8 beauty συμβουλές στην αγέννητη κόρη μου!

Ένα εντελώς υποθετικό γράμμα με εντελώς ρεαλιστικές συμβουλές!

Είμαι σε εκείνη την ηλικία που οι κολλητές μου κάνουν/έχουν παιδιά την στιγμή που στο δικό μου μυαλό το σενάριο είναι το λιγότερο… μακρινό. Μακρινό γιατί δεν είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τίποτα από όλα αυτά αλλά πολύ κοντινό γιατί έχω μερικές πολύ σοφές συμβουλές να δώσω στην αγέννητη κόρη μου. Beauty κυρίως. Αυτό το γράμμα, λοιπόν, είναι για εκείνη!

Αγαπητή μου κόρη,

1. Μην βάλεις ποτέ ξυραφάκι! Λογικά, αν είσαι το δικό μου καταμελάχρινο παιδί θα υποφέρεις από τριχοφυία σχεδόν από τα… μηδέν σου. Το ξέρω γιατί έχω υπάρξει στην θέση σου. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, το ιδανικό που έχουμε να κάνουμε είναι κερί (ναι, εδώ θα δοθούν και κάποιες πρακτικές συμβουλές). Το ξυραφάκι σκληραίνει την τρίχα και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος ο οποίος θα σε παιδεύει για πολύ και μετά την εφηβεία σου. Υπομονή και το πρόβλημα λύνεται. Το πρόβλημα που δεν είναι πρόβλημα, μελαχρινή μου!

2. Μην βγάλεις τα φρύδια σου! Δεν ξέρω όταν είσαι στην εφηβεία σου τι θα ορίζεται ως τάση στα φρύδια. Η δική μου γενιά είχε ως πρότυπο την Cara Delevingne. Όταν μεγαλώσεις, βεβαίως, κάποιος που θέλει να σπάσει πλάκα μαζί μας να έχει επαναφέρει ως trend τα φρύδια της Clara Bow. Λοιπόν, όποια κι αν είναι τα trends υποσχέσου μου ότι το τσιμπιδάκι φρυδιών δεν θα γίνει προέκταση του χεριού σου. Πρώτον, γιατί τα φρύδια δεν ξαναβγαίνουν (ναι, δεν θέλω να σε τρομάξω!) και δεύτερον γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται μοναδικότητα και θέλω να την υποστηρίζεις με όλο σου το είναι. Γιατί είσαι μοναδική επειδή είσαι όπως είσαι. PS: θα σου βάλω να δεις και μια ταινία. Λέγεται “Γαλάζια Λίμνη” και παίζει μια ηθοποιός που λέγεται Brook Shields. Λοιπόν, αυτή η ταινία γυρίστηκε στα 80’s, σε μια αποχή που τα λεπτά φρύδια ήταν τάση. Όμως, αυτό το κορίτσι αν υπάκουγε σε αυτά τα trends λες να ήταν το ίδιο όμορφη; Το ίδιο μοναδική;

3. Μην μοιράζεσαι τα καλλυντικά με τις φίλες σου! Να μάθεις να μοιράζεσαι αλλά όχι τα καλλυντικά και όχι τα πινέλα σου!

4. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου! Πολλά κορίτσια νεαρής ηλικίας έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αντανακλαστικά στρέφονται εναντίον του προσώπου τους. Πειράζουν, λοιπόν, ένα σπυράκι, δημιουργούν μια βλάβη, αυτή την βλάβη θέλουν να την καλύψουν με make up, το make up επιμολύνει και φράσει τους πόρους και κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που ξεκινάει από την κακή σχέση που έχουν πολλές έφηβες κυρίως με την εμφάνισή τους. Να εκτιμάς τον εαυτό σου και να σε αγαπάς!

5. Να βρεις το signature άρωμά σου και να το φοράς για πάντα! Και αυτό το άρωμα δεν πρέπει να είναι απαραίτητα sexy ή έντονο. Πρέπει να είναι, ειδικά στα εφηβικά σου χρόνια, ένα άρωμα πουδρέ και γλυκό σαν εσένα.

6. Να πειραματιστείς όσο θες με το μακιγιάζ! Να βάφεσαι όσο έντονα θες, να φοράς κραγιόν, να βάζεις χρωματιστές σκιές στα μάτια σου, να δεις πώς είσαι με έντονο μακιγιάζ. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως θα περάσεις αυτή τη φάση στην εφηβεία σου που θα φοράς πολύ έντονο μαύρο μολύβι γύρω από τα μάτια σου γιατί αυτή θα είναι η δική σου dark φάση. Δεν θα σε εμποδίσω να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου. Και να φροντίσεις να βγάλεις πολλές selfie από αυτή σου τη φάση για να τις βλέπουμε μετά μαζί και να θυμάσαι πόσο υπέροχη μαμά έχεις γιατί δεν σε εμπόδισε ποτέ από το να εκφραστείς όπως θες. Κι εγώ θα παλέψω πολύ μέσα μου για να μην σου πω την αγαπημένη μαμαδίστικη ατάκα… σου τα ΄λεγα!

7. ΑΛΛΑ Μην πειράξεις ποτέ τα μαλλιά σου! Είμαι αυτής της παλιακής θεωρίας που λέει πως τίποτα δεν μας ταιριάζει περισσότερο από αυτό που μας έδωσε η φύση. Ξέρω πως πολλά κορίτσια εκεί γύρω στα 14 ξεκινάνε να βάφουν τα μαλλιά τους γιατί δεν τους αρέσει η εικόνα τους ή γιατί θέλουν να πειραματιστούν ή γιατί θέλουν ροζ μαλλιά και αν δεν τα κάνουν τώρα, τότε… πότε; Εσύ, όμως, να μην πειράξεις τα μαλλιά σου όχι γιατί το θέλω εγώ αλλά γιατί δεν θα το θες εσύ. Γιατί αυτό που θα βλέπεις στον καθρέφτη θα το βλέπεις σαν κάτι όμορφο. Και αν έχεις σγουρά μαλλιά να μην τα ισιώνεις. Αν και το πιθανότερο είναι αν γίνεις ποτέ η κόρη μου τα μαλλιά σου να είναι ολόισια. Και αν μπεις ποτέ στον πειρασμό να ξέρεις πως τα μαλλιά σου δεν θα είναι το ίδιο απαλά, μεταξένια και λαμπερά αν και πάλι δεν θα χορταίνω να στα χαϊδεύω!

8. Η νιότη σου είναι ένα υπέροχο δώρο! Μην την ξοδεύεις με ανησυχίες για το αν έχεις τέλεια μαλλιά, γιατί βγήκε εκείνο το σπυράκι τη στιγμή που είχες το πρώτο σου ραντεβού, και μην ξοδεύεις ώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου προσπαθώντας να φανταστείς τον εαυτό σου με την τέλεια μύτη ή το τέλειο σχήμα χειλιών. Είσαι νέα και όμορφη! Βγες εκεί έξω και απόλαυσέ το! Αλλά πρώτα, βάλε το αντηλιακό σου

Αυτό είναι ένα υποθετικό γράμμα στην δική μου αγέννητη κόρη. Αν εσύ είσαι ήδη μαμά μιας υπέροχης κόρης, μην ξεχνάς να της υπενθυμίζεις πόσο υπέροχη είναι! Κάθε. Μία. Μέρα.

Happy mother’s day!

And More