Μάθε πότε θα μπεις στην εμμηνόπαυση!

Στα πλαίσια μίας διάσκεψης σχετικά με τη γονιμότητα, προβλήθηκε στη Ρώμη μία μέθοδος σύμφωνα με την οποία θα μπορεί μία γυναίκα να γνωρίζει από νωρίς, πότε θα μπει στην εμμηνόπαυση.

Η επικεφαλής της έρευνας είναι η Ιρανή Fahimeh Ramezani Tehrani η οποία μαζί με την ομάδα της, έπαιρνε επί 12 χρόνια δείγματα αίματος από γυναίκες ηλικίας 20 έως 49 ετών. Έτσι μετρούσε την αντιμυλλέριο, που είναι μία ορμόνη η οποία εκκρίνεται από τις ωοθήκες.

Στην έρευνα έλαβαν συμμετοχή 266 γυναίκες οι οποίες ανά τρία χρόνια έκαναν εξετάσεις. Μετρώντας λοιπόν αυτή την ορμόνη, οι επιστήμονες μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα στατιστικό μοντέλο όπου σύμφωνα με την συγκέντρωση της προαναφερθείσας ορμόνης, μπορούν να προβλέπουν πότε μια γυναίκα θα μπει στην εμμηνόπαυση.

Όσο τα χρόνια περνάνε τα επίπεδα αυτής της ορμόνης πέφτουν. Στις 63 από τις 266 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι προβλέψεις ήταν σωστές! Ωστόσο η ερευνήτρια Fahimeh θέλει να επαληθεύσει τη μέθοδο σε μεγαλύτερο δείγμα γυναικών.

Σίγουρα ή ανακάλυψη μιας τέτοιας μεθόδου θα βοηθήσει πολύ τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδία αλλά φοβούνται γιατί δεν ξέρουν πόσα περιθώρια έχουν.

Read More

And More