15 μέρες για τέλεια επιδερμίδα μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Είμαι σε Christmas mood εδώ και κάμποσο καιρό (όπου καιρός δύο μήνες και…). Ίσως γιατί όταν δουλεύεις στα 2Μ και 1Ε (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) τα ζεις όλα πολύ, πολύ νωρίτερα. Ξέρω τι προϊόντα θα φτάσουν στα ράφια για τις γιορτές από τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα κάθε μέρα πληκτρολογώ κατά μέσο όρο 4434301 λέξεις (ok! ok! Ίσως να είμαι λίγο υπερβολική!) για το πώς θα φτιάξουμε τα μαλλιά μας, τι μακιγιάζ θα κάνουμε τις μέρες που έρχονται (εδώ και εδώ θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μου θέματα) και κάπου εκεί ανάμεσα στην πληκτρολόγηση, κάποια video tutorial και φωτογραφίσεις how to, φτάσαμε 15 μέρες πριν την Πρωτοχρονιά! Σοβαρά, τώρα! 15- μέρες- πριν- την- Πρωτοχρονιά! Και μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό, το τελευταίο που έχεις κάνει ή που προλαβαίνεις να κάνεις είναι να φροντίσεις το πρόσωπό σου.

Άκου: Παρακάτω σου έχω 15 tips, όσες και οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την Πρωτοχρονιά. Εφάρμοσε ένα κάθε μέρα και δες το πρόσωπό σου να αλλάζει μέχρι εκείνη την μέρα. Και για να δεις ότι όντως θα δεις διαφορά κάνε το εξής: τράβηξε τα μαλλιά σου πίσω και τράβηξε μια photo σου πολύ πολύ κοντινή στην οποία θα είσαι αμακιγιάριστη. Στις 31 θυμίσου να τραβήξεις ακόμη μια ίδια. Η διαφορά θα σε εκπλήξει!

Day 1: Επισκέψου έναν δερματολόγο. Μπορεί να σου φαίνεται κάτι απλό- περιττό ή και αυτονόητο αλλά θα δεις ότι θα κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνισή σου, ειδικά αν έχεις θέματα ακμής κλπ. Κάνε την έρευνά σου: μίλα με φίλες σου, ψάξε άρθρα στο TLIFE (έχουμε κάνει άπειρα θέματα με δερματολόγους) ή ακόμη σταμάτα ένα κορίτσι στον δρόμο που θα δεις ότι έχει όμορφη επιδερμίδα. Ζήτησε να σου προτείνει προϊόντα που ταιριάζουν ακριβώς στον τύπο της επιδερμίδας σου και να σου περιγράψει τι πρέπει να κάνεις πρωί και βράδυ για να περιποιείσαι το δέρμα σου.

Day 2: Σταμάτα να αγγίζεις το πρόσωπό σου όσο κάθεσαι στο γραφείο ή οδηγείς στο αυτοκίνητο. Τα βακτήρια που μεταφέρεις από τα χέρια στο πρόσωπό σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Θυμήσου: δεν θα αγγίζεις για κανέναν λόγο το πρόσωπό σου αν δεν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου!

Day 3: Πρωί βράδυ όταν απλώνεις τις κρέμες σου ή κάνεις το ντεμακιγιάζ σου μην κάνεις την διαδικασία όπως να ΄ναι! Η κρέμα σου θα κάνει την μισή δουλειά! Το μασάζ που θα κάνεις εσύ θα κάνει την άλλη μισή. Πρόσφατα συνάντησα την κορυφαία αισθητικό Anastasia Achilleos η οποία είναι διάσημη για το μασάζ προσώπου. Αυτό που μου είπε είναι όταν απλώνω την κρέμα μου να προσπαθώ να νιώθω όλα τα κόκαλα του προσώπου μου και πάντα να καταλήγω χαμηλά στο λαιμό ασκώντας πιέσεις στα κόκαλα χαμηλά (εκεί είναι κάτι σαν… κέντρο συσσώρευσης τοξινών!). Δεν χρειάζεται να κάνεις ή να ακολουθείς συγκεκριμένα βήματα. Απλώς νιώσε κάθε μικρό σημείο του προσώπου σου! Θα σου πω το εξής: είναι κάτι που εφαρμόζω εδώ και κάποιες μέρες κι έχω δει μεγάλη διαφορά στον καθρέφτη μου. Μου αρκεί που με φροντίζω λιγααακι παραπάνω!

Day 4: Ήξερες ότι η οθόνη ενός smart phone είναι τόσο βρώμικη όσο και η λεκάνη μιας τουαλέτας; Άρα δεν θες να σου μιλήσω για τα βακτήρια που μεταφέρεις καθημερινά από το κινητό σου στο πρόσωπό σου… Σε ένα βαμβάκι βάλε οινόπνευμα και καθάρισε την οθόνη του κινητού σου. Καν’το καθημερινά! Ή πάρε hands free!

