Μαρία: “Είμαι σχεδόν 31, άνεργη αυτήν την περίοδο, χωρίς φίλους και μόνη μου…”

Είμαι σχεδόν 31, άνεργη αυτήν την περίοδο, χωρίς φίλους και μόνη μου… Εργασία βρίσκω κατά καιρούς… Φίλους δεν έχω επειδή δεν ήθελα να πίεζα καταστάσεις με κάποιους όπως πχ. να προτείνω συνεχώς εγώ για καφέ ή εξόδους αλλά περίμενα και αυτούς να μου προτείνουν κάτι αλλά δεν…

Το πρόβλημα είναι το ερωτικό… Δύο άνδρες έχω γνωρίσει μόνο, που κράτησαν ελάχιστους μήνες και όλα τα υπόλοιπα χρόνια είμαι μόνη μου. Είναι φορές που πιστεύω ότι θα μείνω για πάντα μόνη μου, ότι δεν θα με αγαπήσει ή ερωτευτεί κανένας άνδρας, ότι δεν θα ζήσω ποτέ τον έρωτα, την τρέλα, το πάθος, κάτι που δεν έχω ζήσει επειδή και με τους δύο ήταν χαλαρά από άποψη πάθους και πόθου… Πολύ χαλαρά… (Ο πρώτος μου γύρισε στην πρώτη του αγάπη που είχαν χαθεί για σχεδόν 10 χρόνια και ο δεύτερος απλά εξαφανίστηκε χωρίς να ξέρω το λόγο. Τα αναφέρω απλά για να δείτε με τι άνδρες έχω κάνει κάτι παραπάνω. Φυσικά έχω γνωρίσει και άλλους αλλά δεν προχώρησε με κάποιον άλλον).

Από την άλλη σκέφτομαι πώς θα γνωρίσω κάποιον τη στιγμή που δεν κυκλοφορώ καθημερινά και δεν έχω την οικονομική άνεση για να κάνω πράγματα αλλά ούτε υπάρχει και κάτι δωρεάν εδώ στον τόπο μου;

Νομίζω ότι έχω χάσει τα νιάτα μου στη μοναξιά και πως θα είμαι με κάποιον απλά για παρέα χωρίς συναισθήματα, πάθος και πόθο. Δεν με λες άσχημη κοπέλα για να πεις ότι ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα. Απλά πιστεύω οτι κάτι συμβαίνει με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μου και κυρίως αν γνωρίσω κάποιον που μου αρέσει αρκετά, κολλάω πάνω του…

Ξέρω θα μου πείτε ότι είμαι νέα ακόμα και πως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και πως να έχω αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και πως θα έρθει ο έρωτας εκεί που δεν θα το περιμένω, αλλά πραγματικά έχω αρχίσει και απογοητεύομαι πολύ….

Εξάλλου, μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν για να είναι μόνοι τους.

Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Agapiti Maria,
    An imoun sti thesi sou tha ekana ta panta gia na vrw douleia k asxolies. Estw kai kati pou den me polutrelainei se mia prwti fasi. Tha anoiksei o kuklos sou sigoura kai tha aisthantheis kalutera. Sou stelnw tin agapi mou, xronia polla!

  2. μαρια μου,αρχικα θα σε συμβουλευα να αναζητησεις ενδιαφεροντα και δραστηριοτητες ακομα κ σε συλλογους που ειναι αρκετα οικονομικα..σιγουρα θα υπαρχουν στην περιοχη σου!επειτα,βρες μια ασχολια εστω κ αν δεν σε ικανοποιει..μιλα με τους γυρω σου,χαμογελα,δωσε αγαπη και σιγουρα θα σου γυρισει πισω..μπορει να μη σου γυρισει απο εκει που θες,ερχεται ομως απο αλλου παντα!!βαλε λιγο νερο στο κρασι σου κ κανε υποχωρησεις…δεν ειναι κακο να προτεινεις εσυ εξοδους αφου το θες!!γτ ετσι εισαι!!αλλοι ανθρωποι δεν προτεινουν τοσο συχνα…σκεψου θετικα και απ το νεο ετος κανε αλλαγες στη ζωη σου κ ολα θα φτιαξουν..κ καπως ετσι θα ερθει κ ο ερωτας…οταν θα εισαι ηρεμη κ ευτυχισμενη με τον εαυτο σου,θα ερθει..αν αποπνεεις αρνητισμο δεν θα ερθει τπτ!!αρα,δυνατα κ δυναμικα!!!καλη χρονια!!

