Σοκ με τη δημοσκόπηση του NewsIt. Τι λένε οι διάσημοι;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του NewsIt για τις κομματικές προτιμήσεις του κόσμου, υπάρχει δυστυχώς μεγάλη αγανάκτηση αλλά και αναζήτηση για κάτι καινούριο.

Ετσι, δύο εντελώς καινούριοι κομματικοί σχηματισμοί που ακόμα δεν έχουν αναγγελθεί επισήμως, αυτός της Ντόρας Μπακογιάννη και αυτός του Φώτη Κουβέλη, συγκεντρώνουν υψηλότατα δημοσκοπικά ποσοστά. Η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνει το 9,1% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 12,7% και ο Φώτης Κουβέλης το 5,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,4%.

Τι λένε ηθοποιοί και δημοσιογράφοι στο TLIFE για το αποτέλεσμα;

Μαρία Σολωμού

“Μας έχει πιασει απίστευτη κατρακύλα”

“Δεν βλέπω που τελειώνει αυτή η ιστορία. Τα ίδια προβλήματα που είχα γενικότερα και πέρσι και πρόπερσι με την πολιτική κατάσταση, συνεχίζω να τα έχω και τώρα μόνο που τώρα λόγω κρίσης, οι αμοιβές έχουν πέσει, οι δουλειές κόβονται, εταιρίες κλείνουν, άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, απολύσεις, πράγματα, δηλαδή ένας μικρός χαμός.”

Φτάνουμε σε ένα σημείο που θα έχουμε πολλούς φτωχούς ανθρώπους και μια μεσαία τάξη”
“Τα πράγματα έχουν πέσει, όσο μπορούσες να κάνεις έναν προγραμματισμό με δυσκολία μέχρι πριν δύο χρόνια. Τώρα πια είναι ένα πράγμα να τραβάς τα μαλλιά σου. Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μην έχει πάθει δέκα εγκεφαλικά και να μην έχει αγανακτήσει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ξαφνικά θα ξυπνήσουμε ένα πρωί του χρόνου και θα μας πουν, “άντε, πάμε back to the basics,” εκεί που σας αφήσαμε, πάρτε τη σύνταξη πίσω, πάρτε τα δώρα, πάρτε τον δέκατο τρίτο μισθό, τα καφέ ας πάνε στην θέση τους, θα ξανανοίξουν δουλειές. Με μαγικά θα γίνει αυτό; Αυτό που με προβληματίζει, αυτή τη στιγμή, είναι ότι δημιουργείται μια κατάσταση που θα θεωρείται ως δεδομένη. Η μεσαία τάξη έχει πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά. Υπάρχει απίστευτη αβεβαιότητα.”

Σπύρος Χαριτάτος

“Δεν εμπιστεύονται πια κανένα, δεν επιθυμούν κανένα”
Έλληνες πολίτες στριμωγμένοι στην γωνία, σε ένα αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, άλλοι από επιλογή τους, άλλοι υπομένοντας από τα γεννοφάσκια τους μια τραυματισμένη λογική, πολιτική ελάχιστα κομματική κυρίως, και τώρα από την γωνία που έχουν περιέλθει όλοι βλέπουν μπροστά τους ένα τοπίο το οποίο είναι κυρίως μολυσμένο. Δεν εμπιστεύονται πια κανένα, δεν επιθυμούν κανένα. Ίσως, ίσως να είναι η στιγμή για να μπουν στα πράγματα, για να μπουν στην πολιτική, για να μπουν στο Κοινοβούλιο, αλλά και σε θέσεις ευθύνης παντού, στην τοπική αυτόδιοίκηση, άφαντα πρόσωπα με ένα άλλο προφίλ, όχι πολιτικού, αλλά καθημερινού ανθρώπου, ισχυρού χαρακτήρα, ποτισμένου με ευθύνες, ποτισμένο με εμπειρίες, αλλά και με τις άλλες αναμνήσεις από τις γωνίες όπου στριμώχτονται οι πολίτες όταν ακολουθούν παραδόσεις κομματικές. Τέλος τα κομματικά τζάκια, τέλος οι κομματικές οικογένειες! Τώρα πια μάλλον, απ’ότι φαίνεται τον πρώτο λόγο θα έχει ο πολίτης, ο οποίος αρκετά πλήρωσε και αρκετά έχει να πληρώσει για το παρόν και το μέλλον του ιδίου αλλά και των παιδιών του.


Τέλος το μνημόνιο, πάμε για δουλειά!

