Me, myshelf and I! Αυτό είναι το beauty routine μιας beauty editor!

Έχουμε νέα στήλη και είμαι πολύ, πολύ happy γι’αυτό! Τους μήνες που έρχονται στο beauty θα προστεθεί κάτι ολοκαίνουργιο και πολύ fresh: θα επισκεπτόμαστε τα σπίτια των it girls, κορίτσια που αγαπάμε για το στιλ τους και την αύρα τους, κορίτσια που μας ταιριάζουν και θα μας μυούν στο beauty routine τους και στα καλλυντικά που χρησιμοποιούν. Στο μυαλό μου έχω ήδη μια τεράστια λίστα από τέτοια κορίτσια που θαυμάζω η ίδια προσωπικά (#girlsgang) και θα τις δεις να περνάμε από το beauty το επόμενο διάστημα.

Αλλά για το ποδαρικό, για να κατανοήσεις τι ακριβώς είναι αυτή η στήλη και τι θα βλέπεις στο Me, Myshelf (myshelf όπως… ΤΟ ΡΑΦΙ ΜΟΥ!) and Ι, θα ξεκινήσω από εμένα. Παρακάτω, λοιπόν, θα σου συστηθώ σαν να μην γνωριζόμαστε επτά χρόνια τώρα και θα μοιραστώ μαζί σου beauty αλήθειες μου, τα ράφια καλλυντικών μου και γωνιές του σπιτιού μου!

“Το όνομά μου είναι Νατάσα Μπερέκου. Είμαι αυτό το τυχερό κορίτσι που από την ηλικία των… 0 ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του: να δουλέψει στα περιοδικά. Σπούδασα, λοιπόν, Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τρίτο έτος ξεκίνησα την πρακτική μου στα περιοδικά. Ήμουν πάλι αυτό το τυχερό κορίτσι που όταν ξεκινούσα να κάνω πρακτική (που σημαίνει να κάνω λίγο απ’ όλα) είχε παραιτηθεί η assistant beauty editor και με έβαλαν στη θέση της. Κάνω, λοιπόν, αυτή τη δουλειά 14 χρόνια, κι εσύ μπορείς να κάνεις τα μαθηματικά για να δεις πόσο είμαι :P. Είμαι beauty editor στο TLIFE από την αρχή του site, που σημαίνει επτά χρόνια τώρα, και αυτή την στήλη τη λατρεύω.

Έχω μετακομίσει σε αυτό το σπίτι που είμαι τώρα περίπου ενάμιση χρόνο. Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισα είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην παίρνω πολλά καλλυντικά μαζί μου από το γραφείο στο σπίτι για να τα δοκιμάζω. Εχμ, αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε ποτέ και κάπως έτσι, σήμερα έχω φτάσει να αποθηκεύω καλλυντικά ακόμη και στα ντουλάπια της κουζίνας. Δεν αστειεύομαι. Μια από τις γωνιές που αγαπώ πιο πολύ μέσα στο σπίτι είναι η συρταριέρα δίπλα από το κρεβάτι μου. Αν ένα προϊόν καταφέρει να μείνει στην συρταριέρα πάνω από διάστημα δύο εβδομάδων σημαίνει πως το έχω αγαπήσει.

Η Bobbi Brown (την βλέπεις παραπάνω) είναι η αγαπημένη μου makeup artist. Μου αρέσει κυρίως για την φιλοσοφία της, γιατί ήταν η πρώτη που μίλησε για γυναικεία αυτοπεποίθηση, για χαρακτήρα και όχι για το τέλειο contouring. “I’ve never looked at a woman and only thought about makeup colors, I’ve always wanted to celebrate her beauty”, έχει πει. Και για μένα, λοιπόν, η ομορφιά δεν κρύβεται πίσω από την τέλεια γαλλική μύτη. Είναι κάτι απροσδιόριστο που κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν όταν μπαίνεις σε ένα χώρο. Η ομορφιά είναι η αυτοπεποίθησή σου. Και η καλοσύνη σου. Και η ευγένειά σου. Πιστεύω πολύ σε όλα αυτά. Βεβαίως, φροντίζω να τα ενισχύω με τις σωστές δόσεις μακιγιάζ. Έχω μια μανία με τις τέλειες μυρωδιές και τα κεριά που υπάρχουν σε οοοοοοοοοοοολο το σπίτι. Όταν τα κεριά τελειώνουν γίνονται οι τέλειες θήκες για τα πινέλα μου αν και, μεταξύ μας, σκονίζονται. Τα Diptyque είναι τα αγαπημένα μου κεριά και αυτά τα πλακέ πινέλα η νέα μου beauty αγάπη. Μου αρέσει το αποτέλεσμα που αφήνουν στο πρόσωπο, το πόσο χρωματιστά είναι, όλα! Μου τα έστειλε η αγαπημένη μου Ράνια Μπουντούρη από την Θεσσαλονίκη. BTW: η εταιρία της, η Make Me Up έχει μερικά πολύ ψαγμένα καλλυντικά που βλέπεις στο youtube και δεν ξέρεις πού θα τα βρεις στην Ελλάδα. Λοιπόν, εκεί θα τα βρεις!

