Γιατί μπορεί να πλένεις τα πινέλα σου εντελώς λάθος (και ποιος είναι ο σωστός τρόπος)!

Ας το πω για 5621η φορά για να μην ξεχνιέμαι: έχω ακμή και με οτιδήποτε ακουμπά το πρόσωπό μου έχω εμμονή. Και εννοείται έχω τα δικά μου πινέλα που κουβαλάω συνέχεια μαζί μου.

Και μετά από όλα αυτά τα έχω στην σειρά, ας περάσουμε στην πράξη. Που είναι η υγιεινή των πινέλων. Για αρχή, πρέπει να ορίσεις μια σταθερή μέρα μέσα στην εβδομάδα, την πλένω-τα-πινέλα-μου μέρα. Ας πούμε, είναι η ρουτίνα μου κάθε Κυριάκη ανάμεσα σε 12 πάστες και 37 ταινίες. Κάπως σαν το πείραμα του Παβλόφ: ξέρω πως θα έρθει Κυριακή, θα πλύνω τα πινέλα μου και μετά θα φάω τις 12 πάστες μου (εντάξει, τα κάμποσα γλυκά μου).

Κι έπειτα έρχεται η ερώτηση: εσύ πώς πλένεις τα πινέλα σου; Αν κάνεις το λάθος να γεμίζεις νερό τον νιπτήρα, να ρίχνεις μισό κιλό σαμπουάν και να τα μουλιάζεις είναι… λάθος! Γιατί α) χαλάς μισό κιλό σαμπουάν χωρίς λόγο (μιλάμε για τα 4-5 δικά σου λουσίματα αν έχεις πολυυυυυυυ μακριά μαλλιά) και β) όταν μουλιάζεις τα πινέλα σου καταστρέφεις την κόλλα που υπάρχει σε εκείνο το σημείο που το ξύλο της λαβής ενώνεται με τις τρίχες του πινέλου κι έτσι μειώνεις κατά πολύ το χρόνο ζωής τους. Ο πιο εύκολος και υγιεινός τρόπος να πλένεις τα πινέλα σου είναι αυτός:

1. Βρέχεις τα πινέλα σου
2. Παίρνεις ένα σαπούνι, όχι όποιο αλλά το Dettol που είναι απολυμαντικό
3. Τρίβεις ένα ένα τα πινέλα σου πάνω στην μπάρα σαπουνιού ώστε να κάνει πολύ αφρό και μέχρι να σταματήσει ο αφρός αυτός να είναι καφέ, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πάνω υπολείμματα make up. Έπειτα, ξεπλένεις με πολύ νερό!

Το tip αυτό μου το έμαθαν make up artists από των οποίων τα χέρια περνάνε δεκάδες άνθρωποι που δεν κουβαλάνε μαζί τους τα δικά τους πινέλα- και άρα αυτοί οι make up artists έχουν τεράστιο θέμα με την υγιεινή μιας και είναι δική τους ευθύνη θεωρητικά αν κάποιους από τους δεκάδες ανθρώπους πάθουν οποιαδήποτε μόλυνση- και άρα (ξανά!) δεν παίζουν με αυτά (επίσης: τι σκέφτονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν τα δικά τους πινέλα;).

Αντί επιλόγου: σου εύχομαι οι Κυριακές σου να είναι γεμάτες με υπερφανταστικό cocooning, αναμμένα κεριά, ταινίες με το αγόρι σου, ποτά με φίλες σου, brunch με την αδερφή σου, αλλά να μην ξεχνάς να βρίσκεις πάντα εκείνα τα λεπτά για τα πινέλα σου. Εκτός αν δεν βάφεσαι και άρα εκείνα τα λεπτά μπορούν να μεταφραστούν σε ένα cocktail ακόμη 😉

Be… youtiful!

And More