Αιματηρή έκρηξη στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη-Νεκρός ο υπασπιστής του.

Έκρηξη με παγιδευμένο δέμα σημειώθηκε στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη, στο γραφείο του υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπό της, χτυπώντας το φρούριο της ελληνικής αστυνομίας με ένα δέμα που προοριζόταν για τον ίδιο τον Υπουργό. Ο θλιβερός απολογισμός της αποτρόπαιής εγκληματικής πράξης είναι ο θάνατος του 52χρονου υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο άτυχος αστυνομικός, που άνοιξε το δέμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ήταν ο στενός συνεργάτης του Υπουργού, Γιώργος Βασιλάκης, πατέρας δύο παιδιών.

Ακόμη, υπάρχει και ένας τραυματισμένος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, το οποίο είχε παραλήπτη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξερράγει λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ! Η έκρηξη έγινε στο γραφείο του υπασπιστή του κ. Χρυσοχοϊδη και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ισοπεδώσει τα γύρω γραφεία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ειδικοί πυροτεχνουργοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κτίριο. Ο Υπουργός, που ήταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης έχει υποστει σοκ, αλλά είναι καλά. Το δέμα ήταν στο όνομα του Χρυσοχοΐδη και ήθελαν να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ.

Η είδηση συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, καθώς το συγκεκριμένο Υπουργείο είναι ο καλύτερα φυλασσόμενος χώρος, ενώ υπάρχουν κάμερες και ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης.

Το τυφλό και αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα έχει σημάνει συναγερμό σε όλα τα δημόσια κτίρια, όλα τα Υπουργεία και φυσικά την Βουλή, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλα τα ατυνομικά τμήματα της περιοχής για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στις 20:45 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέβηκε από το γραφείο του και μίλησε για το περιστατικό. Ο Υπουργός ήταν συγκλονισμένος από το χαμό του συνεργάτη του. “Δεν φοβούμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως θα συνεχίσει τους αγώνες για να συλληφθούν οι άνανδροι.

Οργισμένη η αντίδραση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

“Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος. Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της. Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται.”

Οδύνη και οργή εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του μετά το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει το πανελλήνιο

Ο αδελφός του άτυχου αστυνομικού Γιάννης Βασιλάκης που βρίσκεται στο Ηράκλειο, μίλησε στο TLIFE για το χαμό του αδελφού του. “Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι ένοχοι”, δηλώνει συγκλονισμένος.

23:20 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφθασε στον τόπο της τραγωδίας .

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τον κ. Χρυσοχοΐδη και καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη. “Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Δες το βίντεο:

Ωστόσο, μεγάλες απορίες προκύπτουν για το πως έφθασε το δέμα με τη βόμβα στο γραφείο του υπασπιστή, αφού έπρεπε πρώτα να περάσει από τα μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών, τα οποία λειτουργούν κανονικά.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παίρνουν όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σε όλες τις εισόδους του υπουργείου και λαμβάνουν καταθέσεις από όλες τις βάρδιες σκοπών της εισόδου και του κτιρίου, προκειμένου να αντλήσουν τυχόν πληροφορίες για τον τρόπο που έφθασε εκεί το δολοφονικό δέμα όπως και πιθανή ανθρώπινη παρουσία μεταφοράς του. Στην περίπτωση που το δέμα έφθασε ταχυδρομικά μέσω των ΕΛΤΑ, καλούνται να ερευνήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να εντοπίσουν οποιαδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για την πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Παράλληλα, η τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της αστυνομίας έκανε τον γύρω του κόσμου και τα μεγάλα ξένα δίκτυα BBC και CNΝ, τα οποία έβγαλαν έκτοκτο δελτίο με αναφορά στο περιστατικό. Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal έχει τίτλο “Βόμβα στο ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοτώνει αστυνομικό”.

Η είδηση από τα ξένα ΜΜΕ!

Read More

And More