Day 5: Επίλεξε ένα καθαριστικό προσώπου (γαλάκτωμα ή gel) με σαλικυλικό οξύ. Κάνει μικροαπολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μειώνει τους πόρους και το πρόσωπο δείχνει πιο καθαρό. Μπορείς να επισκεφτείς ένα φαρμακείο και να ζητήσεις ακριβώς αυτό που θες. Tip: επίλεξε είτε κάποιο φαρμακείο της γειτονιάς που εμπιστεύεσαι είτε μεγάλα φαρμακεία τύπου Carelab που έχουν ειδικούς για να σε συμβουλεύουν.

Day 6:
Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου είτε με gel είτε με γαλάκτωμα (εγώ, πάντως, κάνω πρώτα γαλάκτωμα με μασάζ και μετά gel για να σιγουρευτώ ότι θα πέσω για ύπνο με πεντακάθαρη επιδερμίδα) βύθισε μια καθαρή μικρή πετσέτα σε χλιαρό νερό και σκούπισε το πρόσωπό σου. Είναι ένα φανταστικό tip που μου έμαθε η Anastasia Achilleos. Η πετσέτα κάνει, επίσης, μια ελαφριά απολέπιση. Αλλά προσοχή: χρησιμοποιείς κάθε φορά και άλλη πετσέτα. Αν αυτό σου φαίνεται κάπως… ασύμφορο για τα πλυντήρια που θα έχεις μετά, σκούπιζε το πρόσωπό σου με χαρτί κουζίνας. Ποτέ, όμως, με μια πετσέτα που έχεις απλά στο μπάνιο σου και που με την ίδια σκουπίζεις και τα χέρια σου!

Day 7: Τσέκαρε την κρέμα σου! Αν δεις στα συστατικά της να περιέχει ρετινόλη χρησιμοποίησέ την μόνο βράδυ ή το πρωί αυστηρά και μόνο με αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας. Η ρετινόλη είναι ένα μαγικό συστατικό που, όμως, προκαλεί φωτοευαισθησία που εκδηλώνεται με πανάδες!

Day 8:
Πλύνε τα πινέλα σου μια φορά την εβδομάδα. Βαλ’το οπωσδήποτε στο πρόγραμμα!

Day 9: Μην αμελείς το σώμα σου! Αν έχεις bacne (back+acne= ακμή στην πλάτη) πρώτα διάβασε εδώ. Έπειτα, αναζήτησε επίσης ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προσώπου. Πρόσφατα έφτασε στα αυτιά μου ένα info για ένα θαυματουργό προϊόν: το Glo Professional Back Acne Treatment σε μορφή spray. Δυστυχώς, δεν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα αλλά μόνο online από ξένα site όπως αυτό.

Day 10: Ενυδάτωσε το πρόσωπό σου μια στο τόσο με λάδι. Χρησιμοποίησε ακόμη και ελαιόλαδο κάνοντας πάντα μασάζ, ακόμη κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Είναι λάθος να νομίζεις ότι η λιπαρή επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Άσε που αφήνοντας την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη, η επιδερμίδα παράγει περισσότερο σμήγμα προκειμένου να καλύψει το κενό. Και αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα σπυράκια.

Day 11: Μείωσε την ζάχαρη γιατί προκαλεί σπυράκια! Με μερικά απλά μαθηματικά υπολόγισα ότι αν πίνω δύο καφέδες την ημέρα από δύο κουταλιές ζάχαρη ο καθένας, στο τέλος της εβδομάδας θα είναι σαν να έχω φάει μια κούπα ζάχαρη. Προσπάθησε να το κάνεις! Δεν είναι κάπως… αηδιαστικό; Άρα κόψε τη ζάχαρη και μείωσε τους καφέδες. Ακόμη καλύτερα αντικατάστησε τον έναν καφέ με πράσινο τσάι!

Day 12: Μην πέφτεις ποτέ μα ποτέ για ύπνο μακιγιαρισμένη! Έχε στο κομοδίνο σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και χρησιμοποίησέ τα σε έκτακτες περιπτώσεις μεγάλης κούρασης ή αλκοολοκατανάλωσης!

Day 13: Πιες άφθονο νερό! Είναι απίστευτη η διαφορά που θα κάνει στην επιδερμίδα σου!

Day 14: Αν πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους, πλύνε τα μαλλιά σου πριν πλύνεις το πρόσωπό σου και το σώμα σου. Έτσι, δεν μένουν υπολείμματα σαμπουάν ή ακόμη χειρότερα conditioner στην επιδερμίδα σου το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους ειδικότερα στην πλάτη.

Day 15: Είσαι εκθαμβωτική! Και αν η Πρωτοχρονιά σε βρει και με κανένα σπυράκι θυμίσου ότι είσαι όμορφη έτσι κι αλλιώς. Γιατί στο κάτω- κάτω της γραφής η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Αλλά ok, αν επιμένεις, σου έχουμε εδώ μια super- duper συνταγή με ασπιρίνη για να εξαφανίσεις το σπυράκι μέχρι του… χρόνου!

Be… youtifull!

And More