Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!

Όταν είσαι beauty junkie ταξιδεύεις στο εξωτερικό και τον ελεύθερο χρόνο που έχεις θέλεις να τον περνάς ψαχουλεύοντας για νέα beauty goodies. Ακόμη κι αν είσαι beauty editor και τα καλλυντικά σου έρχονται δέκα- δέκα θέλεις εκείνο το εντέκατο για το οποίο έχεις διαβάσει διθυραμβικά σχόλια από συναδέλφους σε ξένα sites και θέλεις να τα δοκιμάσεις κι εσύ. Γιατί είσαι αχόρταγη.

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, επέστρεψα από το Λονδίνο από ένα από αυτά τα υπέροχα επαγγελματικά ταξίδια που οργανώνει κάθε χρόνο η Wella. Στις βαλίτσες μου έχω α) συνεντεύξεις που πρέπει να απομαγνητοφωνηθούν (συνάντησα και την Sansa Star του Game of Thrones η οποία εξήγησε πώς από ξανθιά έγινε κοκκινομάλλα, από κοκκινομάλλα ξανθιά και πάλι πίσω και τον Tom Bachik, τον manicurist της Selena Gomez, της JLO και πολλών ακόμη και ήταν ο πιο cool τύπος έβαααα) β) καλλυντικά που πρέπει να δοκιμαστούν. Το “πρέπει” βεβαίως αντικαθίσταται με κάποια άλλη λέξη μιας και αναφέρομαι σε beauty junkie (εμένα). Και ξεκινάω με τις beauty ανακαλύψεις μου… from London with love. Άρα: ποια μπιουτομάγαζα πρέπει να επισκεφτείς αν πας στο Λονδίνο ή/και πού μπορείς να τα παταγγείλεις όλα αυτά online!

Wella: η εταιρία που ενώ όλοι δημιουργούσαν salt sprays εκείνη λάνσαρε το πρώτο προϊόν με… ζάχαρη, το Sugar Lift που είναι αγαπημένο του Eugene Souleiman ο οποίος είναι top, top, top hair stylist και official της Wella (από εμένα και από από αυτήν εδώ τη στήλη τον ακούς συχνά). Και τώρα, η Wella είναι η εταιρία που την στιγμή που όλοι κυκλοφορούν dry shampoo εκείνη μας συστήνει στο dry conditioner! Yeap, πρόκειται για το προϊόν που βλέπεις παραπάνω που φρεσκάρει τις άκρες, αναζωογονεί τα μαλλιά και τους δίνει instant λάμψη και επίσης τα κάνει να μυρίζουν υπέροχα σαν να έβγαλες μόλςι το ένα σου πόδι από το μπάνιο! Λέγεται CC από το System Professional και έρχεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, οπότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Έχω ένα μπουκάλι στα χέρια μου και μέχρι τότε λέω να το χρησιμοποιώ με φειδώ!

Υπάρχει ένα κατάστημα, ή μάλλον αλυσίδα καταστημάτων ανά τον κόσμο, που λέγεται Muji. Εδώ βρίσκεις από είδη stationary για το γραφείο σου μέχρι τα πιο περίεργα μικροσκοπικά και πρακτικά πραγματάκια. Από εδώ φροντίζω και σε κάθε μου ταξίδι να ψωνίζω και διάφανες θήκες για τα καλλυντικά μου. Αυτή την φορά πέτυχα και 20% αλλά στο σπίτι πλέον η κατάσταση είναι ή οι θήκες Muji ή εγώ, οπότε περιορίστηκα σε αγορά μίας. Επίσης, πήρα αυτές τις μαύρες μπατονέτες από ενεργό άνθρακα που είναι super cool. Γιατί μαύρες μπατονέτες; Γιατί δεν βλέπεις πόσο λερώνονται και γιατί είναι super cool. Muji στο Λονδίνο θα βρεις στo Covent Garden, στην Tottenham και μέσα στα Selfridges. Online το βρίσκεις εδώ.

