Ριζότο με μπρόκολο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Για όσους αγαπούν το ρύζι και αποφεύγουν τα κρεατικά. Μια vegetarian συνταγή που όλοι θα αγαπήσουν. Αυτοσχεδίασε: πρόσθεσε εκτός από το μπρόκολο τα λαχανικά που αγαπάς πιο πολύ και ετοίμασε το ριζότο με την δική σου…υπογραφή!

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 450 γρ. μπρόκολο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ πρόσθεσε 3 φλιτζάνια νερό. Αφού βράσει πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμένει τραγανό. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, ανακάτεψε και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Χτύπησε τα αυγά και ρίξτα στο βρασμένο ρύζι μαζί με το μπρόκολο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  • Σέρβιρε το πιάτο ζεστό ή κρύο.

Tip

Η αναλογία ρυζιού και νερού είναι πάντα 1 προς 2. Έτσι θα γνωρίζεις πως θα φτιάξεις το τέλειο σπειρωτό ριζότο χωρίς σούρωμα!

Read More

And More