  3. Αν συνεχισεις να μιζεριαζεις θα συνεχισεις να εισαι μονη..ξερω ειναι δυσκολο αλλα υπαρχουν οι ανθρωποι που δεχονται παθητικα μια κατασταση και αυτοι που περνουν την ζωη τους στα χερια τους..μεγαλη δεν εισαι δεν εισαι ομως και πολυ μικρη χωρις να θελω να σε στεναχωρησω..ειναι λογικο σε αυτη την ηλικια πολλες κοπελες ή αντρες που συναναστρεφεσαι να ειναι δεσμευμενοι..οποτε πρεπει κα συ να ακολουθησεις τους δικους τους ρυθμους και να προτεινεις και για καφε και ας μην το κανουν οι αλλοι..σκεψου οτι ισως δυσταζουν γιατι δεν θελουν να σε φερουν σε δυσκολη θεση λογω οικονομικων. Κυριως οταν βρισκεσαι με αλλους ανθρωπους φροντισε να μην αναφερεις την μοναξια σου και τα οικονομικα σου και να τους καταθλιβεις και εκεινους αλλα να συζητας για χαρουμενα θεματα ωστε να ανεβαινει η διαθεση σου!κυριως σκεψου θετικα και να σαι συγουρη οτι υπαρχουν και πραγματα που γινονται δωρεαν αρκει να θελουμε!πχ.τρεξιμο στο γηπεδο που πιστεψε με το κανουν πολλοι και ειναι καλη ευκαιρια και για καινουργιες γνωριμιες αρκει να εισαι ανοιχτη!

  4. Μαρία ήμουν κι εγώ στη θέση σου ακριβώς κ μπορώ να σε καταλάβω.
    αρχικά μην σταματήσεις να ψάχνεις για δουλειά (αυτός ειναι ο σκοπός του συστήματος , να μας απογοητεύσει), όπου βρεις αρκεί να σ’αρεσει εστω και λιγάκι. διώξε μακριά κάθε αρνητική σκέψη απ αυτες που ανέφερες κ πάρε τη ζωή στα χέρια σου, ο αρνητισμός δεν είναι καλός σύμβουλος για καμία σχέση ούτε φιλική ούτε ερωτική, οι άντρες ιδίως καταλαβαίνουν όταν κάποια είναι ανασφαλής και εξαφανίζονται. ψάξε για συλλόγους στην περιοχή σου με σχετικά φθηνή συνδρομή 10-12Ε τον μήνα και πήγαινε . Από εκεί σίγουρα θα κάνεις καινούριες παρέες.Μην διστάζεις να προτείνεις κ να κάνεις το 1ο βήμα εσύ, εξ άλλου δεν ξέρεις γιατί κάποιος δεν προτείνει, μπορεί πχ να έχει πολλές σκοτούρες…ΔΙΩΞΕ ΜΑΚΡΥΑ κάθε αρνητική σκέψη και κάνε πράξη όλα αυτά που σου είπαμε! Η νέα χρονιά να είναι μια νέα αρχή για σένα!!!! Και κάπως έτσι θα ερθει και ο έρωτας που τόσο πολύ θες, μόνο προσοχή (στον έρωτα) να είσαι χαλαρή και να μην τον πιέζεις.Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ με τον πρώην μου κ εξαφανίστηκε εν μία νυκτί…ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ , ΜΟΝΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!
    Καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίεςςςςςς…..

  5. distixos maraki eimai stin idia katastasi kai ego,agori vevaia exo ,alla den exo filous na me katalavainoun na me stirizoun,kai eimai anergi.
    omos waxno diafora seminaria me elaxista xrimata na kano kati mexri na vro mia doulia.
    to thema einai oti ola symvainoun gia kapoio logo
    kai pistevo pos mpori na ginontai ayta gia na paris ta inia tis zois sou esy.
    isos apo olo ayto vgei kati telika kai ti afinei mesa mas.
    i zoi einai poli mikri gia na kleinomaste ston eayto mas.

