Χρυσή κλωστή στα μαλλιά! H νέα cool τάση που κοστίζει σχεδόν… 0 ευρώ!

Κατά καιρούς κολλάω με πράγματα τα οποία βαφτίζω signature πράγματά μου. Ας πούμε, μου αρέσει να φοράω πολλά βραχιόλια στα χέρια τα οποία, όμως, είναι τα ίδια συγκεκριμένα κάθε φορά. Και για ένα μεγάλο διάστημα μου άρεσε να κάνω πλεξιδάκια στις δύο μπροστινές τούφες (στο είχα δείξει εδώ και λέγονται face frame braids). Ή ας πούμε, το να πιάνεις κοτσίδα και να αφήνεις φαβορίτες είναι επίσης πολύ ωραίο: είσαι το κορίτσι με τις φαβορίτες. Γενικά, φρόντισε να έχεις ένα στοιχείο που να σε χαρακτηρίζει, να είναι δικό σου και να σε θυμούνται γι’αυτό!

Το τελευταίο signature- πράγμα που υιοθέτησα είναι η χρυσή κλωστή στα μαλλιά! Τα πράγματα είναι πολύ απλά: πηγαίνεις σε ένα κατάστημα που πουλάνε κλωστές και ζητάς χρυσή κλωστή αλλά την χοντρή. Το mini trend που κάνει καριέρα και ως hair bling (btw θυμάσαι καθόλου το brow bling😉 έκανε αρχικά το ντεμπούτο του στο show της Alberta Ferretti για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2016 και αργότερα το είδαμε και σε καναδυό stars πολύ φρέσκες και ενημερωμένες σε red carpet events.

Παραπάνω τα μαλλιά που δημιούργησε ο Luigi Murenu για το show της Alberta Ferretti για την ανοιξιάτικη σεζόν.

O Adir Abergel, hair stylist της Rooney Mara δημιούργησε για εκείνη και το MoMa Film Benefit αυτό το hair look στριφογυρίζοντας στην άκρη της κοτσίδας της μια χρυσή κλωστή. “Ήταν το μοναδικό κόσμημα που θέλαμε να υπάρχει πάνω της!”, είχε πει.

Επίσης, ο ίδιος hair stylist είχε κάνει τα μαλλιά της Saroise Ronan για τα Golden Globes. Κι εδώ βασικό στοιχείο ήταν η χρυσή κλωστή.

Όμως, η χρυσή κλωστή δεν είναι μονόδρομος! Η φάση- τάση αυτή την Άνοιξη είναι να δέσεις στα μαλλιά σου, σε μια λεπτή τούφα ή ένα ολόκληρο ponytail με ό,τι! Ο οίκος Suno για το επόμενο Φθινόπωρο μας έδειξε χαμηλές κοτσίδες με βελόυδινη κορδέλα ενώ ο hair stylist Mark Townsend δημιούργησε παρόμοια μαλλιά στην Elizabeth Olsen όπως θα δεις παρακάτω.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Η hair stylist Σοφία Νομικού μου δείχνει παρακάτω τον τρόπο να δένεις μια χρυσή κλωστή στα μαλλιά σου. Μάλιστα, έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές. Δες και κράτησε σημειώσεις. Τα βήματα είναι πολύ απλά.

1. Πάρε μια τούφα λεπτή από το πίσω μέρος του αυτιού.
2. Δέσε κόμπο την άκρη της κλωστής ώστε να την “ασφαλίσεις”.
3. Τύλιξε την κλωστή γύρω από την τούφα και φρόντισε να είναι αρκετά σφιχτή.
4. Φτάσε μέχρι την άκρη των μαλλιών και δέσε κόμπο.

1. Δες θες να αφήσεις την χρυσή κλωστή να βγαίνει μέσα από τα μαλλιά σου; Φερ’την προς τα πίσω.
2. Πάρε δύο λεπτές τούφες πίσω από τα αυτιά. Θα κάνεις μια πλεξίδα χρησιμοποιώντας ως τρίτη τούφα την τούφα με την κλωστή.
3. Στερέωσε στην άλλη άκρη την τούφα με την χρυσή κλωστή χρησιμοποιώντας κάθετα τσιμπιδάκια.
4. Πλέξε και τράβηξε την κλωστή προς τα κάτω ώστε να σχηματίζει καμπύλη.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, να έχεις κάτι που να σε χαρακτηρίζει για να είσαι όμορφη με το δικό σου τρόπο! Να, αυτό…
Be youtiful!

And More