To Liberty είναι εκείνο το φοβερό κατάστημα με τα πολύ ψαγμένα καλλυντικά στο ισόγειό του. Ό,τι διαβάζεις και είναι ιδιαίτερο- ψαγμένο- ό,τι μπορείς να το βρεις εκεί. Από εδώ εφοδιάστηκα μια οδοντόκρεμα με Wasabi από τα Aesop για την οποία διάβαζα παντού (δεν μπορώ να σου περιγράψω το δέος μου όταν έπεσα πάνω της!) και τη θρυλική λοσιόν λάμψης Pixi Glow. Η οδοντόκρεμα με wasabi έχει ένα mint χρώμα και όχι την γεύση που φαντάζεσαι, κοστίζει 17 λίρες και το αποτέλεσμά της είναι… ok! Την αγοράζεις μια φορά για το packaging αλλά το κόστος της ίσως και να μην σου επιτρέπει να γίνει η οδοντόκρεμά σου! Όσον αφορά την λοσιόν Pixi αιφνιδιάζομαι κάθε φορά που βλέπω τι αφήνει στο βαμβάκι μου ενώ έχω περάσει το πρόσωπό μου με νεράκι ντεμακιγιάζ και σαπούνι! Το Liberty of London βρίσκεται στο Regent Street στην Carnaby. Online το Pixi Glow μπορείς να το παραγγείλεις εδώ από το amazon.uk κι εδώ τα aesop.

Τα Cowshed είναι ένα brand με προϊόντα σώματος που θα βρεις στα πιο μπάνια των πιο στιλάτων ξενοδοχείων. Το Ned Hotel είναι ένα από αυτά (thank you, Wella!). Τα Cowshed, λοιπόν, έχουν άπειρα αφρόλουτρα για κάθε mood (relaxing, uplifting, soothing etc) για κάθε mood και φέτος κάνουν μια συνεργασία με την Mary Katrantzou που “ντύνει” κάποιες συλλεκτικές συσκευασίες. Το κατάστημα βρίσκεται στην Carnaby Street (εκεί βρίσκονται σχεδόν όλα), επίσης υπάρχουν και Cowshed spa αλλά το καλύτερο part είναι ότι έρχονται και στην Ελλάδα! Online παραγγελίες εδώ. Yeah! Yeah! Yeah!

Ένα ακόμη από τους hottest προορισμούς για shopping στο Λονδίνο (και όχι μόνο!) είναι και τα urban outfitters. Εδώ θα βρεις τέλεια βιβλία και οδηγούς ομορφιάς αλλά και μερικά ψαγμένα καλλυντικά. Στα urban outfitters έπεσα πάνω σε μια sheet mask… μαλλιών! Yeap! Η συσκευασία της ήταν αρκετά “παχουλή” γιατί προορίζονταν για πολύ μακριά μαλλιά αλλά για να σου είμαι ειλικρινής για τα μαλλιά μου προτιμώ προϊόντα που με κάνουν να νιώθω safe λόγω brand. Wella, ας πούμε!

Δεν νοείται να πας στο Λονδίνο και να μην ξοδέψεις μια γεμάτη ώρα στα Boots. Στα Boots τώρα, θα βρεις τέλεια travel kits που σε βολεύουν αν ταξιδεύεις συχνά και που είναι υπερτέλεια έτσι κι αλλιώς για το μπάνιο σου. Ακόμη και αν δεν ταξιδεύεις, δηλαδή. Εδώ βρήκα και τα Soap & Glory και πιο συγκεκριμένα το Flake Away, ένα best seller scrub για τα πόδια και τις φτέρνες που έχει αυτή την τέλεια μυρωδιά που σίγουρα δεν θα περιορίσω την χρήση του μόνο εκεί! Από την άλλη, το αφρόλουτρο που βλέπεις εδώ δεν έχει τόσο τέλεια μυρωδιά αλλά λέγεται Foam Call και είναι από τις πιο έξυπνες beauty ονομασίες που έχουν φτάσει στ’αυτιά μου. Δεν γινόταν να μην ταξιδέψει μαζί μου. Plus: δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβά. Στην πράξη: Boots υπάρχουν παντού στο Λονδίνο αλλά αν ταξιδέψεις εκεί και δεν προλάβεις μέχρι να δεις όλα τα υπόλοιπα, no worries γιατί θα τα βρεις και στο αεροδρόμιο. Προσοχή! Προσοχή! Ξεχνιέσαι τόσο ώστε χάνεις την πτήση (παραλίγο!). Online θα τα βρεις και αυτά όλα συγκεντρωμένα στο amazon.uk

Αλήθεια, εσύ με ποιο προϊόν που δεν υπάρχει στην Ελλάδα έχεις εμμονή ή που έχεις ανακαλύψει ταξιδεύοντας;

Read More

And More