Mήπως κρατάς στο νεσεσέρ σου άχρηστα προϊόντα;

20 κραγιόν, δεκάδες lip gloss και πολλές πολλές παλέτες σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις. Η μέρα που πρέπει να βάλεις σε τάξη το νεσεσέρ σου έφτασε και δεν χωρά καμία αναβολή (δεδομένου,επίσης, ότι δεν χωρά ούτε τσιμπιδάκι στο… σχεδόν πρησμένο νεσεσέρ σου!). Ξέρουμε ότι δεν σου είναι εύκολο να αποχωριστείς όλα εκείνα τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς, γι’ αυτό και σου έχουμε μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν:


Υπολόγισε τον μέσο όρο ζωής τους
Τα καλλυντικά, από την στιγμή που τα ανοίγουμε και εφόσον τα φυλάσσουμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό έχουν συγκεκριμένο μέσο όρο ζωής που κυμαίνεται από τρεις μήνες έως και χρόνο (για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.) Σε γενικές, πάντως, γραμμές μπορείς να διαπιστώσεις αν το προϊόν έχει αλλοιωθεί απλά μυρίζοντάς το. Αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία, είναι προτιμότερο να το αποχωριστείς παρά να το δοκιμάσεις με ενδεχόμενο κίνδυνο να προκαλέσεις ερεθισμό στην επιδερμίδα σου.
Use it or lose it!
Το κλειδί για ένα καλά οργανωμένο νεσεσέρ είναι να έχεις προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείς. Αν ένα προϊόν έχει παραμείνει αχρησιμοποίητο για πολλούς μήνες ή και για πάντα, μην μπεις στον πειρασμό να το κρατήσεις… just in case. Αν πρόκειται για καλλυντικά τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν προορίζονται για συχνή χρήση, όπως για παράδειγμα ένα glitter ή μια σκιά με χρυσόσκονη, κράτησέ τα μέχρι το επόμενο special event. Αν αυτό το event ήρθε, πέρασε και το συγκεκριμένο προϊόν παρέμεινε στο βάθος του νεσεσέρ σου αποχωρίσου το χωρίς τύψεις.
Καλλυντικά casual και… βραδινά
Ξεχώρισε τα καλλυντικά εκείνα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση και βαλ’τα στο νεσεσέρ σου. Τώρα, μπορείς να επιλέξεις μια ακόμη σκιά και δύο κραγιόν τα οποία σου αρέσουν πολύ. Για παράδειγμα, αν συνήθως φοράς γήινες σκιές σε ματ υφή καλό θα ήταν να μην επενδύσεις σε μια μοβ σκιά την οποία απλώς σου αρέσει να κοιτάς, τη στιγμή που ενδόμυχα ξέρεις ότι δεν θα φορέσεις ποτέ. Αντ’ αυτής θα ήταν καλύτερο να αγοράσεις μια glossy ιριδίζουσα σκιά που θα φοράς το βράδυ. Ακόμη, αν φοράς κραγιόν σε μοβ ή γήινες αποχρώσεις σε καθημερινή βάση, κράτησε εκείνο το υπέροχο, φλογερό lip gloss για ειδικές περιπτώσεις.

Read More

And More