Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου παστέλ! Προσοχή! Προσοχή! Υπάρχει ένας κίνδυνος!

Οι φορές που έχω πειράξει τα μαλλιά μου ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού! Αλλά βρήκα σχεδόν καρμικό το γεγονός ότι επί μια εβδομάδα έγραφα για διάσημες που έχουν κάνει τα μαλλιά τους παστέλ (βλ. Nicole Richie κουλουπού) και εν τω μεταξύ έφτασαν στο γραφείο και κάτι κιμωλίες μαλλιών (Hair chalks) που κάνουν το ίδιο πράγμα.

Και κάπως έτσι, οι φορές από πέντε έγιναν έξι. Και παρακάτω σου έχω tutorial για το πώς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις περιβόητες κιμωλίες μαλλιών και SOS σημείωση για τα δύο βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξεις αν το κάνεις!

Για να κάνεις τα μαλλιά σου παστέλ θα χρειαστείς:
1. Hair chalks (αυτά που χρησιμοποιήσα εδώ είναι της The Body Shop και κοστίζουν €10.00 το ένα). Όμως, μπορείς να το κάνεις και με κανονικές χρωματιστές κιμωλίες (πόσο πίσω στο σχολείο σε πήγα;) αρκεί για κάθε τούφα που περνάς το χρώμα να κάνεις από πάνω σίδερο μαλλιών ώστε να το κλειδώσεις.
2. Χτένα
3. Λακ
4. Οπωσδήποτε πετσέτα για να μην λερώσεις τη μπλούζα σου.
5. Γάντια από αυτά τα πλαστικά που πουλάνε στο super market και που εφάπτωνται στο χέρι και που εδώ δεν είχα αλλά κανονικά θα έπρεπε. Θα δεις γιατί. Εγώ το ανακάλυψα στην πορεία… Και παρακάτω θα δεις γιατί το 5 είναι τοοοοοσο σημαντικό!

Βήμα 1:
Βάλε την πετσέτα στους ώμους σου, και φέρε τα μαλλιά σου όλα μπροστά, μισά και μισά. Πίεσε το hair chalk πάνω στα μαλλιά σου και ιδανικά ξεκίνησε από το ύψος του αυτιού και κάτω. Το αποτέλεσμα είναι έτσι κι αλλιώς κάπως τρελό κι εκκεντρικό οπότε μπορείς να περνάς τις τούφες σε τυχαία σημεία χωρίς να πολυπροβληματίζεσαι!

Βήμα 2:
Τα χέρια σου λερώνονται. Λογικό αφού μιλάμε για μπογιές. ΄Αρα τα γάντια είναι α-πα-ραί-τη-τα!

Βήμα 3:
Συνέχισε και με άλλα χρώματα. Αν είσαι ξανθιά είσαι πιο τυχερή από τις μελαχρινές γιατί τα χρώματα γράφουν πιο φωτεινά. Αν είσαι μελαχρινή, μην πτοείσαι! Τα χρώματα απλώς θα βάφουν πιο bold (και μπορεί να είσαι πιο τυχερή κάπου αλλού)!

Βήμα 4:
Χτένισε απαλά κατά μήκος ώστε να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου.

Βήμα 5:
Ψέκασε με λακ για να σφραγίζεις το χρώμα.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις εδώ (εκτός αν είπαμε, είσαι ξανθιά!). Το δικό μου χρώμα στα μαλλιά έφυγε μετά από το λούσιμο, πράγμα το οποίο είναι πολύ καλό γιατί αν δουλεύεις πουχού σε κάποιο γραφείο, μπορείς να κάνεις την τρέλα σου για ένα Σουκού και την Δευτέρα να επιστρέψεις σαν να μην έζησες ποτέ ξέφρενα για δύο μέρες! Χα!

Λοιπόν, πώς σου φαίνεται; Το έχεις κάνει/ σκέφτεσαι να το κάνεις; Στείλε comments και εν τω μεταξύ μην ξεχνάς ποτέ μα ποτέ το παρακάτω…

Be youtifull!

Read More

And More