Το πιο τέλειο scrub σώματος που μπορείς να κάνεις μόνη σου με λάδι καρύδας!

Ένα γρήγορο post για να μοιραστώ μαζί σου μια πολύ γρήγορη συνταγή για να κάνεις το πιο υπερτέλειο scrub σώματος.

Καταρχήν, δεν είμαι κορίτσι των συνταγών και του DIY. Και η σκέψη μου είναι συνήθως η εξής: γιατί να μπω στον κόπο να φτιάξω το δικό μου… κάτι (κρέμα προσώπου, λάδι μαλλιών, scrub σώματος γουατέβερ!) από την στιγμή που υπάρχουν τόσα προϊόντα εκεί έξω;

Αλλά να που α) το λάδι καρύδας είναι sooo hot και β) δεν πολυ-υπάρχει ως συστατικά στα καλλυντικά εκεί έξω. Ψάχνοντας, λοιπόν, για DIY συνταγή με λάδι καρύδας έπεσα πάνω σε αυτή- την δοκίμασα- ενθουσιάστηκα και είπα να την μοιραστώ μαζί σου (με αυτή τη σειρά).

Παίρνεις, λοιπόν, ένα διάφανο βάζο (μπορεί να είναι και κάποιο βαζάκι από μαρμεμάδα) και βάζεις:
– Λάδι καρύδας. Το βρίσκεις σε μεγάλα σούπερμάρκετ τύπου Θανόπουλος (εγώ το πήρα από εκεί) ή σε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.
– Πέταλα από τριαντάφυλλο. Μπορείς να τα κόψεις από τον κήπο σου ή να αγοράσεις καναδυό από ένα ανθοπωλείο. Σε κάθε περίπτωση το τριαντάφυλλο αυτό πρέπει να μυρίζει γιατί γι’αυτό το χρησιμοποιείς.
– Μαύρη ζάχαρη
– 2 με 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο που δίνει θρέψη

Η αναλογία σε όλα τα παραπάνω (εκτός από το αμυγδαλέλαιο) είναι 1/3. Να φροντίσεις, δηλαδή, κάθε συστατικό να καταλαμβάνει το 1/3 του βάζου.

Το κρατάς στην άκρη και το χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να πάρεις κάθε συστατικό του περιεχομένου.

Plus: είναι τέλειο και πολύ προσωπικό δώρο, οπότε αν δεν έχεις budget ή αν σου αρέσει να κάνεις τέτοιου τύπου δώρο, go for it! Επίσης, μεθαύριο είναι η γιορτή της μητέρας οπότε να μια ακόμη πολύ ωραία ιδέα!

Plus 2:
αν το δοκιμάσεις θέλω να ξέρω εντυπώσεις οπότε στείλε comment!

Be youtifull

And More