Wax on! Wax off! Τι μπορείς να κάνεις με εκείνα τα πολύ cute ποτήρια από κεριά που έχουν τελειώσει!

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που επαναλαμβάνω μηχανικά κάθε μα κάθε μέρα. Έρχομαι γραφείο- ανοίγω υπολογιστή- ανάβω κεριά- ξεκινάω να πληκτρολογώ 5642 λέξεις το δευτερόλεπτο. Και μετά: κλείνω υπολογιστή- σβήνω κεριά- σηκώνομαι- φεύγω.

Και κάπως έτσι, αυτή την στιγμή που σου γράφω αυτές τις γραμμές έχω φτάσει να έχω έκατομμυυυυυρια από αυτά τα ωραία ποτήρια που κάποτε είχαν κερί μέσα. Και αυτό μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους (ως προς το… εκατομμυυυυυρια):
1. Έχω εμμονή με τα κεριά
2. Είμαι κάπως ψυχαναγκαστική με την ρουτίνα μου (κάνω κάθε μέρα τις ίδιες αντανακλαστικές κινήσεις)
3. Δουλεύω πολλεεεεεεεεεες ώρες (αν σκεφτείς ότι καίω περίπου ένα κερί την εβδομάδα και κάθε κερί έχει μέσο όρο ζωής 60 περίπου ώρες και μπλα μπλα μπλα κι ελπίζω αυτό το post να διαβαστεί και από τους σωστούς ανθρώπους :Ρ)
4. Μπορεί να είμαι και κρυφορομαντική (ξέρεις, ρομαντικά δείπνα, κεριά και τέτοια…)

Και μέσα σε όλους αυτούς τους ψυχαναγκασμούς προστέθηκε και ένας ακόμη: ο τι-στο-καλό-θα-τα-κάνω-όλα-αυτά-τα-κεριά-που-έχουν-τελειώσει ψυχαναγκασμός.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΚΑΝ΄ΤΑ ΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΣΟΥ!

/

Άκουσέ με: αν έχεις εμμονή με τις ωραίες μυρωδιές ή/και θες να φτιάχνεις ατμόσφαιρα στο γραφείο ή/και στο σπίτι σου θα ξέρεις τι σημαίνει να έχεις δώσει μια μικρή περιουσία στην Diptyque, στη Jo Malone ή όπου. Άρα: δεν πετάς τίποτα! Ειδικά, όταν αυτά τα “ποτήρια” που κάποτε φιλοξενούσαν αυτές τις ωραίες μυρωδιές μπορούν τώρα να γίνουν μια ωραιότατη θήκη για τα πινέλα σου.

Στο πρακτικό του πράγματος: Πώς, όμως, θα τα καθαρίσεις σωστά; Ας ξυπνήσει η νοικοκυρά μέσα μου (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ!) και να σου πω τα δύο βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Βάζεις το ποτήρι από το κερί που έχει τελειώσει στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί με ένα μαχαιράκι ή μια σπάτουλα είναι πολύ εύκολο να ξύσεις το κερί που έχει μείνει.

ΒΗΜΑ 2: Αν δεν έχει καθαρίσει καλά βάλε το ποτήρι στο νεροχύτη και γέμισε με καυτό νερό (Προσοχή! Προσοχή! Το νέρο πρέπει να είναι πολύ καυτό, οπότε είναι προτιμότερο να έχει δουλέψει βραστήρας από πριν). Μετά από ώρες το κερί θα έχει ξεκολλήσει και θα είναι στην επιφάνεια του ποτηριού.

Wax on! Wax Off, λοιπόν! Και κυρίως, αυτό…
Be youtiful!

Photo (οι gif!): Χρήστος Κέδρας

And More