοχλείται. Το αντίθετο. Του αρέσει κιόλας. Και νομίζω ότι το θεωρεί φυσιολογικό. Μερικές φορές που του άνοιξα κουβέντα πιστεύει πως εγώ είμαι υπερβολική.

Αρχίζω να σκέφτομαι ότι πρέπει να την κάνω. Εκείνος μου πρότεινε πρόσφατα να μετακομίσω σπίτι του, αλλά δεν ξέρω… Το έχω αφήσει ανοιχτό… Δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω να ζω έτσι. Από ένα σημείο και μετά είμαι σίγουρη ότι θα ξεκινήσουν οι τσακωμοί.

Τον θέλω όμως και μεταξύ μας δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Ταιριάζουμε πολύ. Αξίζει να τα καταστρέψω όλα;

Ιωάννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΦΥΓΕ οσο ειναι καιρος!ειμαι παθουσα!και σε αλλο σπιτι να πατε σε αλλη πολη παλι θα ερχονται και θα μπαινοβγαινουν!Αν ο συντροφος δεν παρει τα κλειδια και δεν τους βαλει φρενο στις επισκεψεις το πολυ σε3μηνες θα χετε σκοτωθει!!!α!και συμβουλη μην κανεις την ευγενικη!θα σαι παλι εσυ η κακια στο τελος!οτι σε ενοχλει το λες επι τοπου και ας παρεξηγηθουν!βαλε ορια πριν παιζουν αυτοι το οργανο τους και συ χορευεις!αυτα δεν αλλαζουν με τον καιρο γινονται χειροτερα και χαμενη θα βγεις για ακομη μια φορα εσυ!αλλο η ευγενεια αλλο ο σεβασμος!

  2. Υπάρχουν 2 τινά! 1. αποδέχεσαι την κατάσταση ως έχει και την εκμεταλλεύσαι, τουτέστιν, έχεις τη μάνα του να κάνει όλες τις δουλειές για σένα και εσύ θα χαίρεσαι τον λίγο ελεύθερο χρόνο που θα έχεις καθημερινά με τον φίλο σου μετά τη δουλειά. Έτσι και η εκείνη θα είναι ευχαριστημένη, και ο γιος της και εσύ! 2 (μια και είσαι ανεξάρτητη) θέτεις τους όρους σου, ότι θα πρέπει να αλλάξετε κλειδαριά και δε θα δώσετε πουθενά κλειδιά (ούτε στους δικούς του ούτε στους δικού σου). Ετοιμάσου όμως για μεγάαααααλη γκρίνια από τη μαμά του, θα παραπονιέται για όλα!!! με αποτέλεσμα να γίνεις εσύ η κακιά. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και 3 επιλογή!!! θα μπορούσες να δώσεις κλειδιά και στους δικούς σου και να έρχονται και αυτοί ακάλεστοι όπως οι δικοί του, μόλις μετακομίσεις, χωρίς να τον ρωτήσεις, δώσε απλά τα κλειδιά και αν σου πει κάτι, πες ότι όπως έχουν το δικαίωμα να έρχονται οι δικοι του γιατί μένει το παιδί τους έτσι έχουν και οι δικοί σου γιατί μένει το δικό τους παιδί!! Εγώ βέβαια θα φρόντιζα πριν την μετακόμιση να έκανα τα πράγματα και πιο επίσημα (γνωριμίες γονιων, αρραβώνες, γάμος)… το έχετε συζητήση καθόλου? οι άντρες επαναπάυονται και μετά δε κουνιούνται και τον δικό σου τον έχεις καλομάθει μόνο εσύ τρέχεις στο σπίτι του, εκείνος είναι καλοβολεμένος… για άνοιξε τη συζήτηση να δούμε πως θα αντιδράσει. ʼμα σου τα μασάει θα σου πρότεινα να την κάνεις, γιατί και ανώριμος ειναι, και δε θα σε βλέπει στα σοβαρά, και θα υποστείς και όλη την κακία της μαμάς του χωρίς λόγο. Η μόνη χαμένη εσύ θα είσαι, χωρίς σπίτι, χωρίς γκόμενο και με όλα τα ψυχολογικά γιατί, γιατί γιατί… σκέψου τον εαυτό σου και πως θα είσαι εσύ καλά και ανάλογα πράξε. καλή επιτυχία