  6. Πρόσεχε μην έρθει κάποια στιγμή στη ζωή σου μετά από χρόνια και συνειδητοποιήσεις πόσα πράγματα μπορούσες να κάνεις όταν ήσουν πιο νέα και δεν έκανες, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Εάν η ζωή σου τώρα δεν είναι ελκυστική για σένα την ίδια γιατί να είναι για τους άλλους; Εάν δεν περνάς καλά εσύ με εσένα μην περιμένεις να περάσουν και οι άλλοι. ʼδραξε τι μέρα και τη ζωή σου, κοινωνικοποιήσου και ΖΗΣΕ, γιατί τώρα το μόνο που κάνεις είναι να ζεις τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ σου και χρόνο με το χρόνο να τα μεγεθύνεις.

  7. Μαρία, θα ήθελα να σου χτυπήσω κάποια “καμπανάκια” και ελπίζω να καθίσεις να τα σκεφτείς και να προσπαθήσεις να αλλαξεις συμπεριφορά. Καταρχήν, φίλους δεν έχεις, όχι γιατί δε σε καλούσαν έξω (αν δε σε ήθελαν δε θα έρχονταν όταν τους καλούσες εσύ), αλλά γιατί έχεις προ πολλού αρχίσει να κλείνεσαι επικίνδυνα στον εαυτό σου κι αυτό δεν ευνοεί από μόνο του το άνοιγμα και το δέσιμο με τους φίλους. Είναι ένα θέμα να προσπαθούμε για κάτι και να μη μας έρχεται. Είναι άλλο όμως, αυτό που έχουμε να μην το προσέχουμε και να το χαλάμε – πετάμε μόνοι μας. Αναφέρεις επίσης ότι αν γνωρίσεις κάποιον κολλάς επάνω του. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δουλέψεις, γιατί είναι εντελώς απωθητικό τόσο σε φιλικό, όσο και σε ερωτικό επίπεδο, ακόμα και ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι “αναπνέουν” μέσα στις σχέσεις, διαφορετικά, αργά ή γρήγορα θα μπουν στη διαδικασία να απαλλαγούν από αυτές. Τα χρήματα και η ανεργία είναι ένα θέμα. Συνέχισε να το παλεύεις, δε μπορείς άλλωστε να κάνεις και αλλιώς. Χωρίς χρήματα όμως μπορείς να κάνει κάποια πράγματα. Μια κοπέλα πρότεινε την άθληση στο γήπεδο. Εγώ θα σου προτείνω και τον εθελοντισμό. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το χώρο θα βρεις κάθε λογής άτομα. Από υπέροχους ανθρώπους μέχρι κόσμο με πολλά ψυχολογικά. Είναι όμως και πάλι στο χέρι σου να επιλέξεις ποιοί σου ταιριάζουν. Και τέλος, κλείνεις με τη φράση ότι κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν για να είναι μόνοι τους. Κοίταξε, καταρχήν με αυτό δείχνεις σα να έχεις παραιτηθεί. ‘Εχεις; Αν δε νιώθουμε καλά με μια κατάσταση σε τι οφελούμαστε με το να κλαιγόμαστε και να καταλήγουμε στην παραίτηση; Στη θέση σου Μαρία, νομίζω πως θα ήθελα να κάνω μια νέα αρχή. Εγώ, σαν Ζωή, με το χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες που έχω, θα προσπαθούσα να μετακομίσω από εκεί που ζω σε ένα άλλο μέρος, εφόσον δε μου προσφέρει κάτι η διαμονή μου εκεί. Εσύ σαν Μαρία, κράτα από όσα διάβασες ό,τι βρίσκεις χρήσιμο και πέτα ότι δε σε βοηθά. ʼλλαξε όμως, γιατί αυτό – θεωρώ – πως έχεις ανάγκη.

