Spaghetti alla Siciliana

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η La Pasteria και ο chef  Έκτορας Μποτρίνι, σας προτείνουν μια απλή, αυθεντικά ιταλική και πεντανόστιμη συνταγή.

Συστατικά

  • 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ελαφριά πολτοποιημένη
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 12 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα με το χέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
  • 2 κουταλιές κάπαρι σε άλμη, πλυμένη
  • 500 γρ σπαγγέτι
  • φρέσκος μαϊντανός για το γραρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε
  • Βράσε τη σάλτσα για 5 λεπτά και πρόσθεσε τις ελιές
  • Σιγόβρασε για άλλα 10-15 λεπτά να λιώσουν οι ντομάτες
  • Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, να γίνουν αλντέντε
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και ρίξτα στο τηγάνι με τη σάλτσα
  • Σέρβιρε τη μακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με τριμμένο μαϊντανό

Tip

Φρόντισε το τηγάνι να είναι αρκετά βαθύ και μεγάλο για να χωρέσει τα μακαρόνια

Read More

And More