Πώς θα φτιάξεις μόνη σου καλοκαιρινές κρέμες!

Τα ντουλάπια της κουζίνας μας κρύβουν πολύτιμους θησαυρούς για την επιδερμίδα μας: φυσικά καλλυντικά που θα αναδείξουν την… φυσική ομορφιά μας στο έπακρο και δροσιστικές κρέμες που προσφέρουν ανακούφιση τώρα το καλοκαίρι. Είναι φυσικά, είναι σπιτικά και κυρίως, πολύ, πολύ οικονομικά! Τί θα έλεγες, λοιπόν, να εξοικονομούσες χρήματα από το πορτοφόλι σου, αλλά όχι εις βάρος της εμφάνισής σου;

Ενυδατική κρέμα ημέρας για το πρόσωπο με οξέα φρούτων
Παίρνουμε μόνο τον κρόκο από δύο αυγά και χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας σταγόνα-σταγόνα 50 περίπου γραμμάρια λάδι από αβοκάντο και στη συνέχεια μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Η συγκεκριμένη κρέμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 2 έως 3 ημερών, το πολύ.
Ενυδατική μάσκα για το πρόσωπο
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαουρτιού περίπου με 2% λιπαρά, ώστε να μην γίνει πολύ λιπώδης. 1 κρόκο αυγού, μιάμιση κουταλιά μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης και 1 κουταλιά μαγιονέζα light. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Καταπραϋντική αλοιφή με Καλεντούλα
Ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια ελαιόλαδο και 10 γραμμάρια κερί μέλισσας σε ένα απλό τηγάνι ή σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια χούφτα άνθη Καλεντούλας και τα αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά ώστε να τραβήξουν. Στραγγίζουμε λίγο πριν το υγρό πήξει.
Ενυδατικό τζελ για τα χείλη
Βράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι σπόρους από κυδώνι για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν, σουρώνουμε το μείγμα, το τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος με καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο στη συντήρηση.
Tip:
Πριν χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα, κάνε ένα απλό διερευνητικό δερματολογικό τεστ. Πάρε ένα-ένα τα συστατικά, απλώνοντας μια σταγονίτσα στο εσωτερικό του χεριού πάνω από την παλάμη, στο σημείο, δηλαδή, που παίρνουμε με το χέρι το σφυγμό.
Με την επιστημονική καθοδήγηση του Μοριακού και Πυρηνικού Βιολόγου, Θοδωρή Γιάνναρου.

Read More

And More