  8. Μαρία καλησπέρα!
    Νιώθω σαν να ακουω να μιλάει ο εαυτός μου με αυτά που γράφεις.
    ειμαστε κοντά στην ηλικία και μοιάζουν λίγο οι ζωές μας.
    Σε αντίθεση με εσένα, βρήκα κάποια hobby που δεν κοστίζουν πολύ και με ευχαριστούν! Κάποια στιγμή πήγαινα και για ορειβασία, ήθελα να ξεπεράσω όρια και φόβους και ένιωθα τέλεια.
    Υπάρχουν χόμπι που τονόνουν την πίστη μας στον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Αυτό είναι που χρειάζεσαι … μερικές φορές από φιλοσοφικές μου σκέψεις συμπέρανα ότι η κατάθλιψη και η θλίψη η οποία καθηλώνει έναν άνθρωπο …χωρίς να τον αφήνει να χαίρεται την ζωή είναι η μεγαλυτερη αναπηρία!
    !Βρες χόμπι κατά προτίμηση όχι μοναχικα… Μάθε πλέξιμο σε κάποιο δωρεάν σεμινάριο ή βρες hobby χαμηλού κόστους. Μία εκδρομή για περπάτημα στο βουνό οργανωμένη από σύλλογο ορειβασίας στοιχίζει 12 ευρώ -15 ευρώ, αρκεί να έχει τρακτεροτά παπουτσια!
    Η δημιουργικότητα ξυπνάει την παραγωγικότητα και την φαντασία και επίσης ενα άλλο τσούρμο πράγματα που έρχονται αλυσιδωτά!
    Έρχεται νέα χρονιά, οργάνωσέ την καλύτερα. Πάρε ένα ημερολόγιο και σημείωσε από τώρα πράγματα που θέλεις να αλλάξεις και να κάνεις… εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου και ας εισαι άνεργη!

  9. Μαρία καλησπέρα!
    Νιώθω σαν να ακουω να μιλάει ο εαυτός μου με αυτά που γράφεις.
    ειμαστε κοντά στην ηλικία και μοιάζουν λίγο οι ζωές μας.
    Σε αντίθεση με εσένα, βρήκα κάποια hobby που δεν κοστίζουν πολύ και με ευχαριστούν! Κάποια στιγμή πήγαινα και για ορειβασία, ήθελα να ξεπεράσω όρια και φόβους και ένιωθα τέλεια.
    Υπάρχουν χόμπι που τονόνουν την πίστη μας στον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Αυτό είναι που χρειάζεσαι … μερικές φορές από φιλοσοφικές μου σκέψεις συμπέρανα ότι η κατάθλιψη και η θλίψη η οποία καθηλώνει έναν άνθρωπο …χωρίς να τον αφήνει να χαίρεται την ζωή είναι η μεγαλυτερη αναπηρία!
    !Βρες χόμπι κατά προτίμηση όχι μοναχικα… Μάθε πλέξιμο σε κάποιο δωρεάν σεμινάριο ή βρες hobby χαμηλού κόστους. Μία εκδρομή για περπάτημα στο βουνό οργανωμένη από σύλλογο ορειβασίας στοιχίζει 12 ευρώ -15 ευρώ, αρκεί να έχει τρακτεροτά παπουτσια!
    Η δημιουργικότητα ξυπνάει την παραγωγικότητα και την φαντασία και επίσης ενα άλλο τσούρμο πράγματα που έρχονται αλυσιδωτά!
    Έρχεται νέα χρονιά, οργάνωσέ την καλύτερα. Πάρε ένα ημερολόγιο και σημείωσε από τώρα πράγματα που θέλεις να αλλάξεις και να κάνεις… εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου και ας εισαι άνεργη!

  10. ΥΓ: Θα σε συμβούλευα επιπλέον να επισκεφτείς ψυχολόγο…μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτούς που είναι στους δήμους της περιοχής σου. Ψάξε στον Δήμο σου εάν υπάρχει κάτι σχετικό με ψυχολογική υποστήριξη. Υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που μπορείς να πας..Πες όλα αυτά που σκέφτεσαι και παρε κ την αποψη ενός ειδικού… μερικές φορές χρειαζόμαστε σκουντίγματα για να πάμε μπροστά. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις και κανένα βιβλίο για το πως να κατακτήσεις στόχους ή ένα που έχω στο νου μου ” Μπορείς να αγωνιστείς για την ζωή σου” της Λορενς Λεσεν! Η νέα σου χρονιά θα είναι γεμάτο αλλαγές εάν το θελήσεις! Μάθε να γιενιέσαι απο την στάχτη σου! Φιλιά! Περιμένω νέα σου, ότι θα κάνεις κάτι χωρίς να φιλοσοφεις σε τι κατάσταση βρήσκεσαι… το θέμα σου είναι πλέον να προχωράς μπροστά …

