Tips για να “κατεβάσεις” σωστά τα καλοκαιρινά σου!

Έχω έρθει από ένα Σαββατοκύριακο όπου ξόδεψα τον χρόνο μου κατεβάζοντας τα καλοκαιρινά. Και ενώ στην αρχή οοοοοοοοοολο αυτό έμοιαζε κάτι ανάμεσα σε βουνό και αγγαρεία, όταν είδα μπροστά μου την τέλεια τακτοποιημένη ντουλάπα μου και όλα εκείνα τα φορέματα στη σειρά που για μισό χρόνο είχα ξεχάσει καλά- καλά ότι υπήρχαν, η χαρά ήταν διπλή. Γιατί δεν φτιάχνεις απλώς την ντουλάπα σου, αλλά κατεβάζεις τα καλοκαιρινά, aka τα ρούχα που θα σε ταξιδέψουν μέχρι τα πιο τέλεια νησιά και στα πιο χαλαρωτικά Σαββατοκύριακα. Και επειδή τα έχω αρκετά φρέσκα, να τα tips για να το κάνεις κι εσύ σωστά!

1. Εκκαθάριση τώρα – Μάζεψε τα χειμωνιάτικα αποχαιρετώντας μία για πάντα όσα δεν έχεις βάλει τα τελευταία τρία χρόνια. Ναι, ξέρουμε τα αγαπάς αλλά θα το ξεπεράσεις. Όσα κομμάτια δεν φοράς πια, χάρισε τα ή αντάλλαξέ τα, μην το πολυσκέφτεσαι.

2. Έξυπνη αποθήκευση – Αποθήκευσε τα ρούχα σου έξυπνα με τη χρήση κουτιών, βαλιτσών, ραφιών κτλ. Φυσικά, αποθηκεύεις τα ρούχα αφού πρώτα τα έχεις πλύνει και κατηγοριοποιήσει.

3. «Παντός καιρού» – Άφησε έξω ρούχα παντός καιρού, όπως τζάκετ, ζακέτες και τζιν, καθώς και αξεσουάρ, όπως φουλάρια και κοσμήματα.

4. Ανανέωση εν όψει καλοκαιριού – Άνοιξε κουτιά και βαλίτσες με τα περσινά σου καλοκαιρινά ρούχα και ξεκαθάρισε ποια θα κρατήσεις. Σε κάποια αγαπημένα κομμάτια, όπως τα ρούχα και οι πετσέτες παραλίας, που είχες φυλάξει μέσα στην τσάντα παραλίας, θα βρεις επίμονους τους λεκέδες από το αντηλιακό που πέρσι αμέλησες να «καταπολεμήσεις» αποτελεσματικά. Μην πτοείσαι. Φέτος μπορεί να βρεθεί η λύση για να σώσεις τα καλοκαιρινά σου. Αλήθεια, πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν υπήρχε ένα αντηλιακό που θα προστάτευε τα αγαπημένα μας ρούχα παραλίας αντί να τα καταστρέφει;

5. Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση – Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου με τα καλοκαιρινά. Μην βαρεθείς, κάνε το τώρα! Χρησιμοποίησε ίδιες κρεμάστρες, προμηθεύσου διάφανα κουτιά και ειδικές σακούλες και κατηγοριοποίησε τα ρούχα βάσει είδους, χρώματος, περίστασης, συχνότητας που τα φοράς.

6. Κράτα σημειώσεις – Όσο κάνεις το «ξεκαθάρισμα» κράτα σημειώσεις με όσα αποχωρίζεσαι και πρέπει να αναπληρώσεις. Έτσι την επόμενη φορά που θα βγεις στα μαγαζιά θα ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες σου και δεν θα προβείς σε περιττά έξοδα!

#SwseTaKalokairina φροντίζοντάς τα από την ημέρα που τα «κατεβάζεις» και τα τοποθετείς στην καλοκαιρινή σου ντουλάπα. Και για όσα διατηρούν «ενοχλητικές» αναμνήσεις από το περσινό καλοκαίρι, όπως οι λεκέδες από αντηλιακό, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση. Let this summer begin!

And More