Διάσημες Ελληνίδες μοιράζονται την εμπειρία της εγκυμοσύνης τους!

Η εγκυμοσύνη είναι μια εμπειρία σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας. Νιώθεις το μωρό να κινείται, να κλωτσάει, έχεις άμεση συμμετοχή σε ένα θαύμα. Από την άλλη, οι εννέα αυτοί μήνες χαρακτηρίζονται κι από διάφορες δυσκολίες όπως πρήξιμο, κούραση κλπ… Παραμένει όμως το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή κάθε γυναίκας, το βήμα προς τη μητρότητα.

Επώνυμες ελληνίδες μοιράζονται μαζί μας τις στιγμές που νοσταλγούν από την εγκυμοσύνη τους αλλά και τις στιγμές που δεν θα τους λείψουν. Την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή.
Μαρία Κορινθίου

“Το χειρότερο είναι ότι γενικά είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ήταν μια ανάμνηση λίγο περίεργη γιατί μέχρι και να γεννήσω περνούσα ό, τι περνούσε μία έγκυος. Από τους εμετούς μέχρι το να είμαι όλη την ώρα στο κρεβάτι… τα πάντα!”
“Αυτό που νοσταλγώ είναι το ότι με προσέχανε όλοι (γέλια), το ότι ήμουν στο κρεβάτι, ότι υπήρχε πολύ ηρεμία και γαλήνη ταυτόχρονα”.

Μπέττυ Μαγγίρα

“Γενικά είχα μια πάρα πολύ καλή εγκυμοσύνη. Νομίζω ότι όλη μου η εγκυμοσύνη ήταν πολύ καλή και απολαυστική. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το χειρότερο ήταν που κάποια στιγμή έκανα κάποιες εξετάσεις που δείξανε κάτι που τελικά δεν υπήρχε και μέχρι να επαληθευτεί -ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει- ήταν πολύ άσχημη περίοδος για μένα. Αυτές οι 2 βδομάδες που έπρεπε να περιμένω για να κάνω την επανεξέταση ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάτι κακό”.
“Νιώθεις πολύ ωραία όταν αρχίζει το έμβρυο να κουνιέται μέσα σου και νιώθεις ότι υπάρχει μια ζωή, γιατί πριν δεν καταλαβαίνεις πάρα πολλά πράγματα. Και από την άλλη όπου πας σε διευκολύνουν όλοι, σου δίνουν προτεραιότητα και δεν σε αφήνουν να κουραστείς που είναι και λογικό βέβαια (γέλια)”

Κατερίνα Λάσπα

“Έτυχε να είμαι πολύ καλά, να περνάω πολύ καλά σε σημείο που δεν ήθελα να γεννήσω. Δεν έχω να θυμηθώ κάτι άσχημο. Ειλικρινά ακόμη και στη διαδικασία του τοκετού δεν μου παρουσιάστηκε κανένα θέμα. Για καμιά περίοδο δεν είχα κανέναν εμετό, καμία ζαλάδα, καμία υπνηλία αντιθέτως είχα υπερένταση και δεν κοιμόμουνα ποτέ!”

“Όλα ήταν εξοργιστικά καλά! Αυτό που θα μου λείψει είναι η επιπλέον προσοχή και φροντίδα όλων… όλων… όλων… στο πρόσωπό μου”.

Ντορέτα Παπαδημητρίου

“Εγώ γενικά είχα πολύ καλές εγκυμοσύνες. Το χειρότερο… ίσως να έλεγα τους πρώτους μήνες μόνο που έχεις μια κούραση, μια ζαλάδα, κάτι ημικρανίες και τέτοια πράγματα. Αλλά είναι τόσο λίγα μπροστά στο άλλο το υπόλοιπο που ζεις”.
“Στην πρώτη εγκυμοσύνη θυμάμαι ότι το καλύτερο ήταν όλη αυτή η αίσθηση ότι γίνεται κάτι εντελώς άγνωστο. Είναι αυτό το πρωτόγνωρο ότι έχεις μέσα σου μία ζωή! Το ότι μπορείς να ξεκουράζεσαι, δεν δουλεύεις αναγκαστικά και το γεγονός ότι μπορείς να το απολαύσεις γιατί έχεις όλον το χρόνο, είναι ιδανικό”
“Την δεύτερη εγκυμοσύνη δεν την ευχαριστιέσαι ούτως ή αλλιώς και πολύ γιατί έχεις ήδη ένα μωρό και υπάρχει πολύ μεγάλη κούραση. Ίσως για το χειρότερο θα μίλαγα για την δεύτερη εγκυμοσύνη που δεν έχεις τη δυνατότητα να ξεκουραστείς και να το απολαύσεις. Έχεις μια κούραση περισσότερο”.
Ναταλία Δραγούμη
“Το χειρότερο ήταν το βάρος που ένιωθα καθώς περπατούσα και λαχάνιαζα”.
“Το καλύτερο για μένα ήταν την στιγμή που βγήκε το παιδί και το είδα και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν όταν πήγαινα στο γιατρό και έβλεπα το παιδί”.
Της Αγγελικής Χριστοπούλου

Read More

And More