  3. εγω διαφωνω τελειως με στρατηγικες τυπου…Μαιρης που εγραψε να εχεις τη μανα του να σας κανει τις δουλειες για να καθεσαι εσυ και ειναι ολοι ευχαριστημενοι. Μια μανα που χωνεται ακομη κι αν την αφηνεις εσυ να ερχεται να κανει τις δουλειες στο σπιτι του φιλου σου θα συνεχισει να ανακατεβεται στη σχεση και επιπλεον αν κανει κατι εξτρα που θα σε τσαντισει και τολμησεις να πεις καμια κουβεντα τοτε θα σου βγει και απο πανω λεγοντας σε αχαριστη και οτι δε σηκωνεις το χερι σου να κανεις κατι και οτι ολα αυτη τα κανει εκει μεσα! Δεν ξερω γιατι ερχονται οι γονεισ εκει, ειναι δικο τους το σπιτι? πληρωνουν μηπως αυτοι το ενοικιο? θελουν να εχουν απο κοντα το γιο μη τον τυλιξεις? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ! Δεν πρεπει να πας σε καμια περιπτωση εκει αφου βλεπεις τετοια κατασταση! Αν θελετε να συγκατοικησετε ας ερθει αυτος στο δικο σου σπιτι αμα θελει η να πιασετε ενα αλλο μερος που θα ανηκει σε εσας μονο! Τοτε μονο θα ειναι επι ισοις οροις η κατασταση! Οι γονεις του μου ακουγονται απο αυτους τους τυπους που δε θελουν ο κανακαρης να τρεχει δεξια κι αριστερα στις γκομενες και προτιμουν να κουβαλαει εκει ο,τι εχει καθε φορα για να τον εχουν απο κοντα. Αυτο σημαινει οτι βολευεται και ο ιδιος ο φιλος σου και μονο αν ξεκολλησει απο κει μεσα θα καταλαβεις αν σκοπευει οντως να κανει τιποτα σοβαρο μαζι σου η αν απλως τα θελει ολα…διπλα του!

  4. Με κάλυψε ΑΠΟΛΥΤΑ η Όλια, απλώς θα επαναλάβω πως πρέπει να κάνει και αυτός κάποιο βήμα για να δεις αν πραγματικά νοιάζεται για σένα. Μην αλλάζεις μόνο εσύ όλη σου τη ζωή γιατί στο τέλος εκτός ότι θα φταις θα σου πει αφού δεν μου είπες τίποτε τώρα γιατί σε ενοχλεί;;; Σου εύχομαι τα καλύτερα.

  5. Ο δικος σου φαίνεται να δέχεται την εξουσίας της μαμάς, Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει τι θα πει ανεξαρτησία. ʼρα ή θα κάνεις εσύ κουμάντο ή η μαμά. Δεν έχεις άλλη επιλογή για να μείνεις μαζί του από το να συγκρουστείς εσύ με τη μαμά. Μην περιμένεις να σε προστατέψει αυτός από τις επιδρομές της μαμάς. Εδώ δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του. Οτι σε ενοχλεί, πρέπει να το λες εσύ στην πεθερά, πάντα όμως μπροστά στον αγαπημένο σου. Όταν είσαι σπίτι του να φροντίζεις να κλειδώνεις από μέσα με κλειδί για να μην μπαίνουν. Φρόντισε κάποια φορά να εμφανιστείς μισόγυμνη για να νιώσει άβολα Όταν έρχονται θα χτυπούν το κουδούνι και αν καταλάβεις ότι δεν έχουν σκοπό να φύγουν, τότε να φεύγεις εσύ μόνη σου ή με τον αγαπημένο σου. Μην δέχεσαι να μένεις πολύ ώρα μαζί τους. Και το κυριώτερο: αντί να τσακώνεσαι με τον αγαπημένο σου να φροντίζεις να του είσαι απαραίτητη για το σεξ και επίσης όταν φεύγεις για το σπίτι σου να τον κάνεις λίγο να ζηλεύει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More