Στην καθημερινότητά μου δεν πολυβάφομαι. Βάφομαι, αλλά φοράω πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Η αντηλιακή με χρώμα της Apivita είναι αγαπημένο μου προϊόν γιατί χαρίζει ομοιοχρωμία και έχει SPF50. Αν έχω μάθει κάτι τόσα χρόνια στην δουλειά είναι να μην πηγαίνω πουθενά χωρίς αντηλιακή! Φοράω αντηλιακή και στα χέρια αλλά όχι αυτή γιατί έχει χρώμα. Επίσης, βάζω concealer (αυτή την περίοδο αγαπώ Benefit), κάποιο Chubby της Clinique στα χείλη μου που βάζω ταμποναριστά με το δάχτυλο, μάσκαρα και αυτό το compact ρουζ από την Dolce & Gabbana που γίνεται ένα με την επιδερμίδα και κάνει αυτό το φυσικό αναψοκοκκίνισμα. Έχω μάθει να φοράω ρουζ και στις εξωτερικές γωνίες των φρυδιών μου, ακριβώς από κάτω. Αυτό το tip είναι τέλειο γιατί σου δίνει μια instant λάμψη και ένα υγιές και fresh αποτέλεσμα.

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη μανία με τα κραγιόν. Θέλω να πω πως δεν είμαι από τα κορίτσια που έχουν ως signature στοιχείο πάνω τους τα bold χείλη. Παρόλα αυτά έχω μια τεράστια συλλογή γιατί μου αρέσουν οι αποθηκευτικοί beauty χώροι από πλέξιγκλας και αγαπώ τα Muji. Τα Muji είναι καταστήματα που βρίσκεις στο εξωτερικό και πουλάνε διάφορα ήδη σπιτιού. Σε κάθε μου ταξίδι, λοιπόν, παίρνω και από κάτι όπως αυτή η συρταριέρα κραγιόν που βλέπεις παραπάνω. Κατά καιρούς τα ταξινομώ με διαφορετικούς τρόπους, ανά χρώμα (nude, κόκκινα, berry, υπόλοιπα), αλλά κατέληξα πως ο διαχωρισμός ανά οίκο- brand με βολεύει καλύτερα. Ή, τέλος πάντων, αισθητικά μου βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα.

Από τα πιο αγαπημένα μου κραγιόν είναι τα Boys & Girls του Tom Ford, κυρίως για την σύλληψη της ιδέας (κάθε απόχρωση έχει ένα αντρικό όνομα) αλλά και το packaging που είναι πολύ luxurious. Στην τσάντα μου έχω πάντα καναδυό σκορπισμένα, just in case που θέλω να βάψω τα χείλη μου λίγο πιο έντονα.

Το άρωμά μου για πολλά χρόνια ήταν το Chloe το χειμώνα και το bronze goddess της Estee Lauder το καλοκαίρι. Αλλά όταν είσαι beauty editor δεν γίνεται να μην μπεις σε πειρασμό να “ψεκάζεσαι” πού και πού με κάτι διαφορετικό. Η τάση αυτή του να φοράς ένα διαφορετικό άρωμα ανάλογα με την περίσταση λέγεται fragrance wardrobe, αλλά εγώ είμαι περισσότερο της γαλλικής σχολής και του να έχεις ένα signature άρωμα που σε χαρακτηρίζει (οι Γαλλίδες λένε: μέχρι τα 30 σου πρέπει να έχεις βρει το signature άρωμά σου και να το φοράς για τα επόμενα 30 χρόνια)! Που κάπου, κάπως, τυχαία το μυρίζει κάποιος και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι εσύ. Πρόσφατα, όμως, έφτασε στα χέρια μου το Vetyverio της Diptyque και αποφάσισα να γίνει αυτό το νέο signature άρωμά μου. Μυρίζει καθαριότητα, σαπούνι αλλά είναι και αρκετά sexy. Αποφάσισα δε, να γίνει signature μου όταν καναδυό- τρεις άνθρωποι μου είπαν πόσο όμορφα μυρίζω. Παρένθεση: είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορείς να μου κάνεις!