“Τα εύκολα προσχήματα και τα εύκολα επιχειρήματα δεν χωράνε σε ένα μνημόνιο, που κάθε μέρα μας ξεφωνίζουν οι πολιτικοί και υιοθετούν αρκετοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι ως μοναδική αναφορά τους σε επίπεδο ενημέρωσης. Το μνημόνιο, δεν μπορεί να γίνει μνημόσυνο για μια Ελλάδα που μπορεί και ανασαίνει, που μπορεί να σηκώνεται και να ξαναγεννιέται από τις στάχτες της. Τέλος το μνημόνιο, πάμε για δουλειά.”



Γιώργος Καραμέρος

“Λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους, αντιδρούν και διαμαρτύρονται”
“Δεν αποκλείεται η ελληνική κοινωνία να έχει την αντίδραση που είχε και η τούρκικη κοινωνία όταν μπήκε στο ΔΝΤ πριν από μια δεκαετία, όπου υπήρξε αμφισβήτηση της πολιτικής σκηνής. Δεν ξέρω αν το ίδιο θα γίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι συνθήκες στη χώρα μας είναι ώριμες και τα μέτρα πάρα πολύ σκληρά. Μια δημοσκόπηση που γίνεται πολύ πριν τις εκλογές κινείται και στο αντίστοιχο κλίμα. Τα αποτελέσματα πιθανότατα να είναι διαφορετικά όταν θα φτάνουμε προς τις εκλογές. Ο κόσμος αγανακτεί, αλλά η αντίδραση που βγαίνει προς τα έξω είναι ήπια απέναντι στα μέτρα. Ο Έλληνας υποφέρει από μέτρα της κυβέρνησης και έχει απογοητευτεί. Λίγοι, είναι, όμως, αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους και αντιδρούν και διαμαρτύρονται.”



Νίκος Ψαρράς

Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχουν βγει καινούρια πράγματα στο προσκήνιο.
“Και τα μεγάλα κόμματα αυτό δείχνουν τελευταία, ότι προσπαθούν να κάνουν κάτι καινούριο. Βλέπω να γίνεται μια προσπάθεια από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το θέμα είναι ότι μετά από μια πτώση πρέπει να υπάρχει και άνοδος. Νομίζω ότι σιγά σιγά και δειλά, έχουμε αρχίσει όλοι να ανεβαίνουμε. Τώρα αν θα πρέπει να δημιουργηθούν καινούρια κόμματα ή όχι, αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Και θα είναι σύντομα. Δυσαρέσκεια υπάρχει, σαφέστατα από όλους μας.”

Γιάννης Ζουγανέλης

Έχουμε ευθύνη όλοι γιατί κυβερνιόμαστε από αυτούς που επιλέγουμε”
“Πιστεύω ότι αργήσαμε να ξυπνήσουμε, όμως ότι ξυπνάει κάποιος και μπαίνει στη διαδικασία να βάλει στη ζωή του τη συνείδηση και τη σκέψη και τον αγώνα και την ιδεολογία, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτή την εποχή αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι όσοι επέλεγαν μέχρι σήμερα, ήρθαν στην Ελλάδα για να κατασπαράξουν, δεν ήρθαν για να υπερασπιστούν, ούτε για να κυβερνήσουν. Ήρθαν για να μπουν σε μια διαδικασία ψευδο-ισσοροπίας που δεν εκφράζεται ούτε η ιδεολογία, ούτε ο άνθρωπος που αδικείται, ούτε η αγάπη, ούτε η έμπνευση. Είναι οι πολιτικοί που αναμάσησαν ανήπαρκτο πολιτικό λόγο. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια επικρατεί το κακό, και σε αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι.”

Μπέτυ Μαγγίρα

“Ο κόσμος φαίνεται πως χάνει την ελπίδα του για αλλαγή!”
“Αν και δεν ασχολούμαι εντατικά με την πολιτική, έχω μια γενικότερη αίσθηση για τα πράγματα και βλέπω ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει τα τελευταία χρόνια. Δεν νομίζω ότι αγανακτεί τώρα, ίσως να χάνει και την τελευταία του ελπίδα για αλλαγή. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον οποίο να μπορούσε να πιστέψει ο κόσμος. Κάποιος καινούριος πολιτικός που να μας βγάλει από την κρίση. Σίγουρα όμως, αν έχει απογοητευτεί ο κόσμος από το κόμμα που έχει ψηφίσει και βγάλει πρώτο, στρέφεται σε πιο μικρές λύσεις, πιο καινούριες. Ψάχνει για εναλλακτικές. Δεν νομίζω, όμως, ότι ο κόσμος έχει ψηφίσει ποτέ με μεγάλη πλειοψηφία κάποιο μικρό κόμμα.”

