Έχεις καρέ; Πώς να κάνεις τα flatwaves της Kendall Jenner. Υπάρχει κόλπο

Εδώ και αρκετό καιρό έχω κόψει τα μαλλιά μου γι’αυτή την πολύ καλή ενέργεια για την οποία μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ. Και ενώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου με καρέ μαλλιά, μου άρεσε στην έχω-μακριά-μαλλιά ζωή μου να χαζεύω την Kendall Jenner και αυτά τα υπέροχα flat waves που κάνει. Όταν, πια τα είχα κόψει, μπορούσα να τα δοκιμάσω και στην πράξη.

Η πρώτη απόπειρα στέφθηκε με απόλυτη… αποτυχία. Η δεύτερη επίσης. Βλέπεις όταν έχεις καρέ κι ένα σίδερο μαλλιών στα χέρια σου είναι πολύ εύκολο αντί για αυτούς τους πολύ χαλαρούς κυματισμούς να κάνεις σχεδόν… μπούκλες! Γιατί υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο κόλπο για να πετύχεις αυτά τα flat waves και το οποίο μου έμαθε η Σοφία Νομικού, my-best-hair-girlfriend!

Παρακάτω σου έχω αναλυτικά όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για τα τέλεια flat waves!

Βήμα 1
Για να κάνεις τα flat waves τα μαλλιά σου πρέπει να είναι στεγνά και όχι βρεγμένα ή νωπά γιατί έτσι παρατείνεις την διάρκεια που θα μείνει η πρέσα πάνω στα μαλλιά σου, κάτι που δεν κάνει καλό στην τρίχα. Επίσης, φρόντισε η χωρίστρα σου να είναι κάπως messy. Η απόλυτα τέλεια χωρίστρα ταιριάζει περισσότερο στα sleek και ίσια μαλλιά.
Βήμα 2
Κάνε οριζόντια χωρίσματα στα μαλλιά σου και ξεκίνησε να δουλεύεις από τα κάτω χωρίσματα. Επίσης, είναι σημαντικό να κάνεις μόνο δύο χωρίσματα από κάθε μεριά γιατί τα flat waves δεν θέλουν πολύ όγκο.
Βήμα 3
Πριν ξεκινήσεις ψέκασε οπωσδήποτε τα μαλλιά σου με ένα προϊόν θερμοπροστασίας αλλά μην βάλεις λακ ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν styling. Με τον τρόπο αυτό το σίδερο θα “κολλήσει” πάνω στα μαλλιά σου και θα δημιουργήσει πτυχές.

Βήμα 4

Αυτό είναι το βασικό κόλπο για να πετύχεις τα τέλεια flat waves! Όπως πιάνεις το σίδερο ο αντίχειράς σου πρέπει να κοιτάει μια πάνω και μια κάτω. Ένα καλό κόλπο πριν ξεκινήσεις είναι να κάνεις practice χωρίς να έχεις το σίδερο στην πρίζα. Είναι πολύ βασικό να δουλέψεις την κίνησή σου πρώτα.
Flat waves: checked
Ένα ακόμη trick που μπορείς να κάνεις αφού ολοκληρώσεις τα flat waves είναι να περάσεις τα χέρια σου πρόχειρα μέσα από τα μαλλιά σου και να κάνεις μια βαθιά χωρίστρα. Έτσι έχεις εξασφαλίσει ένα ακόμη διαφορετικό hair look με μια πολύ μικρή κίνηση.

Flat waves+ messy partings: checked

Καλή επιτυχία! Και αν έχεις μπει σε πειρασμό να κόψεις τα μαλλιά σου και να τα χαρίσεις (ή απλώς να τα κόψεις σε περίπτωση που έχεις βαμμένα και δεν μπορείς να τα χαρίσεις), αυτό το χτένισμα σου δίνει ένα ακόμη κίνητρο να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού.
Μαλλιά: Σοφία Νομικού
Μακιγιάζ: Γεωργία Χριστοδούλου
Ευχαριστούμε πολύ την σχολή μακιγιάζ του Γιάννη Μαρκετάκη, Makeup Lab by Yiannis Marketakis

And More