Στιλ είναι… τα μαλλιά μέσα από το jacket!

Σε προειδοποιώ: αφού διαβάσεις αυτό το post δεν θα κάνεις ποτέ ξανά εκείνη την αντανακλαστική κίνηση να τινάξεις μαλλί έξω από το παλτό σου κάθε φορά που το φοράς! Γιατί η νέα φάση- τάση στα μαλλιά είναι τα… hidden hair. Και, εντάξει, μπορεί να μην είναι κάτι που μας συστήνεται για πρώτη, πρώτη φορά (κάπως έτσι: “Γεια σου! Είμαι το hidden hair trend!”), μιας και το είχαμε ξαναδεί το 2011, αλλά είναι ΤΑΣΗ που σημαίνει πως το έδειξαν κάμποσοι σχεδιαστές εκ των οποίων Les Copains, Emmanuel Ungaro και Chanel.

Ανοίγει παρένθεση: η τάση του hidden hair είναι να κρύβεις τα μαλλιά σου μέσα από jacket, παλτό, μπλούζες, κασκόλ, ακόμη και κολιέ. Κλείνει παρένθεση.

Και εντάξει, τάσεις βλέπουμε πολλές εκεί έξω, αλλά πόσο φορέσιμες είναι στην καθημερινότητά μας; Θέλω να πω, πόσο άνετα αισθανόμαστε να φορέσουμε μια τάση και να διασχίσουμε την Κηφισίας χωρίς να μας στραβοκοιτάξουν; Με την Σοφία (aka Σούζα, aka fashion editor) είπαμε να πειραματιστούμε. Και εντάξει (επαναλαμβάνομαι, μήπως;) δεν διασχίσαμε την Κηφισίας, αλλά μπορέσαμε να καταλάβουμε αν τελικά το trend των hidden hair είναι φορέσιμο (καταλήξαμε πως είναι!) και να σου δείξουμε τους τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να το φορέσεις.
Bonus info: είναι και ένας ασφαλής και stylish τρόπος να τσεκάρεις αν σου πάει το καρέ, ή να προσποιηθείς για κάποιες ώρες ότι έχεις καρέ (γιατί υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκοβες τα μαλλιά σου γιατί έχεις το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Και ναι, μιλάω με τον εαυτό μου!).

Τρόπος no 1: Μέσα από παλτό

Το έχει κάνει κατά το παρελθόν η Sarah Jessica Parker. Διαδικασία απλή, πάναπλη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το παλτό σου. Και αν τα μαλλιά σου δεν είναι καλοχτενισμένα, ακόμη καλύτερα! Το messy είναι sexy ma friend!

Τρόπος no 2: μέσα από το κασκόλ

Διαδικασία απλή, πάναπλη (no 2). Κατά τον ίδιο τρόπο τυλίγες το κασκόλ σου πάνω από τα μαλλιά σου. Tip: όσο πιο μεγάλο το κασκόλ, τόσο καλύτερο το effect. Και μια προειδοποίηση: το μάλλινο και το μαλλί είναι καλοί αγωγοί… ξεμαλλιάσματος. Όταν βγάλεις το κασκόλ σου τα μαλλιά σου θα έχουν άπειρους κόμπους, αλλά να που δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.

Τρόπος no 3: μέσα από την γούνα σου (την οικολογική σου!)

Δεν έχω και πολλά να πω. Βλ. τρόπο no 1 και 2.

Τρόπος no 4: μέσα από το κολιέ

Θα είμαι ειλικρινής: αυτός ο τρόπος να υιοθετήσεις την τάση δείχνει υπέροχος μπροστά αλλά όχι και τόσο… νορμάλ για κάποιον που σε βλέπει πλάτη. Αλλά αν εσύ έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση- προϋπόθεση καν’το! Καλού- κακού, όμως, όχι στο πρώτο ραντεβού, όχι στην συνέντευξή σου για δουλειά, όχι στην δουλειά!

Και αυτή ήταν η τάση του… παίζω κρυφτούλι με τα μαλλιά μου. Και θα ήθελα να ξέρω πως την βλέπεις. Απόψεις του τύπου “τι-μας-λες-τώρα-κι-εσύ-σιγά-μην-βγω-έτσι-έξω” γίνονται δεκτές αρκεί να έχεις επιχείρημα!

Αλλά σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς, όπως και να αποφασίσεις να κάνεις τα μαλλιά σου…

Be… youtifull!

Read More

And More