Παναγιώτα Βλαντή

“Δεν έχουν τιμωρηθεί εκείνοι που θα έπρεπε να έχουν τιμωρηθεί…”

“Μια νέα τάξη πραγμάτων περιμένουμε όλοι. Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, διότι έχουν παρθεί μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν το αξίζουν, όπως είναι για παράδειγμα οι συνταξιούχοι. Δεν μπορείς να δουλεύεις μια ζωή και να σου αναιρεί όλα αυτά τα δικαιώματα που πρέπει να έχεις. . Είναι πολύ προκλητικός ο βίος κάποιων πολιτικών. Αυτοί δεν έχουν τιμωρηθεί και θεωρώ ότι ο κόσμος είναι οργισμένος από αυτό.”


Γιάννης Αϊβάζης

“Όποιο κόμμα και να αλλάξει, δεν θα αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας!
“Σε κάθε εκλογές, τα ίδια πράγματα λέμε και τα ίδια πράγματα γίνονται. Η ψήφος μονοπωλείται ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα. Το θέμα όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως αν ο κόσμος το κάνει (ψηφίσει τα μικρά κόμματα) κατά πόσα αυτά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό που ζητά ο λαός. Είναι λίγο περίερο αυτό. Η κατάσταση στη χώρα νομίζω ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Νομίζω ότι η πορεία που έχει πάρει η Ελλάδα στην οικονομία είναι συγκεκριμένη πια. Ανεξάρτητα από το πιο κόμμα θα ανέβει πάνω, τα ίδια μέτρα θα ακολουθήσει. Είναι υποχρεωμένο ν’ ακολουθήσει με τις συνθήκες, τις συμβάσεις και τα δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές όποιο κόμμα και να αλλάξει δεν θα αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας. Μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικούς σχηματισμούς. Δηλαδή, μια από τα ίδια…”

Κλέων Γρηγοριάδης

“Να δοκιμάσουμε αυτά που δεν έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα!”
“Καιρός ήταν ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Είναι πολλά χρόνια που πιστεύω ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τα δυο μεγάλα κόμματα. Να δοκιμάσουμε αυτά που δεν έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Έχουμε άλλα τρια στη Βουλή. Να δοκιμάσουμε να ενισχύσουμε αυτά, μήπως είναι λιγότερο απατεώνες. Σε κάθε περίπτωση, οι άλλοι ξέρουμε ότι μας έκλεψαν εδώ και πολλά χρόνια. Ας δούμε αν θα μας κλέψουν και αυτοί πριν τους απορρίψουμε. Εγώ είμαι αγανακτησμένος γιατί η διαφθορά βασίλευσε και βασιλεύει σε αυτήν τη χώρα και αυτό είναι μια αιτία γενικής αγανάκτησης.”

Θανάσης Βισκαδουράκης

“Υπάρχει οργή και θυμός για όλο τον πολιτικό κόσμο!”
“Τα νέα κόμματα είναι αποκύημα της φαντασίας των “γκαλοπατζήδων”. Τα γκάλοπ διαψεύδονται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και δυστυχώς, υπάρχει κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει αγανάκτηση! Υπάρχει οργή και θυμός προς τα πολιτικά κόμματα που μετά την μεταπολίτευση άρχισε η διάλυση και η κατάρρευσή τους. Δεν περιμένω τίποτα από το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, γιατί είναι ένα καμένο χαρτί. Ο κύριος Κουβέλης μου είναι συμπαθή, αλλά τόσα χρόνια στο κόμμα των Συνιστώσων δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Ο κόσμος δεν συμπαθεί ούτε τα καινούρια, ούτε τα παλιά κόμματα. Εγώ δεν έχω ψηφίσει στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και απέχω συνειδητά. Ο κόσμος θέλει ένα καινούριο κόμμα από αύθαρτα πρόσωπα, συνειδητοποιημένους πολίτες που αγαπούν αυτήν τη χώρα. Θα έλεγα για παράδειγμα τον κύριο Βγενόπουλο και όχι την Μπακογιάννη και τον Κουβέλη. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά γιατί ο λαός δεν έχει κάτι άλλο να ψηφίσει. Έχουν απογοητευτεί από τα μικρά κόμματα και κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς, την Παπαρήγα και τον Τσίπρα. Οι πολιτικοι θα βρεθούν προ εκπλήξεων από τις αντιδράσεις των πολιτών.”

Ρεπορτάζ: Αγγελική Δαρατσανού, Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More