Eliano Bou Assi: τα 10 top μυστικά μακιγιάζ που έμαθα από τον International Make Up Artist της Bobbi Brown!

Είναι πάντα πολύ απολαυστικό να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους. Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι το δεξί χέρι της Bobbi Brown! Ή σαν να λέμε ο Eliano Bou Assi, ένας από τους top make up artists παγκοσμίως και international make up artist του brand με μερικά φανταστικά best sellers (απορώ πώς ζούσα χωρίς αυτό το concealer).

Ο Eliano Bou Assi, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας press event παρουσίασης και τα tips που μοιράστηκε μαζί μας ήταν τόσο πολλά και τόσο σημαντικά που δεν προλάβαινα να κρατάω σημειώσεις. Αλλά να που κάπως τα κατάφερα και ξεχώρισα εκείνα τα 10 που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Σημείωσε και εφάρμοσε!

1. Δεν πρέπει να σβήνεις το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό!

Ναι, σωστά διάβασες! Σύμφωνα με την θεωρία του international make up artist της Bobbi Brown αν πρέπει να σβήσεις το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό σημαίνει ότι το make up που έχεις επιλέξει δεν είναι στον τόνο σου και κάνει διχρωμία. Και με την ίδια λογική, αν το make up σου είναι στο χρώμα της επιδερμίδας σου ακριβώς δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοιο κόπο. Άρα, στέκει!

Κάπου εδώ ο Eliano Bou Assi μου λέει τι ωραία βάση φοράω. Εγώ του λέω απλώς ευχαριστώ. Εκείνος μου λέει πρέπει να την αλλάξεις και ρωτάω Μα γιατιιιιιιιιιιιι? Για την απάντηση δες παρακάτω…

2. Αν σου πουν τι ωραία βάση φοράς άλλαξέ την!
Κάποιος που σε πλησιάζει τοοοοοοσοοο κοντά βλέπει κάθε λεπτομέρεια του προσώπου σου. Και αν μέσα σε όλες τις λεπτομέρειες δει και την υπέροχη βάση που κόπιασες για να κάνεις πριν φύγεις από το σπίτι σου, σημαίνει ότι πρέπει να την αλλάξεις. Το σωστό κομπλιμέντο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν: τι ωραία επιδερμίδα που έχεις! Ή όπως ακριβώς μου το είπε ο Eliano Bou Assi: foundation should look skin!

3. Glow VS Shine
Προσοχή! Προσοχή! Είναι διαφορετικό πράγμα να δείχνεις λαμπερή και διαφορετικό πράγμα να γυαλίζεις! Στην πρώτη περίπτωση δείχνεις όμορφη, στη δεύτερη… ιδρωμένη. Οπότε μην το παρακάνεις με το highlighter. Τοποθέτησέ το με φειδώ ψηλά στα κόκαλα του προσώπου και μην ξεχνάς οπωσδήποτε πάντα προηγουμένως να φυσάς το πινελάκι για να φύγει η ποσότητα που περισσεύει.

Η απόλυτη προσήλωση την ώρα που ο international Bou Assi δίνει beauty tips κάνοντας μακιγιάζ σε συνάδελφο. Lucky her!

4. Κάνε ένα βήμα πίσω!
Αφού μακιγιαριστείς ή κατά την διάρκεια του μακιγιάζ, κάνε 1-2 βήματα πίσω στον καθρέφτη σου ώστε να δεις τον εαυτό σου ως σύνολο. Σκέψου πως όταν βγεις έξω οι άλλοι δεν θα βλέπουν μόνο ένα κεφάλι! Να σου θυμίσω πως έχεις και κορμό και πόδια (τουλάχιστον)!

5. Ερώτηση: ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος make up artist;
Απάντηση: εσύ. Κανένας δεν… ΣΕ ξέρει καλύτερα από τον εαυτό σου. Ξέρεις ποια είναι τα δυνατά σου σημεία, τι πρέπει να καλύψεις και τι να αναδείξεις. Φρόντιζε απλώς καθημερινά να εξασκείς την τεχνική σου (Α! Και να διαβάζεις TLIFE για να μαθαίνεις! Δική μου προσθήκη!).

