Ταξίδι στο αγαπημένο μου Ναύπλιο!

Αρχοντιά. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το Ναύπλιο. Μια από τις πιο όμορφες και καλόγουστες πόλεις της χώρας. Το επισκέφτηκα πρόσφατα και το ερωτεύτηκα ξανά, σαν να το επισκεπτόμουν για πρώτη φορά. Το Ανάπλι είναι έρωτας. Με την πρώτη ματιά.

Έχει τη μαγεία των πόλεων που βρέχονται από τη θάλασσα και τη γοητεία που αφήνουν τα σημάδια της ιστορίας. Τα καλοσυντηρημένα, παλιά νεοκλασσικά, που ευτυχώς έχουν τα περισσότερα διασωθεί και αναστηλωθεί θυμίζουν στον επισκέπτη ότι η πόλη ήταν κάποτε η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση.

/

Περπάτησα στα σοκάκια της παλιάς πόλης και απόλαυσα το φίνο γούστο των καταστημάτων, των καφέ και των ζαχαροπλαστείων της περιοχής. Το ξεχωριστό design και η καλλιτεχνική άποψη σε πολλά από αυτά κάνει τη βόλτα πολύ ενδιαφέρουσα.

/
(Skyfall: βραβευμένο κοκτέιλ 2013 από το wine bar Ναύπλιο)

Η ποιότητα των υπηρεσιών και το φαγητό εξαιρετικά, αν και βρήκα τις τιμές σε πολλά εμπορικά καταστήματα “τσιμπημένες” για τον Έλληνα πελάτη.

/

Η πλατεία Συντάγματος είναι ένα “ποίημα” αισθητικής. Ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή. Ήπια ελληνικό καφέ στο μπρίκι, συνοδευόμενο από παραδοσιακό λουκουμάκι. Αυτό, με το άρωμα τριαντάφυλλου!

/

Και η φύση οργίαζε. Μoβ, λιλά, κόκκινο, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και το Μπούρτζι. Ο θαλασσόπυργος-σύμβολο στην είσοδο του λιμανιού είναι ορατός από πολλά σημεία της αργολικής πρωτεύουσας.

/

Κάναμε τη διαδρομή από την Αθήνα σε περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά. Ο δρόμος είναι καλός και ασφαλής. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που καθιστά το Ναύπλιο έναν πολύ ελκυστικό προορισμό. Ακόμη και μια μονοήμερη εκδρομούλα θα σας αλλάξει όλη την ψυχολογία.

Φιλάκια πολλά και ανθισμένα,
Τατιάνα

And More