Το skincare είναι ο μεγάλος μου… πόνος. Γιατί από τα χέρια μου περνάνε δεκάδες καλλυντικά που δεν μπορώ να δοκιμάσω γιατί η επιδερμίδα μου παραείναι ευαίσθητη. Βασικά, έχω ακμή που πλέον είναι αρκετά ελεγχόμενη αλλά πάντα έχω το άγχος μην τυχόν δοκιμάσω κάτι και η επιδερμίδα μου αντιδράσει περίεργα. Έτσι, λοιπόν, τα προϊόντα που χρησιμοποιώ είναι πολύ συγκεκριμένα! Είμαι οπαδός του double cleansing που σημαίνει ότι πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ είτε με micellar water είτε με μαντηλάκια και μετά πλένω το πρόσωπό μου με νερό και σαπούνι. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ (και έχω δει αρκετή βελτίωση) ένα σαπούνι με ενεργό άνθρακα και ταϊόδεντο που μου έφερε μια φίλη μου από το Βόλο. Το βράδυ βάζω μια αλοιφή (λέγεται Skinoren) που μου έχει δώσει ο δερματολόγος μου και το πρωί αντηλιακή και ενυδατική. Ή μάλλον, ενυδατική και αντηλιακή. Η ενυδατική μου είναι η Moisturizing Plus της Frezyderm και επίσης αγαπώ τα face mist. Με ξυπνάνε! Πάνω από την ενυδατική βάζω πολλές φορές το face mist της Caudalie.

Έχω εμμονή με τα προϊόντα χειλιών. Από τότε που έμαθα ότι όσο μεγαλώνουμε τα χείλη μας λεπταίνουν έχω βάλει στο πλάι του κρεβατιού μου μια στρατιά από προϊόντα χειλιών. Κάνω scrub με ένα προϊόν που έχω ανακαλύψει στα Sephora, το Glam Glow και βάζω balm οπωσδήποτε πριν πέσω για ύπνο. Αυτός είναι ο λόγος που τα έχω βάλει κι εκεί. Για να μην τα ξεχνάω! Επίσης, έχω ανακαλύψει ένα προϊόν Murad που είναι σε σωληνάριο και κάνει pumpling στα χείλη ενισχύοντας το κολλαγόνο τους και την ενυδάτωσή τους.

Στο μπάνιο μου υπάρχουν εκατοντάδες μπουκαλάκια. Δεν υπερβάλω! Αν τα μετρήσω είναι σίγουρα τόσα! Έχω εμμονή με τις μάσκες μαλλιών και αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ φα-να-τι-κά το ολοκαίνουργιο conditioner 3 λεπτών (3 minutes miracle) του Pantene Pro-V. Τα μαλλιά μου δεν είναι καθόλου ξηρά αλλά αυτό το προϊόν είναι και ο λόγος που δεν θα γίνουν ποτέ. Επίσης, έχω ανακαλύψει ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής στα Body Shop με πράσινο τσάι. Λέγεται Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub και με έχει βοηθήσει πολύ στην λιπαρότητα. Στο εξωτερικό τα hair scrub είναι πολλά περισσότερα, στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Είμαι αυτή η τυχερή που δεν έχει βάψει ποτέ τα μαλλιά της γιατί δεν έχω πολλές άσπρες τρίχες. Έχω, όμως, και το Root spray του Schwarzkopf που ψεκάζω τοπικά είναι σωτήριο. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτό και πραγματικά δεν ξέρω τι κάνει μέσα στο μπάνιο αφού κανονικά το ψεκάζεις σε στεγνά μαλλιά.

