Οι προκλητικές εμφανίσεις των νεαρών πρωταγωνιστών του “Βασιλιά Ληρ”! Φωτογραφίες

Μια εντυπωσιακή θεατρική παραγωγή ξεκίνησε χθες το “ταξίδι” της στο θέατρο Πειραιώς 260. Ο λόγος για την παράσταση “Βασιλιάς Ληρ” με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Tomaz Pandur. Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκαν χθες μερικοί από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους ηθοποιούς της χώρας. Μεταξύ τους και οι Χάρης Τζωρτζάκης και Αργύρης Πανταζάρας, που έκλεψαν τις εντυπώσεις όχι μόνο με το ταλέντο τους αλλά και με τις προκλητικές εμφανίσεις τους.


Ο Χάρης Τζωρτζάκης


Αργύρης Πανταζάρας

Ο πρώτος στον ρόλο του Έντμοντ έμεινε ολόγυμνος στη σκηνή, ενώ ο δεύτερος υποδύθηκε τον Τρελλό μην διστάζοντας να φορέσει ψηλοτάκουνα και γυναικείες ζαρτιέρες. Οι ρόλοι που υποδύονται στο εμβληματικό Σαιξπηρικό έργο είναι καταλυτικοί για την εξέλιξη του έργου. Οι ίδιοι μιλώντας στο tospirto για τη συνεργασία τους με τον απαιτητικό σκηνοθέτη είχαν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους για την συμμετοχή τους στην εν λόγω παράσταση.

“Ο Έντμοντ είναι παιδί του περιθωρίου. Ο μπάσταρδος, ο απόκληρος. Ζει με το στίγμα του μιάσματος από τη στιγμή που γεννήθηκε. Είναι ο μετανάστης του σήμερα, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο καταπιεσμένος που παίρνει την απόφαση να συγκρουστεί και να χαλιναγωγήσει την ίδια του τη μοίρα. “Ό,τι δεν απέκτησα με τη γέννησή μου, θα το αποκτήσω με το μυαλό μου”, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του”, έλεγε χαρακτηριστικά ο Χάρης Τζωρτζάκης που μετρά μόλις πέντε χρόνια στον χώρο της υποκριτικής και μερικές εντυπωσιακές συνεργασίες.

Δες την ολόγυμνη εμφάνιση του στην σκηνή του θεάτρου Πειραιώς 260.

Ο Αργύρης Πανταζάρας έλεγε αντίστοιχα για τον ρόλο του Τρελλού: “Είναι ένας ρόλος χωρίς όνομα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σώμα, δεν υπόκειται στους νόμους του χώρου και του χρόνου. Είναι ένας υπηρέτης που δεν υπηρετεί κανέναν και γελοιοποιεί τη φιλοδοξία, τη δύναμη, το χρήμα, τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο. Όπως λέει και ο Γιαν Κοτ: “Ο τρελός ξέρει πως η μόνη αληθινή τρέλα είναι να θεωρείς αυτό τον κόσμο λογικό”.

Ο Αργύρης Πανταζάρας βρέθηκε στην σκηνή με τακούνια και ζαρτιέρες στο πλαίσιο του ρόλου που υποδύεται.

Αυτές ωστόσο δεν ήταν οι μόνες προκλητικές εμφανίσεις στην σκηνή του θεάτρου Πειραιώς 260 αφού ολόγυμνος εμφανίζεται και ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ γυμνόστηθη μένει και η Κόρα Καρβούνη.


Η Κόρα Καρβούνη


Στιγμιότυπο από το φινάλε της παράστασης με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Tomaz Pandur στη σκηνή.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Τρίτη έως Κυριακή μέχρι τις 3 Μαΐου.

Read More

And More