Διακοπές στη μαγική Κεφαλονιά!

Αποχαιρέτησα το πλατό της εκπομπής και χωρίς να χάσουμε χρόνο φύγαμε για το Ιόνιο και συγκεκριμένα για Κεφαλονιά! Αυτό το αγαπημένο, πανέμορφο νησί που οι δυνατές εικόνες του σε ξεκουράζουν και σου αλλάζουν τη διάθεση από τα πρώτα μόλις λεπτά…


Ευτυχία! Ήλιος, θάλασσα, ανοιχτός ορίζοντας και όλες οι μπλε αποχρώσεις του τόπου μας…

/
Σε ανάλογο χρώμα και το μαγιό μου… Τιρκουάζ όπως και τα νερά του Ιονίου! (Aν θέλεις να το αποκτήσεις κι εσύ, κάνε “κλικ” εδώ). Καπέλο, γυαλιά ηλίου, η απαραίτητη ενυδάτωση, το αγαπημένο βερνίκι νυχιών των διακοπών μου και boho αξεσουάρ που συμπληρώνουν υπέροχα την καλοκαιρινή ελευθερία.

/
Στο Μύρτο, την πασίγνωστη και παγκοσμίως διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς με τις πολλές γαλάζιες σημαίες, τα γαλάζια νερά της και το λευκό της βότσαλο ήταν το πρώτο μας μπάνιο. Λένε ότι στο σεισμό που φέτος ταλαιπώρησε το νησί είχε κοπεί στα δύο…

/
Όταν άρχισε να πέφτει το φως, πήγαμε να δέσουμε με το φουσκωτό μας στο λιμάνι του Φισκάρδου….


Ένα από τα ωραιότερα και γραφικότερα μέρη που έχω δει στη ζωή μου!


Φυσικά περιζήτητο και γεμάτο σκάφη… Συγκεντρώνει τουρίστες από όλον τον κόσμο: Ιταλοί, Τούρκοι, Ρώσοι επέλεξαν την Κεφαλονιά για τις φετινές τους διακοπές και το λιμάνι γέμισε. Τόσο πολύ που δυσκολευτήκαμε να βρούμε μέρος να δέσουμε.

//

/
Εκεί στο Φισκάρδο είναι και η πασίγνωστη ταβέρνα της Τασίας. Μιας γυναίκας πανέξυπνης και δραστήριας που προστατεύει και φροντίζει το Φισκάρδο με τον καλύτερο τρόπο.
Απολαύσαμε τις φανταστικές μαγειρικές της και στο τέλος το λικέρ αρμπαρόριζας που σερβίρει. Μια σπάνια κεφαλονίτικη συνταγή που πραγματικά μας ξετρέλανε και η Τασία φρόντισε να μας δώσει ένα μπουκαλάκι να πάρουμε μαζί μας καθώς και κάποια άλλα τοπικά χειροποίητα -επίσης γευστικότατα- προϊόντα.
Φιλιά πολλά από την πανέμορφη Κεφαλονιά,
Τατιάνα

And More