Η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα: “Ήταν μια ατυχής τηλεοπτική επιλογή, για αυτό και έσπασα το συμβόλαιό μου”

Η περίοδος αυτή, είναι πολύ δημιουργική για τη Zέτα Δούκα, μιας και πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της πρώτης 3D ελληνικής ταινίας, στην οποία και πρωταγωνιστεί, με τίτλο “Ο Μαγικός Καθρέφτης”. Η όμορφη ηθοποιός όμως πέρα από την υποκριτική, έχει παρουσιάσει και εκπομπές στην τηλεόραση. Αν θυμάσαι, η πρώτη της απόπειρα ήταν το 2008 με την εκπομπή Extreme Μakeover στο Mega και για αυτή μίλησε στο People, την οποία χαρακτήρισε “ατυχή τηλεοπτική επιλογή”.

“Αυτό ήταν μια ατυχής τηλεοπτική μου επιλογή και κάτι που μετάνιωσα, γι’ αυτό και έσπασα το συμβόλαιό μου. Ήταν κάτι που ξεκίνησε ως κοινωνική προσφορά απέναντι σε ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας, με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και διάφορων άλλων ειδικοτήτων, αλλά τελικά φάνηκε πως δεν ήταν εύκολο να γίνει στα πρότυπα της αντίστοιχης εκπομπής στην Αμερική”, λέει στο περιοδικό.

Ακόμα, μιλά ανοιχτά για τη νευρική ανορεξία που αντιμετώπισε για πρώτη φορά στα εφηβικά της χρόνια. “Έπασχα για πολλά χρόνια από νευρική ανορεξία. Από τα 15 μου μέχρι και τα 26. Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία σε σχέση με τον εαυτό μου και τη ζωή μου. Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και, αν δεν ήμουν προικισμένη και τυχερή που έχω δυνατό οργανισμό, η νευρική ανορεξία θα μπορούσε να μου αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή”, παραδέχεται.

Και συνεχίζει: “Το ξεπέρασα, βάζοντας το μυαλό μου να δουλέψει προς μια θετική κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε στην Ελλάδα η απαραίτητη βοήθεια, ούτε κάποιος φορέας υποστήριξης. Με αυτόν το γνώμονα, το 2007 ιδρύσαμε την ΑΝΑΣΑ, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και, μαζί με τη βοήθεια ψυχολόγων και ψυχιάτρων, αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα. Στην πορεία, διαπιστώσαμε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υποστήριξη στους πάσχοντες, οι οποίοι ήταν πολύ περισσότεροι από ό,τι φανταζόμασταν. Από την άλλη, το να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα –πόσο μάλλον ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που θα έχει συχνά πάρε δώσε με το υπουργείο Υγείας– είναι κάτι εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο. Προσωπικά, τα έχω βρει πολλές φορές μπαστούνια με το Δημόσιο”.

Αποκάλυψε όμως και τα fitness μυστικά της! “Για μένα η άσκηση είναι τρόπος ζωής. Στο σπίτι μου έχω διάδρομο γυμναστικής, ενώ μου αρέσει να τρέχω στο δρόμο, να παίρνω το ποδήλατό μου και να πηγαίνω βόλτες. Εκτός από αερόβια προπόνηση, εδώ και χρόνια κάνω και γιόγκα με τη Σόφη Πασχάλη. Δεν ασκούμαι για να έχω απλά ένα ωραίο σώμα. Χωρίς γυμναστική, αισθάνομαι πως δεν έχω ενέργεια”, είπε.

Όσον αφορά τη διατροφή της, έχει κάποιους κανόνες, χωρίς όμως να στερείται και τις αγαπημένες της λιχουδιές. “Δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Προσπαθώ, όμως, να καταναλώνω θρεπτικές τροφές και να αποφεύγω τα κορεσμένα λιπαρά. Η διατροφή μου περιλαμβάνει ως επί το πλείστον φρούτα, λαχανικά, ψάρια. Βέβαια, δεν σου κρύβω πως μου αρέσουν και τα γλυκά, ειδικά αυτά με βάση τη σοκολάτα, αλλά και το γαλακτομπούρεκο. Πλέον, έχω αποφασίσει να ζήσω χωρίς να στερούμαι και χωρίς να έχω εμμονές”.

Στο άκουσμα της λέξης «γάμος», η απάντησή της είναι σαφής: “Το βρίσκω κάπως παρωχημένο. Για μένα το θέμα “γάμος” είναι ένα καλούπι. Θα έκανα 100% παιδί χωρίς να παντρευτώ. Εξάλλου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι κατοχύρωσης ενός παιδιού”. Κάνοντας την αυτοκριτική της, εξομολογείται πως είναι αυστηρή, τόσο ως γυναίκα όσο και ως σύντροφος. “Έχοντας πάρει τη ζωή από νωρίς στα χέρια μου και χωρίς να μου χαριστεί τίποτα, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα και αξίες που χωρίς αυτά η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα. Πράγματα που επιθυμώ ο άλλος να τα σεβαστεί. Αντίστοιχα, θέλω κι εγώ ο άνθρωπός μου να έχει αξίες”.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More