Επίσης, έχω εμμονή με τα προϊόντα σώματος. Scrub, λάδια με glitter, λάδια χωρίς, body butters, body lotion, body… ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και όσο κι αν βιάζομαι ποτέ δεν θα βγω από το μπάνιο μου χωρίς να φορέσω κρέμα σώματος! Τα λάδια του Tom Ford και το La Mer έχουν μια ντελικάτη μυρωδιά που δεν χρειάζεται να φορέσεις καν άρωμα μετά. Αλλά αγαπώ επίσης, το multi tasking λάδι του Κορρέ για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, το Bronze Goddess που είναι πιο καλοκαιρινό αλλά όταν έχω ανάγκη να ξεκουραστώ και να ταξιδέψω μέχρι τις διακοπές μου φοράω λίγο από αυτό στους καρπούς μου και οπωσδήποτε το scrub Caudalie. A! Φοράω πάντα και άρωμα στα μαλλιά μου πριν πέσω για ύπνο. Μου αρέσει να μυρίζει όμορφα το μαξιλάρι μου. Το Chanel No 5 που βλέπεις εδώ είναι ένα άρωμα μαλλιών που αγαπώ.

Εκτός από τα scrub της Caudalie αγαπώ πολύ τα scrub με μαύρη ζάχαρη και πρόσφατα ανακάλυψα και το Body Boom από το beauty-hall. Μυρίζει καφές (αλήθεια) και στην συσκευασία του πάνω γράφει: “Κάθε φορά που θα συναντιόμαστε στο μπάνιο θα σε βοηθάω να εξοντώσεις την κυτταρίτιδα!”. Δεν έχω κυτταρίτιδα (πολύ) αλλά βρήκα πολύ γουστόζικο (!) το γεγονός ότι ένα προϊόν σου μιλάει στο μπάνιο σου!

Μερικά ακόμη από τα beauty κολλήματα που έχω είναι α) το λάδι καρύδας που το χρησιμοποιώ για να βγάλω τη μάσκαρα, στις φτέρνες, στους αγκώνες κλπ και β) θέλω οι καλεσμένοι μου όταν πάνε στο μπάνιο να πλένουν τα χέρια τους με ιδιαίτερα προϊόντα και ιδιαίτερες μυρωδιές που θα θυμούνται για πάντα (η μυρωδιά είναι μνήμη). Έτσι, στο μπάνιο μου υπάρχει πάντα σαπούνι χεριών και γαλάκτωμα Molton Brown. Πάντα.

Ελπίζω να κατάλαβες από αυτό το κείμενο των 415566569941 λέξεων πόσο αγαπώ τις μυρωδιές. Είμαι τυχερή που είμαι beauty editor και στα χέρια μου μπορούν να φτάνουν μερικά ακριβά κεριά όπως Jo Malone, Diptyque, Molton Brown. Αλλά πίστεψέ με, ακόμη και όταν τελειώνουν θα ξοδέψω εκείνα τα 50-60 ευρώ για να αγοράσω ένα (και ας θυσιάζω 2-3 Zara φορέματα!).

Στην αρχή του άρθρου σου είπα ότι έχω καλλυντικά ακόμη και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας. Βασικά, μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας έχω καλλυντικά και κάπου έχω χώρο για καναδυό τάπερ. Προσπαθώντας να δημιουργήσω extra αποθηκευτικούς χώρους, αγοράζω συνεχώς καλάθια που βάζω μέσα καλλυντικά. Δεν ξέρω πού θα πάει αυτό αλλά ελπίζω να πάει κάπου πολυυυυυυυυυυυ μακριά. Γιατί στην υποθετική ερώτηση αν δεν ήσουν beauty editor τι άλλο θα ήθελες να ήσουν δεν έχω καμία απάντηση να σου δώσω.

PS: Ελπίζω να απήλαυσες αυτό το κείμενο όσο εγώ την ώρα που το έγραφα. Θυμήσου: αυτή είναι η αρχή μιας ολοκαίνουργιας στήλης όπου κορίτσια που αγαπάμε θα μας δείχνουν τις beauty γωνιές του σπιτιού τους. Γιατί σε αυτήν εδώ την κοριτσίστικη beautoστήλη τα μοιραζόμαστε όλα. Και κυρίως: τον εθισμό που έχουμε στην ομορφιά με την ελπίδα να μην αποτοξινωθούμε ποτέ!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Make up/μαλλιά: Κατερίνα Ανδρίτσου

Ευχαριστούμε πολύ την σχολή μακιγιάζ του Γιάννη Μαρκετάκη, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

And More