Η φάση είναι: ψεύτικες φακίδες! Θα το τολμούσες;

Οι βασικές τάσεις του Φθινοπώρου:
1. Μεγάλα φρύδια: Checked
2. Berry lips: Checked
3. Ψεύτικες φακίδες: Ψεύτικες… τι???

Θα στα πω εν τάχει (όσο μπορώ για τα δικά μου δεδομένα και το υπεραναλυτικό χαρακτήρα μου. Παρθένος, γαρ!): έχουμε συνηθίσει οι τάσεις να κάνουν κύκλους και να μας ξανασυστήνονται μετά από λίγο καιρό με ένα νέο όνομα. Φέτος, όμως, στην ομορφιά μας συστήθηκε μια ολοκαίνουρια τάση. Όπως σου είχαμε γράψει από το καλοκαίρι κιόλας, πρόκειται για την τάση των ψεύτικων φακίδων, που κάνουν διεθνή καριέρα με την ονομασία Fake Freckles.

Και έκανα προσπάθειες να αγνοήσω αυτό το trend αλλά να που πήγα διακοπές, γύρισα, έφτασε Οκτώβριος και έπεφτα σε αυτό το trend ξανά και ξανά πάνω. Γιατί το έκαναν κάμποσοι οίκοι.

Παραπάνω photo από τον οίκο Paul Smith και σημαντικό info: το beauty look το δημιούργησε ο Έλληνας make up artist Πέτρος Πετρόχειλος. Και παρακάτω ξανά το trend των Fake Freckles από την σεζόν Spring/ Summer 2015 (που σημαίνει πως θα το βρούμε ξανά μπροστά μας!)… από την συλλογή Preen By Thornton Bregazzi.

Και κάπως έτσι μπήκα στον πειρασμό να το δοκιμάσω και να σου δώσω δυο- τρία βασικά hints γι’ αυτό το… τρελό trend που μας θέλει να δημιουργούμε ψεύτικες φακίδες!

Για να κάνεις τις ψεύτικες φακίδες θα χρειαστείς δύο μολύβια σε διαφορετικούς τόνους. Εγώ χρησιμοποίησα ένα γκρι μολύβι ματιών και ένα γκρι μολύβι φρυδιών. Σκέψου ότι τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί με την ευλογία των… φακίδων (τ’ακούς φίλη Γ; Είναι ευλογία!) δεν έχουν φακίδες στο ίδιο ακριβώς χρώμα. Α! Ούτε στο ίδιο ακριβώς μέγεθος. Άρα, δημιουργείς τελίτσες σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη στο σημείο κάτω από τα μάτια και φυσικά πάνω στη μύτη. Και μετά κάπως τις ταμπονάρεις με τα δάχτυλά σου για να τις απλώσεις και να τις κάνεις να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικές.

Αν με ρωτάς για το αποτέλεσμα, να σου πω ότι έχει κάποιο fun και ότι να, αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι να το κάνεις. Αλλά να προσέξεις εκείνη την λεπτή γραμμή που αν την περάσεις οι φακίδες σου αντί για φακίδες θα δείχνουν με πανάδες από τον ήλιο.

Και το ένα υποδηλώνει νεότητα. Το άλλο, όμως, δείχνει να έχεις ξοδέψει μια ολόκληρη ζωή κάτω από τον ήλιο κι έχεις φτάσει 60κάτι και η επιδερμίδα σου σε εκδικείται γιατί δεν φορούσες όλα αυτά τα χρόνια αντηλιακή.

Οπότε, εγώ λέω από τις τάσεις να παίξω πιο safe με τα μεγάλα φρύδια και τα berry lips! Εσύ;

Be… youtiful (με φακίδες ή χωρίς)!

And More