  11. Δεν καταλαβα ποτε γιατι αφηνετε τα καλύτερα χρόνια σας να περνούν έτσι,χωρίς να κανετε τιποτα ουσιαστικο,αφήνοντας κόσμο εξω απο τη ζωη σας, απομονώνεστε και παραδίνεστε χωρίς διαθεση και διψα για ζωη και μετα ξυπνατε ενα ωραιο πρωι και “ψάχνεστε”για το τι φταιει….Και στο τελος πετατε και την ατακαρα “μερικοι ανθρωποι γεννηθηκαν για να ειναι μονοι”….Οχι κοπελια,κανενας ανθρωπος δεν γεννηθηκε για να ειναι μονος, απλα δικαιολογεις ετσι τον εαυτο σου που βεισκεται σε αυτη την κατασταση.Ξύπνα, αν δεν μπορεις στο χωριο σου να βρεις δουλεια, αλλαξε τόπο, δουλεψε σε εποχιακα σε καποιο νησι, σε καποιο βουνο, ενεργοποιησου, ανεργια υπάρχει αλλά όποιος ειναι δραστηριος όλο και κατι βρισκει. Πηγαινε σε καποια επαρχια και μαζεψε πορτοκαλι, ελιες ή ο,τι αλλο. Σηκωσε το χερακι σου και παρε κι εσυ κανα τηλεφωνο κανα φιλο να βγειτε κι αν δεν γουσταρει ή δεν θελει ή δεν εχει χρόνο,μην ανησυχεις θα σε απορριψει αλλά τουλαχιστον θα εχεις προσπαθησει και δεν θα καθεσαι απαθεστατη να περιμενεις ΕΣΥ το τηλεφωνο να χτυπησει!!! Οπως και να εχει, αυτη η αρνητικοτητα και η αναβλητικοτητα που μαλλον σε διακατεχει, τα εκπεμπεις και φυσικα οι αντρες και οι φιλοι την κανουν. Παραλληλα δεν φτανει μονο να εισαι ομορφουλα οπως λες…..αμα θες να ζησεις ποθο και παθος ,κοιτα πρωτα να ζησεις με ποθο και παθος τη ζωη σου και μετα θα παθιαστεις και με τους αντρες, εφοσον αυτο θα εκπεμπεις ηδη!!!Ετσι πανε αυτα, ειναι αλληλενδετα.Καλη τυχη!

  12. Όταν καταφέρεις να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου θα καταλάβεις πως τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις τα προκαλούμε ως ένα βαθμό μόνοι μας. Σίγουρα θα έχεις όμορφα πράγματα μέσα σου και θες να τα μοιραστείς και με άλλους ανθρώπους. Αλλά πολλές φορές από την υπερβολική μας ανασφάλεια μήπως δεν γίνουμε αγαπητοί βγάζουμε προς τα έξω ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο ελκυστικό.
    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να βελτιώσεις όσο μπορείς τον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα για σένα που σε γεμίζουν και σε ευχαριστούν και έτσι, να μην χρειάζεται να περιμένεις από τους άλλους να σε ολοκληρώσουν. Όσο για τον έρωτα, πραγματικά έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις αλλά το γεγονός πως είχες κάνει δύο τόσο λάθος επιλογές ίσως δείχνει και την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου. Οπότε, επικεντρώσου σε εσένα, κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να είσαι εσύ πρωτα καλά και έτσι να μπορείς να κάνεις και πιο σωστές επιλογές όσον αφορά τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.
    Καλες γιορτές!

