Έκανα τα μαλλιά μου σγουρά για τρεις μέρες και δες τι έγινε!

Έχω γεννηθεί με ολόισια μαλλιά. Είμαι αυτή η τυχερή που δεν ξέρει πώς δουλεύει η πρέσα, που αν βουτήξει στη θάλασσα- βγει-τα μαλλιά της στεγνώσουν θα είναι ολόισια. Είμαι επίσης αυτή που ξυπνάει και δεν ξυπνάει μαζί της η ζούγκλα. Για την ακρίβεια, ξυπνάω και τα μαλλιά μου είναι σαν να μην ακούμπησαν ποτέ το μαξιλάρι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ: Εδώ στο TLIFE έρχονται συνεχώς κορίτσια για το section του makeover με πάντα ίσια μαλλιά. Και όταν τους ρωτάς τι μαλλιά έχουν, απαντούν “σγουρά“. Εχμ. Κορίτσια, εδώ και μερικές σεζόν τα σγουρά μαλλιά είναι η μεγαλύτερη τάση και εσείς, με αυτές τις υπέροχες μπούκλες τα ισιώνετε; Για την ακρίβεια, η τάση είναι η “individuality” που ασπάζεται και προωθεί την διαφορετικότητα της καθεμίας από εμάς και το concept είναι πως αν έχεις σγουρά μαλλιά καλά θα κάνεις να τα αφήσεις στην ησυχία τους και κυρίως, να τα αγαπήσεις. ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ!

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι τα catwalks έχουν γεμίσει με υπέροχα κορίτσια με σγουρά ή/και άφρο μαλλιά και παρακάτω σου παραθέτω ένα πολύ μικρό δείγμα από το New York Fashion Week και την σεζόν Spring/Summer 2018 που έριξε μερικές μέρες πριν αυλαία.

Ok! Ok! Καθώς φαίνεται τα λόγια μου δεν επηρέασαν καμία και αποφάσισα να περάσω στην πράξη: να κάνω τα μαλλιά μου σγουρά και να ζήσω ως σγουρομάλλα για τρεις μέρες. Παρακάτω όλα όσα κατέγραψα…

Day 1: πώς έγινα σγουρομάλλα

Αυτό το section φαίνεται να ενδιαφέρει πολύ κόσμο, καθώς όλες αυτές τις μέρες που κυκλοφορούσα με αυτά τα μαλλιά στις παρουσιάσεις- στα social- όπου, και κυρίως ανάμεσα σε όσους ήξεραν ότι τα μαλλιά μου είναι ολόισια, όλοι με ρωτούσαν πώς τα έκανα. Και όχι, δεν έκανα περμανάντ όπως πίστευαν οι περισσότεροι. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στο ηλεκτρικό σίδερο Head Jog Pencil Wand που κοστίζει €55.00 και το βρίσκεις εδώ. Έπεσα πάνω του τυχαία μια μέρα χαζεύοντας το instagram και το είχε ανεβάσει ο πάντα updated Θοδωρής Οικονομάκης. Για τις ανάγκες του shooting δεν έκανα τα μαλλιά μου μόνη μου, αλλά με την βοήθεια της Φωτεινής Καραβά (στην πραγματικότητα: εκείνη τα έκανε όλα!). Ως προς το πώς δουλεύει, τώρα: η διαδικασία είναι απλή. Χ ωρίζεις τα μαλλιά σου σε κανονικού μεγέθους τούφες και τυλίγεις. Εμείς αφήσαμε μερικούς πόντους κενό από την ρίζα για να έχουμε τον έλεγχο του όγκου στην κορυφή και αφού ολοκληρώσαμε “ανοίξαμε” με τα δάχτυλα και βουρτσίσαμε. Προσοχή! Προσοχή! Εννοείται δεν αφήνεις τις μπούκλες σου αχτένιστες και ενισχύεις με dust (ειδική σκόνη που απορροφά τη λιπαρότητα και δίνει όγκο) στις ρίζες των μαλλιών, τρίβοντας παράλληλα.