6. Η φύση έχει πάντα δίκιο!
Όταν τρέχεις ή κάνεις κάποια άσκηση τι χρώμα αποκτούν τα μάγουλά σου; Ροζ! Άρα αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να βάζεις εκεί. Η τερακότα, επίσης, δεν είναι ρουζ! Κανένας άνθρωπος όταν έχει τρέξει δεν έχουν γίνει τα μάγουλά του bronze. Να επιλέγεις, άρα, φυσικά χρώματα. Τίποτα δεν θα μπορέσει να τονίσει περισσότερο την φυσική σου ομορφιά από κάποια χρώματα που μοιάζουν… φυσικά!



…Και lucky me (φυσικά και θα έβγαζα photo μαζί του!)

7. Δούλεψε ενάντια στη βαρύτητα!
Όταν απλώνεις το ρουζ σου χαμηλά τα χαρακτηριστικά σου αυτομάτως πέφτουν. Χαμογέλασε στον εαυτό σου και τοποθέτησε το ρουζ ψηλά στα μάγουλά σου. Τα ζυγωματικά σου θα δείξουν αμέσως πιο ανορθωμένα και να που μόλις κατέριψες τον νόμο της βαρύτητας!

8. Repeat after me: Blend is your friend!
Κάνε blending! Οτιδήποτε απλώνεις στο πρόσωπό σου, από make up μέχρι ρουζ και σκιά, μην το πετάς απλώς πάνω στην επιδερμίδα σου. Πάρε τα πινέλα σου και δούλεψε το προϊόν κάνοντας σβησίματα.

9. Τα φρύδια σου δεν πρέπει να δείχνουν σαν tattoo
Ο σωστός τρόπος να γεμίζεις τα φρύδια σου είναι ο εξής: χτένισέ τα αρχικά προς τα κάτω για να βρεις το πιο ψηλό τους σημείο, το σημείο δηλαδή που κάνουν γωνία. Σχημάτισε με μικρές γραμμές το πάνω μέρος των φρυδιών σου ώστε να τα οριοθετήσεις. Έπειτα χρησιμοποίησε είτε το πινέλο με την σκιά φρυδιών είτε το μολύβι κάθετα και με μικρές κινήσεις. Ποτέ μην πιάνεις το μολύβι και κάνεις μια οριζόντια γραμμή που πατάει ακριβώς στα φρύδια σου σαν να βάζεις eyeliner στα μάτια!

10. Άσε τα μάτια σου για το τέλος!
Είναι μια τεχνική που μου άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία! Ο Eliano Bou Assi αλλά και η ίδια η Bobbi Brown κάνουν την βάση, βάζουν ρουζ, βάφουν τα χείλη και στο τέλος κάνουν το μακιγιάζ των ματιών. Και αυτό γιατί αφού έχεις βάλει χρώμα στο πρόσωπό σου θα ξέρεις ακριβώς μέχρι που και μέχρι ποια ένταση να βάψεις τα μάτια σου ώστε να μην δείχνεις πως το παράκανες!

Παραπάνω και αριστερά τα best seller της Bobbi Brown στην Ελλάδα. Την πρώτη θέση έχει το άρωμα Beach και στη δεύτερη η Smokey Eye Mascara που σου δίνει πολύ πυκνές βλεφαρίδες που δεν κολλάνε μεταξύ τους! Δεξιά μερικά από τα βιβλία που έχει γράψει η Bobbi Brown.Το “Beauty Rules” έχει μπει ήδη στη βαλίτσα των διακοπών μου!

Εφάρμοσε αυτά τα tips σήμερα κιόλας! Και μην ξεχνάς πάντα να είσαι όμορφη με τον δικό σου τρόπο. Δηλαδή, αυτό…

Be youtiful!

Read More

And More