  13. Μαρία, να έχεις στο μυαλό σου κάτι… εάν προσπαθήσεις να κάνεις φίλους κ να λες τις στεναχώριες σου… οι φίλοι σου θα απομακρυνθούν ελαφρώς… οχι γιατί τους επηρεάζεις …Οι άλλοι δεν επηρεάζονται από τις ζωές μας. Αλλά θα τους κουράσεις κ οι περισσότεροι άνθρωποι κουράζονται να συζητούν τέτοια θέματα. Αυτό που περιμένεις από τους γύρω σου δώσ το πρώτη…και εαν δεν στο ανταποδώσουν βρες άλλους …μέσω κοινών δραστηριοτήτων. Επιπλέον κάνε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σου, να νιώθεις όμορφη! Σήμερα είναι 29! Τερμάτησε το μελόδραμά σου μέχρι της 31/12 και υποδέξου την νέα χρονιά με σχέδια κ άλλη διάθεση!!!Κάντο για τον εαυτό σου! Το οφείλεις!!!

  14. Μαρία, γεια σου και καλή χρονιά. Είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερη από εσένα και θα σου πω κάτι διαφορετικό απ’ όσα διαβάζω εδώ στα σχόλια. Σε αντίθεση μ’ εσένα, εγώ έχω και τη δουλειά μου, η οποία τυχαίνει να μου αρέσει κιόλας, και τα λεφτά μου και τις παρέες μου και τα χόμπυ μου, τα οποία συνεπάγονται και διάφορες γνωριμίες… Και θα σου πω ότι όλα αυτά δεν είναι εγγύηση ότι θα βρω το άλλο μου μισό ούτε καν ότι θα έχω μια καλή φιλία. Περνώ υπέροχα με τις παρέες μου, όμως δεν νιώθω κανέναν αρκετά κοντά μου ώστε να τον θεωρήσω φίλο ή φίλη μου. Έχω διάφορες περιστασιακές σχέσεις, αλλά καμία που να κρατάει σαν σοβαρός δεσμός, γιατί ο καθένας τους στο τέλος αποδεικνύεται ότι έχει απαράδεκτα για μένα κουσούρια. Οπότε, όλα αυτά που σου λένε περί γνωριμιών, νέων ενδιαφερόντων και ασχολιών, δεν εγγυώνται τίποτα για την προσωπική σου ζωή. Φυσικά και να βρεις κάτι που να σε γεμίζει. Να βάλεις στόχο να γίνεις η καλύτερη σε οποιαδήποτε δουλειά βρεις (δεν έχει σημασία, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψεις και καθαρίστρια, αλλά να αφοσιωθείς σ’ αυτό και θα γίνεις νούμερο ένα) και να επενδύσεις τα χρήματα που θα βγάλεις σε χόμπυ και ενδιαφέροντα. Αλλά όλα αυτά να τα κάνεις για σένα και όχι με σκοπό να βρεις το άλλο σου μισό. Οπότε θα σου έλεγα ότι μπορεί και να είναι αλήθεια πως κάποιοι προορίζονται να μένουν μόνοι τους, επειδή οι άνθρωποι γύρω τους δεν τους καλύπτουν, ούτε θα τους καταλάβουν ποτέ πραγματικά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει και σ’ εσένα. Βλέπεις ότι οι παρέες δεν σου καλύπτουν κάποιες βαθύτερες ανάγκες που μπορεί να έχεις (δηλαδή, ανάγκες πέρα από ένα χαλαρό ποτό και χαβαλέ) οπότε και δεν κάνεις τον κόπο να κρατάς μια επικοινωνία, αφού βλέπεις ότι δεν αξίζει. Το ίδιο και με τις σχέσεις. Οι άνδρες μυρίζονται από μακριά τις γυναίκες που θέλουν κάτι παραπάνω από το “να περνούν καλά,” οπότε ψάχνουν κάτι πιο ελαφρύ, αντί να μπουν στον κόπο να δεθούν λιγάκι συναισθηματικά με κάποια που έχει τη δυνατότητα να νιώθει. Εγώ δεν πιστεύω ότι κάτι τρέχει με την αυτοεκτίμησή σου ή ότι είσαι “απελπισμένη”. Εγώ πιστεύω ότι είσαι άνθρωπος με βάθος, ίσως υπερευαίσθητος και γι’ αυτό ακριβώς δυσκολεύεσαι πολύ να βρεις κάποιον που να φτάνει σ’ αυτό το βάθος των συναισθημάτων σου. Δυστυχώς. Μακάρι να βρεις αυτό που ψάχνεις. Μπορεί και να μην το ψάχνεις, αλλά όταν το βρεις, θα το καταλάβεις. Και πάλι καλή χρονιά.