Μετά το shooting που έγινε στην Πλάκα (για έναν λόγο είχα αυτή την αίσθηση ότι οι μπούκλες μου είχαν τραβήξει την προσοχή όλων. Ή μπορεί να λειτούργησαν και ως… placebo αυτοπεποίθησης) επέστρεψα στο γραφείο. Αντίδραση nο1: θυρωρός. Η στιχομυθία ήταν κάπως έτσι: “Άλλαξες τα μαλλιά σου!”. Εγώ: “Ναι, σας αρέσουν”. “Είναι διαφορετικά”. Συμπέρασμα: δεν του άρεσαν. Σε αντίθεση με τα κορίτσια στο γραφείο που ξετρελάθηκαν. Και για έναν λόγο, η γνώμη των κοριτσιών μου μετράει περισσότερο!

Day 2: πώς κοιμήθηκα, πώς ξύπνησα και εκείνοι που δεν κατάλαβαν ποια είμαι

Την ίδια μέρα (οπότε θεωρητικά αυτό το tip μπορεί να ανήκει στο day 1), η Φωτεινή Καραβά από τα κομμωτήρια Ikonomakis μου είχε δώσει σαφείς οδηγίες: “πριν πέσεις για ύπνο θα πιάσεις ένα κότσο πολύ κοντά στο μέτωπο και θα κοιμηθείς έτσι για να μην χάσεις τον όγκο”. Το tip είναι τρομερό, αν είσαι σγουρομάλλα να κοιμάσαι πάντα έτσι αλλά αν δίπλα σου κοιμάται το αγόρι σου δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω. Σε μένα, πάντως, κέρδισε η ανάγκη για τέλεια μαλλιά. Το επόμενο πρωί ξύπνησα κάπως έτσι…

…Αλλά αφού ξύπνησα, έλυσα τα μαλλιά μου και έτριψα απαλά τις ρίζες για να πάρουν όγκο το αποτέλεσμα ήταν super τέλειο. Ίσως και λίγο frizzy, αλλά τελικά όλο αυτό ήταν πολύ sexy. Την ίδια μέρα είχα 48966 παρουσιάσεις εκ των οποίων η μία ήταν για την Max Factor. Λοιπόν, ο Γιάννης Μαρκετάκης, όπως γνωρίζεις, είναι ο επίσημος makeup artist της Max Factor εδώ και 12 χρόνια. Τόσα είναι περίπου και τα χρόνια που γνωριζόμαστε. Ούτε που με αναγνώρισε με αυτά τα μαλλιά! Αλλά τελικά, όταν με αναγνώρισε μάλλον του άρεσα!

Το ίδιο βράδυ, στο γυμναστήριο το σκηνικό επαναλήφθηκε. Η Αλεξία (διπλανή μου στο… crossfit) ρώτησε αν θα έρθω την στιγμή που ήμουν ακριβώς δίπλα της. Ας κάνουμε τώρα, focus στο task σγουρομάλλες και γυμναστική: διαπίστωσα πόσο δύσκολο είναι για εσάς που έχετε αυτά τα, κατά τα άλλα, υπέροχα σγουρά μαλλιά να πηδάτε στον αέρα, να προσγειώνεστε, να σηκώνετε μια μπάλα… μεγατόνων και να πρέπει να κουμαντάρετε και αυτόν τον όγκο στο κεφάλι σας. Επίσης: μετά από κάθε προπόνηση εσείς οι σγουρομάλλες λούζεστε; Εγώ, πάντως, δεν το έκανα. Αντ’αυτού ψέκασα λίγο dry shampoo στις ρίζες, έβαλα και λίγο άρωμα στα μαλλιά μου και αυτό ήταν. Υπό Κάπα Σίγμα λούζομαι καθημερινά, αλλά στ’αλήθεια τα ίσια μαλλιά είναι πολύ πιο διαχειρίσιμα σε σχέση με τα σγουρά. Επιπλέον: τα ίσια μαλλιά λαδώνουν με μανία, οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή!

Day 3: τα σγουρά μαλλιά δεν σε αφήνουν να περνάς απαρατήρητη!

Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να πας για παρακολούθηση αν έχεις αυτά τα μαλλιά γιατί η παρουσία σου δεν θα είναι καθόλου διακριτική. Just kidding! Αυτό που θέλω να πω (φίλη μου, Ναντίν 😉 είναι πως αν έχεις σγουρά μαλλιά περπατάς και όλοι κοιτάνε τα μαλλιά σου. Επίσης, εσύ ασυναίσθητα πειράζεις τα μαλλιά σου και αυτό είναι sexy- έτσι σε προσέχουν- δημιουργείται αυτός ο φαύλος κύκλος. Την τρίτη μέρα, λοιπόν, βρισκόμουν σε ταξίδι με το Pantene Pro-V στο Σούνιο. Εκεί ήταν και ο Tom Zois, ο official hair stylist του Pantene, με τα signature σγουρά μαλλιά του που ήταν ο ίδιος άνθρωπος που με κούρεψε κάμποσους μήνες πριν, όταν αποφάσισα “Να χαρίσω δύναμη” και εννοείται δεν το μετάνιωσα ποτέ (όταν τα κουρεύεις ανακαλύπτεις και νέα πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου, όπως αυτό εδώ) και πήρα και την έγκρισή του. Αυτών και των συναδέλφων beauty editors που αποφάνθηκαν ότι τα σγουρά μου πηγαίνουν καλύτερα…

Day 4: η μέρα που αποχωρίστηκα τα σγουρά μου (this or that?)

Το επόμενο πρωί κοιτούσα για πολλές ώρες τον εαυτό μου στον καθρέφτη: τα σγουρά μαλλιά τα είχα αγαπήσει αλλά έπρεπε να γυρίσω στην πραγματική μου ζωή. Εντάξει: στην πραγματικότητα έπρεπε απλώς να λουστώ γιατί τέσσερις μέρες άλουστη για μια που έχει συνηθίσει να λούζεται πρωί- βράδυ (σχεδόν) παραήταν μεγάλο διάστημα. Από την άλλη, όμως, τα σγουρά μαλλιά δεν φαινόταν να έχουν ανάγκη από λούσιμο. Όπως σου είπα, με έναν τρόπο αν και μιλάμε για τα δικά μου μαλλιά που με έναν τεχνητό τρόπο είχαν γίνει σγουρά, είχαν πάψει να είναι λιπαρά. Μπήκα στο μπάνιο, τα έλουσα και μερικές μάσκες μετά κατάφερα να τα ξεμπερδέψω σχετικά εύκολα. Και κάπου εδώ το ταξίδι μου ως σγουρομάλλα είχε τελειώσει. Και τώρα που έχω ολοκληρωμένη άποψη για το task σγουρά μαλλιά, έχω να σου πω το εξής: τα σγουρά μαλλιά τα αγάπησα. Γιατί έχουν έναν χαρακτήρα από μόνα τους. Αν έχεις γεννηθεί με σγουρά μαλλιά είσαι… καταδικασμένη να έχεις στιλ και χαρακτήρα. Να είσαι δυναμική. Να μην περνάς απαρατήρητη. Γιατί τα σγουρά μαλλιά είναι αυτά τα μαλλιά. Τα μαλλιά που εσύ έχεις και προσπαθείς να τιθασεύσεις με πιστολάκια, ισιωτικές και πρέσες. Αν ήμουν στην θέση σου, δεν θα πείραζα ούτε τρίχα από τα μαλλιά μου! Αλλά είμαι εκείνο το κορίτσι που γεννήθηκε με ολόσια μαλλιά και πρέπει να επιστρέψω στην καθημερινότητά μου. Ελπίζω, όμως, να εισέπραξες το βαθύτερο νόημα αυτού του κειμένου: να αγαπάς τα μαλλιά σου. Γιατί κάποιες που δεν τα έχουν τα θέλουν. Και ακόμη περισσότερο: να μάθεις να αγαπάς την διαφορετικότητά σου- το πόσο ιδιαίτερη είσαι- με όποια μαλλιά έχεις! Στο κάτω- κάτω αυτό είναι η μεγαλύτερη τάση σήμερα! Η Rihanna κυκλοφόρησε 40 διαφορετικές αποχρώσεις foundation για να σε πείσει κι εσύ ακόμη επιμένεις να θέλεις να γίνεις μια απ’ όλες;

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μαρκής

Μαλλιά: Φωτεινή Καραβά (κομμωτήρια Ikonomakis)

Μake up: Ρόη Τέτση (Make up lab by Yiannis Marketakis)

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Parthenon για τη φιλοξενεία

And More