  15. Μαρία έτυχε να διαβάσω το post σου ετεροχρονισμένα. Δεν ξέρω σε τι φάση της ζωής σου βρίσκεσαι πλέον. Τα σχόλια που σου γράφουν εδώ ιδίως το πρώτο με βρίσκουν κάθετα αντίθετη..Και δείχνουν μία συναισθηματική έλλειψη και ένα συναισθηματικό κενό το οποίο δεν καλύπτεται με ανούσιες παρέες ή μία τέλεια δουλειά…Ο αγαπημένος μου ποιητής, ο Νερούδα, λέει ότι όλα τα μονοπάτια της ζωής οδηγούν στον ίδιο δρόμο: να δείξουμε στους άλλους αυτό που πραγματικά είμαστε. Αν το αναλύσεις αυτή είναι η πραγματική ουσία στη ζωή, να μας αποδεχτεί κάποιος για αυτό που είμαστε και να καταφέρει να μας αγαπήσει…Το θέμα είναι να φερθείς έξυπνα…Αν παρατηρήσεις γύρω σου όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν έναν τρόπο να λύσουν το πρόβλημά τους που συνήθως έχει να κάνει με τρία πράγματα: λεφτά, καλοπέραση και τυπικές/ συμβατικές σχέσεις, που ουσιαστικά καταλήγουν μόνοι και εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτές. Αυτό το μοτίβο βάσει του οποίου διαπαιδαγωγηθήκαμε στις “καλές εποχές” απέτυχε πανηγυρικά…Οι ανθρώπινες σχέσεις διαλύθηκαν γιατί όλοι γίναμε πιο εγωκεντρικοί και κοιτούσαμε απλά να βολευτούμε κάπως όχι για να είμαστε καλά αλλά για να μην λένε οι φίλοι, οι συγγενείς κτλ κτλ…Στο τέλος ξεχάσαμε και εμάς τους ίδιους…Αν λοιπόν γίνονταν όλα αυτά γιατί δεν δοκιμάζεις την αντίθετη τακτική?Ξέχνα την τέλεια δουλειά και απλά κοινωνικοποιήσου!!!!όχι με ανούσιες σχέσεις που απλά θα σημαιοστολιστείς για να πας μαζί τους για ένα καφέ ή για ένα ταξίδι…Αλλά σε συλλόγους που θέτουν έναν κοινωνικό ή έστω συλλογικό στόχο…Μόνο όταν προσπαθείς με κάποιους άλλους για έναν κοινό στόχο έρχεσαι πιο κοντά με τους ανθρώπους, τους γνωρίζεις και μαθαίνεις να τους αγαπάς και να αγαπάς και τον εαυτό σου…Απαραίτητη προυπόθεση για να το κάνεις αυτό είναι να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου…Είναι αλλιώς να παλεύεις μόνη σου για όλα και αλλιώς να κάνεις μικρά βήματα από κοινού με άλλον…Ο άνθρωπος τα καταφέρνει στην ζωή του μόνο όταν είναι συναισθηματικά δυνατός και συναισθηματικά καλυμμένος και πλήρης…Σε πρώτη φάση κάνε αυτό και κυρίως μην συγκρίνεσαι με κανέναν άλλον και απέφυγε τις ανούσιες επαφές είναι σπατάλη χρόνου…Και την τέλεια δουλειά να είχες και παρέες για κοινωνική ζωή αν δεν είναι ουσιαστικές οι σχέσεις πάλι μόνη θα νιώθεις….Βάλε δύναμη σήκω πάνω άνοιξε το παράθυρο και απόλαυσε το δώρο της ζωής….Να σκέφτεσαι ότι αύριο μπορεί να μην υπάρχουμε…Ζήσε το τώρα, άσε τα χρονοδιαγράμματα και τα ταμπού….ΖΗΣΕ και μην ακους κανέναααν!!!Σου εύχομαι ό, τι καλύτερο!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More